Pulzni oksimeter je merilec kisika v krvi. Specifično meri oksigenacijo periferalnega kisika (SpO2) z visoko natančnostjo (običajno 4% ali celo 2% natančno). Ti oksimetri so v času COVID-19 epidemije postali zelo iskani.

Najbolj pogosta oblika merilca za merjenje kisika v krvi v pulzni oksimeter. Ponavadi se ga namesti na roko (zapestje, dlan ali prst). Za merjenje kisika v krvi, oksimeter uporabi pulze svetlobe dveh različnih valovnih dolžin in preko absorbance izmeri saturacijo kisika v arterijski krvi. Ker uporablja pulze svetlobe, se imenuje pulzni oksimeter.

Načeloma pulzni oksimetri spadajo v kategorijo medicinskih pripomočkov. Zato se pulzni oksimetri lahko kupijo v lekarnah.

Prednost oksimetrov na pulzni način je, da so neinvazivni in enostavni za uporabo. To pomeni, da ni potrebno prebiti kože z zbadanjem, da pridemo do krvi, v kateri merimo odstotek kisika. 

Na Lekarnar.com boste našli selekcijo naprstnih pulznih oksimetrov. Le-ti so najlažji za uporabo; vsak si lahko izmeri kisik v krvi kar sam doma.

Eucerin dnevi na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov Eucerin prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Eucerin dnevi na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov Eucerin prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Eucerin dnevi na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov Eucerin prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*. Akcija poteka od 23. 1. do 3. 2. 2023.  *Akcija ne velja za pakete izdelkov Eucerin, ki se že prodajajo pod akcijskimi pogoji.