Allergodil 1,5 mg/ml, pršilo za nos - raztopina (10 ml)

Zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml se uporablja za zdravljenje alergijskega rinitisa pri odraslih, mladostnikih in otrocih, starih 6 let in več. Priporočljivo je, da diagnozo alergijskega rinitisa postavi zdravnik.
Več...
Pakiranje 10 ml
13,90€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: pršilo, raztopina
Mesto uporabe: nos
Oznaka: kihanje, srbenje
Vsebnost: antihistaminik
Zdravje: otroci

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

azelastinijev klorid

Kaj je zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml vsebuje azelastinijev klorid, ki spada v skupino zdravil, ki jih imenujemo antihistaminiki. Antihistaminiki delujejo tako, da preprečijo učinke histamina, ki ga proizvaja telo kot del alergijske reakcije.

Zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml se uporablja za zdravljenje alergijskega rinitisa pri odraslih, mladostnikih in otrocih, starih 6 let in več. Priporočljivo je, da diagnozo alergijskega rinitisa postavi zdravnik. Alergijski rinitis je alergijska reakcija na snovi, kot so npr. cvetni prah, hišne pršice ali živalske dlake. Navadno se kaže kot izcedek iz nosu, kihanje ter srbenje ali zamašenost nosu. Zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml pomaga nadzorovati te simptome.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Ne uporabljajte zdravila Allergodil 1,5 mg/ml:

 • če ste alergični na azelastinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Allergodil 1,5 mg/ml se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Otroci
Uporaba zdravila Allergodil 1,5 mg/ml pri otrocih, mlajših od 6 let, ni priporočljiva.

Druga zdravila in zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml
Čeprav medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni znano, obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Obstoja le malo podatkov o učinkih zdravila Allergodil 1,5 mg/ml na nerojenega ali dojenega otroka. Ker so študije na živalih pokazale vpliv na sposobnost razmnoževanja v visokih odmerkih, je pri uporabi zdravila v nosečnosti potrebna previdnost. Ker ni znano, če se učinkovina in njeni presnovki izločajo v materino mleko, je pri uporabi zdravila v času dojenja potrebna previdnost.

V obdobju nosečnosti ali dojenja lahko uporabljate zdravilo samo po posvetu z zdravnikom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml ima blag vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja strojev. Redko se lahko pojavijo utrujenost, izčrpanost, omotica ali šibkost zaradi bolezni same ali pri uporabi zdravila Allergodil 1,5 mg/ml. Ne upravljajte vozil in strojev, če pri sebi opazite takšne učinke zdravila. Upoštevajte tudi, da uživanje alkohola te učinke okrepi.

Kako uporabljati zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte to navodilo za uporabo ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml je za nazalno uporabo, to pomeni, da se uporablja v nosu.

Samozdravljenje z zdravilom je primerno za odrasle in mladostnike, stare več kot 12 let. Zdravljenje pri mladostnikih naj nadzorujejo starši ali skrbniki. Zdravljenje pri otrocih, starih 6 do 11 let, naj poteka pod nadzorom zdravnika.

Pomembno:
Če niste prepričani o pravem odmerku ali kako uporabljati to zdravilo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odrasli in mladostniki, stari 12 let in več

 • Priporočeni odmerek je dva vpiha v vsako nosnico enkrat dnevno. V posameznih primerih bosta morda potrebna dva vpiha v vsako nosnico dvakrat dnevno.
 • Največji dnevni odmerek je dva vpiha v vsako nosnico dvakrat dnevno.

Otroci, stari od 6 do 11 let

 • Priporočeni odmerek je en vpih v vsako nosnico dvakrat dnevno.

Uporabe zdravila Allergodil 1,5 mg/ml pri otrocih, mlajših od 6 let, zaradi pomanjkanja podatkov o varnosti in učinkovitosti zdravila ne priporočamo.

Če je mogoče, bi morali zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml redno uporabljati, dokler simptomi ne izginejo. Če prekinete uporabo zdravila Allergodil 1,5 mg/ml, se bodo vaši simptomi verjetno vrnili.

Zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml je primerno za dolgotrajno uporabo pri odraslih in mladostnikih, vendar se brez posveta z zdravnikom ne sme nepretrgoma uporabljati več kot 3 mesece. Uporaba, daljša od 4 tednov pri otrocih, starih od 6 do 11 let, zaradi pomanjkanja kliničnih podatkov ni priporočljiva.

Kako uporabljati pršilo

 1. Najprej se useknite.
 2. Nato snemite zaščitni pokrovček (Slika 1).
 3. Pred prvo uporabo pritisnete šestkrat na sprožilec, da se sprosti fina meglica (Slika 2). Če zdravila Allergodil 1,5 mg/ml niste uporabljali 3 ali več dni, ga je treba ponovno aktivirati tako, da sprožilec pritiskate tolikokrat, dokler se ne sprosti fina meglica. 
 4. Držite glavo v pokončnem položaju in razpršite zdravilo enkrat v vsako nosnico. Ne nagibajte glave nazaj (Slika 3). 
 5. Očistite in namestite zaščitni pokrovček.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Allergodil 1,5 mg/ml, kot bi smeli
Če ste v nos vpihnili preveč zdravila Allergodil 1,5 mg/ml, to najverjetneje ne bo povzročilo težav. Če ste zaskrbljeni, se posvetujte z zdravnikom. Če kdor koli, zlasti pa otrok, nenamerno zaužije zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml, takoj obvestite zdravnika ali najbližji oddelek nujne medicinske pomoči.

Če ste pozabili uporabiti zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml
Uporabite vaše pršilo za nos takoj, ko se spomnite, nato vzemite naslednji odmerek ob običajnem času. Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšni odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna, ki pa ne velja za nakup zdravil.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje. Akcija velja tudi na akcijska pakiranja izdelkov Eucerin. Akcija bo poteka od 13. 5. do 20. 5. 2024