5. 10. 2022

Olajšanje za vaš nos.

Olajšanje za vaš nos. - Slika 1

Do izsušitve nosne sluznice lahko pride pod vplivom suhega in hladnega zraka, preveč segretega zraka ali zaradi zraka iz klimatske naprave. Suh zrak je lahko tudi v  letalu in  avtomobilu. Do izsušitve nosne sluznice pa lahko pride tudi zaradi kajenja ali vdihavanja prahu, pojavi pa se tudi zaradi hormonskih sprememb (v menopavzi) ter prekomerne uporabe zdravil za nos, ki blažijo znake prehlada.

Zaradi suhe nosne votline posledično več dihamo skozi usta, kar izsuši tudi ustno sluznico in povzroči precejšnje draženje žrela. Zaradi nezadostnega nastajanja sluzi je zrak v nosni votlini tudi premalo prečiščen in ogret, kar je dodaten vzrok za draženje žrela in bronhijev ter dovzetnost za okužbe.

Suhost ogroža tudi nosno sluznico, zato v tem primeru govorimo o suhem rinitisu, ki se kaže z nastajanjem krast v nosu, srbenjem, kihanjem in oteženim dihanjem. Težava se pojavi tudi po daljšem zadrževanju v ogrevanem prostoru (centralno ogrevanje), kjer je zrak suh, kar izsuši nosno sluznico s tvorbo gostega in lepljivega izločka, ki otežuje dihanje.

Rešitev za suho nosno sluznico in vlaženje le te predstavlja COLDISES SENSITIV OLJE V PRŠILU, ki dolgotrajno vlaži nosno sluznico.

Coldises Sensitiv olje v pršilu vsebuje sezamovo olje in vitamin E. Sezamovo olje ima negovalne lastnosti in je bogato z nenasičenimi maščobnimi kislinami ter ne povzroča alergij. Vitamin E pa ščiti kožne celice pred prostimi radikali in oksidativnim stresom. Sestavine ohranjajo nosno sluznico vlažno in prožno in jo ščitijo pred ponovnim draženjem.

Coldises Sensitiv olje uporabljate za preventivno in podporno lajšanje simptomov izsušene ali krastave nosne sluznice pri razdraženi in izsušeni nosni sluznici (npr. zaradi suhega ali onesnaženega zraka), pri prehladu in nahodu ter pri alergijskem nahodu.

Pršilo Coldises Sensitiv je namenjeno podpori pri sočasnem zdravljenju v kombinaciji z zdravili proti otekanju sluznice, blaženju draženja ter obnavljanju nosne sluznice. Ščiti tudi pred ponovnim draženjem ter zagotavlja dolgotrajen občutek vlaženja. Primeren je za odrasle in tudi otroke od 3. leta starosti.

Tomaž Lepener, mag. farm.; Oktal Pharma d.o.o, Ljubljana.