Allergika, vmesni ovoj za vzmetnico (1 prevleka)

Antialergijske prevleke Allergika sensitive ščitijo alergične na pršice pred pršicami in njihovimi alergeni tam, kjer jih je največ in kjer ste jim med spanjem izpostavljeni več ur neprekinjeno.
Več...
Pakiranje 1 prevleka
Poštnina Brezplačna poštnina
104,90€

Možnosti

Izberite velikost:

Antialergijska prevleka ALLERGIKA Sensitive za jogi zanesljivo in popolno zaščito pred pršicami in njihovimi alergeni – za spokojno spanje alergičnih na pršice, astmatikov in bolnikov z atopijskim dermatitisom, saj takoj po namestitvi prepreči stik s pršicami in njihovimi alergeni, in to tam, kjer jih je največ – v postelji. Deluje takoj in dokler jo uporabljate.

Če ni alergenov, ni alergije. Največ pršic je v postelji, in tam ste jim tudi najdlje neprekinjeno izpostavljeni. Zato je pri alergiji na pršice prvi in najpomembnejši korak zaščita jogija, odeje in vzglavnik s specialnimi antialergijskimi prevlekami, ki ne prepuščajo pršic in njihovih alergenov, normalno pa morajo prepuščati vlago in zrak, da ohranjajo normalno spalno klimo.

Antialergijske prevleke ALLERGIKA Sensitive so izdelane iz gosto tkane tkanine iz mikrovlaken, ki učinkovito zadržuje pršice in njihove alergene, hkrati pa je visoko prepustna za vlago in zrak. Za vas to pomeni, da se po namestitvi antialergijske prevleke ALLERGIKA Sensitive ne boste potili bolj, kot se sicer.

Peresno lahka in kot svila tanka tkanina je mehka, udobna in prijetna na otip. Pod posteljnino je sploh ne občutite. Hkrati pa je izjemno trpežna, se ne razteza in ne krči. Ob upoštevanju napotkov za nego in vzdrževanje proizvajalec daje 12 let garancije za neprepustnost za pršice in njihove alergene. Antialergijska prevleka ALLERGIKA Sensitive za jogi je kot neke vrste vreča na zadrgo, v katero zaprete cel jogi, da nikjer ne morejo uhajati pršice in njihovi alergeni. Čez namestite običajno rjuho, ki jo redno tedensko menjate. Vzdrževanje ne bi moglo biti preprostejše – antialergijska prevleka ALLERGIKA® Sensitive za jogi je pralna v pralnem stroju na 60 °C, se hitro posuši in je uporabna še isti dan. Lahko jo centrifugirate, za pranje uporabljate običajno pralno sredstvo, sušite jo lahko na zraku ali v sušilnem stroju, likanje ni potrebno.

Antialergijska prevleka ALLERGIKA Sensitive za jogi je idealna tudi za bolnike z atopijskim dermatitisom, saj je tkanina nadpovprečno prepustna za vlago in zrak, nežna in prijazna do poškodovane kože.

Antialergijska prevleka ALLERGIKA Sensitive za jogi deluje takoj in dokler jo uporabljate.

Prepričljiva kakovost:

 • Neprepustne za pršice in njihove alergene.
 • Izdelane so iz tkane tkanine iz neprevlečenih mikrovlaken – zato so nadpovprečno prepustne za vlago in zrak.
 • Pralne so pri 60 °C.
 • Trpežne, se ne raztezajo in ne krčijo.
 • Ne šumijo.
 • Imajo zelo dolgo življenjsko dobo.
 • Okolju prijazen material brez škodljivih snovi (standard ÖKO-TEX Standard 100)
 • Prijetno lahke in tanke, mehke kot svila.
 • Primerne za dojenčke in otroke.
 • Primerne za alergične na pršice, bolnike z alergijsko astmo in atopijskim dermatitisom.
 • 12 let garancije.
 • So registriran medicinski pripomoček razred I (CE)
 • Priporočajo alergologi, dermatologi, pulmologi …

Pršice so s prostim očesom nevidni sostanovalci naših domov. Drobceni osemnogi pajkovci ne pikajo in ne grizejo, ker so tako majhni, jih niti ne vidimo niti ne slišimo. Če le ne bi njihovi iztrebki vsebovali alergenov, na katere se preobčutljivi na pršice odzovejo z značilnimi težavami. Iztrebki pršic v hišnem prahu so takoj za pelodom najpogostejši povzročitelji pršic.

Hišni prah in pršice so v vsakem stanovanju. Alergija na pršice je preobčutljivostna reakcija na beljakovine, ki so v drobcenih iztrebkih pršic. Najprej so ti iztrebki veliki 10 µm, ko se izsušijo, pa razpadejo na še manjše delce. Ob stiku z dihali lahko pri določenih ljudeh sprožijo alergijsko reakcijo. V nasprotju s splošno razširjenim prepričanjem torej niso pršice same povzročitelji alergije, temveč delci njihovih izsušenih iztrebkov. Tudi hišni prah sam po sebi ne vsebuje alergenov, kot mnogi predpostavljajo.

Pršice so naravni sostanovalci naših domov in sodijo med pajkovce. Velike so od 0,1 do 0,5 mm in imajo osem nog. V enem samem gramu prahu živi do 15 000 pršic. Prehranjujejo se z odmrlimi kožnimi celicami, ki jih človek dnevno izgubi do 1 g. Rade imajo toplo in vlažno klimo ter temo. Zato so najraje v naših posteljah, kjer imajo vse, kar potrebujejo za življenje: obilico hrane in optimalne razmere za razmnoževanje. V svojem nekajmesečnem življenju izločijo za 200-kratno lastno maso iztrebkov z alergeni – v naših posteljah, zofah, oblazinjenem pohištvu, preprogah in oblačilih. Jeseni, ko večina pršic odmre, se za alergične na pršice začenja zelo naporno obdobje: iztrebkom pršic se pridružijo še alergeni, ki se sprostijo iz notranjosti teles teh živali.

Za razliko od senenega nahoda imajo alergični na pršice težave vse leto. Še posebej je značilno, da se težave pojavijo ali okrepijo ponoči, zjutraj ob vstajanju in pri pospravljanju postelje.

Najpogostejši simptomi za pršice so:

 • Otečena nosna sluznica
 • Zamašen nos/voden izcedek iz nosu (zlasti zjutraj)
 • Kihanje
 • Srbenje in pekoč občutek v nosu
 • Rdeče, srbeče oči in veke, »zaspančki«
 • Solzenje oči
 • Težko dihanje
 • Kašelj
 • Piskajoče ali glasno dihanje
 • Za razliko od senenega nahoda se lahko zaradi pršic pojavi tudi srbeča koža, izpuščaj, koprivnica in atopijski dermatitis
Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje. Akcija velja tudi na akcijska pakiranja izdelkov Eucerin. Akcija bo poteka od 13. 5. do 20. 5. 2024