Kreme za sončenje

Kreme za sončenje ali sončne kreme so najbolj razširjen način zaščite kože pred škodljivimi UVA in UVB žarki. Prav tako se vsakodnevno uporabljajo kot sredstvo proti fotostaranju. Da bi se lahko med poletjem najbolje zaščili, smo pripravili izbor najboljših krem za sončenje.

Krema za sončenje

Poleg krem za sončenje poznamo tudi druge oblike zaščite kože pred soncem. V svoji sestavi so oblike sončne zaščite zelo podobne; poznamo vse od olj za sončenje do losjonov za sončenje, v zadnjih letih pa v ospredje prihaja tudi marmelada za sončenje in mleko za sončenje.

Kreme za sončenje se vedno bolj uporabljajo proti fotostaranju (foto aging). To pomeni, da tovrstne sončne kreme uporabljamo vsakodnevno (tudi pozimi in ob oblačnih dneh), da zmanjšamo izpostavljenost sončni svetlobo čimbolj učinkovito, in posledično poskušamo preprečiti negativne učinke, ki ga ima izpostavljenost sončni svetlobi na staranje (predvsem na obrazu, na dolgi rok).

Pojavljajo se tudi takoimenovane naravne kreme za sončenje, ki se še posebej uporabljajo na koži obraza. 

Kako izbrati najboljšo zaščito za sončenje?

Pri izbiri najboljše zaščite kože med sončenjem si je ponavadi treba odgovoriti na dve vprašanji:

1. Katera oblika najbolj odgovarja vaši koži?

  • Krema za sončenje (polna oblika iz vodne in oljne faze).
  • Olje za sončenje (na osnovi oljčnega ali sončninega olja).
  • Losjon za sončenje.
  • Marmelada za sončenje.
  • Mleko za sončenje.

2. Izbira zaščitnega faktorja. 

Na voljo so vam kreme za sončenje z nizkim zaščitnih faktorjev - ZF6 kot tudi sončne kreme z visokim zaščitnim faktorjem - ZF50 ali ZF50+.

Za najvišjo zaščito se priporočajo SPF kreme z visokom zaščitnih faktorjem - recimo zaščitni faktor 50+ nas zaščiti pred več kot 98% UVA in UVB sončnimi žarki. Primer ZF50+ sončne zaščite: LRP Anthelios Shaka Fluid SPF50+ sončna krema.

Sončna krema za obraz ali za otroke

Obstajajo tudi posebne vrste pripravkov za zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki. To so recimo specializirane sončne kreme za obraz, ki so namenjene samo za nego obraza.

Moramo pa se tudi zavedati, da obstajajo linije sončnih krem za otroke. Njihova koža je ponavadi bolj občutljiva kot koža odraslega in se zato pri najmlajših uporabljajo posebnega sončne kreme namenjene otrokom.

152 izdelkov
152 izdelkov na stran
najprej
Ob nakupu izdelkov La Roche-Posay nad 30€ prejmete darilo: Hyalu B5 serum (10 ml).

Ob nakupu izdelkov La Roche-Posay nad 30€ prejmete darilo: Hyalu B5 serum (10 ml).

Ob nakupu izdelkov La Roche-Posay nad 30€ prejmete darilo: Hyalu B5 serum (10 ml). Akcija poteka od 1. 2. 2023 do razdelitve zalog daril.