Aspirin migran 500 mg, šumeče tablete (12 tablet)

- rok uporabe 02/2025 -

Za prebrat: Z glasbo in Aspirinom nad bolečino.
Zdravilo Aspirin migran se uporablja za takojšnje zdravljenje glavobola pri napadih migrene z avro ali brez nje. Zdravilo Aspirin migran vsebuje acetilsalicilno kislino, ki lajša bolečine, znižuje zvišano telesno temperaturo in deluje protivnetno.
Več...
Pakiranje 12 šumečih tablet
8,80€

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

acetilsalicilna kislina

Kaj je zdravilo Aspirin migran in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Aspirin migran vsebuje acetilsalicilno kislino, ki lajša bolečine, znižuje zvišano telesno temperaturo in deluje protivnetno. Zdravilo Aspirin migran se uporablja za takojšnje zdravljenje glavobola pri napadih migrene z avro ali brez nje.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Aspirin migran
NE JEMLJITE zdravila Aspirin migran

 • če ste alergični na acetilsalicilno kislino, druge salicilate ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če se je po jemanju drugih podobnih zdravil (kot so salicilati in nesteroidni antirevmatiki) pri vas kdaj pojavil astmatični napad,
 • če imate razjedo na prebavilih,
 • če ste nagnjeni h krvavitvam,
 • če imate hudo okvaro ledvic ali jeter,
 • če imate hudo srčno popuščanje,
 • če jemljete zdravilo metotreksat v odmerkih 15 mg/teden ali več,
 • če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Aspirin se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Natančno preberite besedilo v nadaljevanju in OBVESTITE svojega zdravnika, če kaj izmed naštetega velja za vas:

 • če ste alergični (preobčutljivi) na druga protivnetna ali protibolečinska zdravila, antirevmatike ali če imate druge alergije,
 • če imate ali ste v preteklosti imeli: astmo, kakršnekoli alergije (npr. kožne reakcije, srbečico, koprivnico), kronično obstrukcijsko pljučno bolezen (bolezen pljuč), seneni nahod (vnetje nosne sluznice zaradi alergije na cvetni prah) ali otečeno nosno sluznico (nosne polipe), ker to zdravilo lahko povzroči oteženo dihanje zaradi krča sapnic,
 • če imate okvaro jeter,
 • imate okvaro ledvic ali motnje v srčno-žilnem obtoku (npr. bolezni ledvičnih žil, kongestivna (zastojna) srčna bolezen, zmanjšanje volumna krvi, večji kirurški poseg, sepso ali večje krvavitve), ker acetilsalicilna kislina lahko dodatno poveča tveganje za okvaro ledvic ali akutno odpoved ledvic,
 • če imate hudo pomanjkanje glukoza-6-fosfat dehidrogenaze (G6PD),
 • če ste že kdaj imeli razjedo na prebavilih oziroma krvavitve iz prebavil,
 • če jemljete zdravila, ki so navedena v poglavju »Jemanje drugih zdravil«,
 • če ste naročeni na kirurški poseg ali ste ga pred kratkim imeli (tudi manjši, kot je npr. izdrtje zoba), ker jemanje tega zdravila poveča nagnjenost h krvavitvam,
 • če imate vnetno bolezen sklepov, imenovano putika oziroma protin,
 • če nameravate zanositi, ker obstaja možnost, da boste med jemanjem zdravila težje zanosili.

Uporaba pri otrocih, mlajših od 12 let
Jemanje zdravila Aspirin migran lahko pri otrocih in mladostnikih povzroči redek, a hud zaplet, imenovan Reyev sindrom, ki je lahko smrten. Zdravila Aspirin migran se ne sme uporabljati pri otrocih in mladostnikih.

Druga zdravila in zdravilo Aspirin migran
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali, ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Pri sočasnem jemanju zdravila Aspirin migran in drugih zdravil lahko pride do medsebojnega delovanja. Zato morate svojega zdravnika obvestiti:

 • če jemljete druga zdravila proti vnetju ali bolečinam (kot so t. i. nesteroidna protivnetna zdravila),
 • če jemljete sistemske glukokortikoide, ki se uporabljajo za zdravljenje hudih vnetij, avtoimunskih bolezni in za preprečevanje zavračanja presajenih organov,
 • če jemljete zdravila, ki vplivajo na strjevanje krvi (npr. varfarin, tiklopidin, heparin) ali zdravila, ki razgrajujejo krvne strdke,
 • če uporabljate zdravila za zdravljenje sladkorne bolezni (t. i. antidiabetike),
 • če jemljete zdravila za zdravljenje putike (npr. probenecid, benzbromaron),
 • če jemljete metotreksat (zdravilo za zdravljenje hudega revmatoidnega artritisa, nekaterih kožnih obolenj in raka),
 • če jemljete digoksin (zdravilo za zdravljenje bolezni srca),
 • če jemljete valprojsko kislino (zdravilo za zdravljenje epilepsije),
 • če jemljete zdravila za zdravljenje depresije (selektivne zaviralce privzema serotonina),
 • če jemljete zaviralce ACE (zdravila za zdravljenje visokega krvnega tlaka),
 • če jemljete zdravila za odvajanje vode (diuretike).

Zdravilo Aspirin migran skupaj z alkoholom
Dokler jemljete zdravilo Aspirin migran, NE PIJTE alkoholnih pijač, ker se ob sočasnem pitju alkoholnih pijač poveča nevarnost za krvavitve iz prebavil.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Zdravilo Aspirin migran spada v skupino zdravil, ki lahko zmanjšajo plodnost pri ženskah. Učinek po prenehanju uporabe zdravila izgine. Če poskušate zanositi in jemljete zdravilo Aspirin migran, naj bo odmerek čim manjši in trajanje zdravljenja čim krajše.

Nosečnost
Uporaba zdravila Aspirin migran lahko škodljivo vpliva na nosečnost in razvoj plodu. Zdravila Aspirin migran NE SMETE jemati v zadnjih 3 mesecih nosečnosti. O uporabi zdravila Aspirin migran v prvih 6 mesecih nosečnosti SE POSVETUJTE z zdravnikom, ki bo presodil, ali je jemanje tega zdravila za vas primerno. Če jemljete zdravilo Aspirin migran v prvih 6 mesecih nosečnosti, naj bo odmerek čim manjši in trajanje zdravljenja čim krajše.

Dojenje
Zdravilo Aspirin migran v majhnih količinah prehaja v materino mleko. O uporabi zdravila med dojenjem SE POSVETUJTE z zdravnikom, ki bo presodil, ali je treba dojenje opustiti ali ne. To je še posebno pomembno, če jemljete zdravilo Aspirin migran redno ali v velikih odmerkih.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Aspirin migran nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Zdravilo Aspirin migran vsebuje natrij
To zdravilo vsebuje 23,61 mmol (543 mg) natrija na odmerek. To morajo upoštevati bolniki, ki so na dieti z nadzorovanim vnosom soli.

Kako jemati zdravilo Aspirin migran
Pri jemanju zdravila tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Priporočeni odmerki so navedeni spodaj.

Uporaba pri odraslih
Priporočeni odmerek za odrasle sta 2 šumeči tableti (1.000 mg acetilsalicilne kisline) naenkrat. Dve šumeči tableti raztopite v kozarcu vode in popijte. Če napad ne popusti, lahko odmerek vzamete vsakih 4 do 8 ur. Največji dnevni odmerek je 6 šumečih tablet (3.000 mg acetilsalicilne kisline) in ga ne smete prekoračiti.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Zdravila Aspirin migran se ne sme uporabljati pri otrocih in mladostnikih.

Uporaba pri bolnikih z okvaro jeter in/ali ledvic
Če imate hudo okvaro jeter in/ali ledvic, zdravila Aspirin migran ne smete jemati. Če imate blago do zmerno okvaro jeter in/ali ledvic, se morate pred jemanjem zdravila Aspirin migran posvetovati z zdravnikom.

Trajanje zdravljenja
Zdravilo Aspirin migran jemljite po potrebi, dokler napadi ne minejo, vendar ne več kot 3 do 5 dni. Če simptomi vaše bolezni v 3 do 5 dneh ne minejo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom, ker bo treba premisliti o drugi obliki zdravljenja.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Aspirin migran, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila Aspirin migran, kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom, ki se bo glede na vaše stanje odločil za nadaljnje ukrepanje.

Če jemljete prevelike odmerke zdravila dalj časa, se lahko pojavijo naslednji znaki: omotičnost, vrtoglavica, zvonjenje v ušesih, motnje sluha, znojenje, občutek siljenja na bruhanje, bruhanje, glavobol in zmedenost. V takem primeru se takoj posvetujte z zdravnikom.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Avene vikend na Lekarnar.com: Ob nakupu 2 izdelkov Avene prejmete 22% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 33% popust + Brezplačno dostavo.

Avene vikend na Lekarnar.com: Ob nakupu 2 izdelkov Avene prejmete 22% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 33% popust + Brezplačno dostavo.

Avene vikend na Lekarnar.com - Ob nakupu 2 izdelkov Avene prejmete 22% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 33% popust + Brezplačno dostavo. Popust vam bo obračunan v košarici: Akcija ne velja za izdelke Avene Sun, ki so del druge akcije (klik). Akcija prav tako ne velja za izdelke ...