Blephademodex, sterilne krpice brez konzervansov za čiščenje vek (30 krpic)

Blephademodex sterilne krpice so prava rešitev za dnevno higieno vek pri okužbi s pršico demodeks in lajšanje simptomov okužbe ali vnetja vek, ki ga demodeks lahko povzroči.
Več...
Pakiranje 30 sterilnih krpic
24,90€

Blephademodex sterilne krpice brez konzervansov za čiščenje vek namen uporabe:

 • dnevno higieno vek pri okužbi s pršico demodeks,
 • lajšanje simptomov okužbe ali vnetja vek zaradi pršice demodeks.

Pršica demodeks je najpogostejši kožni zajedalec mikroskopske velikosti. Okužba s to pršico prispeva k vnetju vek (blefaritis). Pršice ni mogoče odstraniti z običajnimi kozmetičnimi sredstvi za čiščenje. Pojav cilindričnih kosmov ob korenu trepalnic je eden od znakov, da morda gre za okužbo z demodeksom.

Blephademodex odstranjuje kraste, odmrle celice, nečistote in kužne delce na vekah in trepalnicah. Blephademodex odstrani pršico demodeks in s tem lajša simptome povezane z okužbo s to pršico, kot so srbenje, pekoč občutek, suhost in vnetje robov vek. Zmanjšuje tudi pordelost roba veke in občutek tujka v očesu.

Preizkušeno pod nadzorom oftalmologov.

Blephademodex vsebuje natrijev hialuronat, naravno vlažilno sredstvo, ki pomirja občutljivo kožo in jo obnavlja. Blephademodex vsebuje tudi terpinen-4-ol. Blephademodex uporabniki dobro prenašajo. Izdelek ne vsebuje mil in konzervansov.

Blephademodex ne vsebuje dodatnih dišav. Svež vonj, ki ga boste zaznali, krpicam dajejo njegove osnovne sestavine. Vonj se razdiši v nekaj minutah. Barva krpic (losjona, s katerim so prepojene) se lahko spreminja. To se zgodi zaradi naravnih rastlinskih izvlečkov in je normalen pojav.

Odmerjanje:
Ob blagih do zmernih simptomih: Uporabljajte enkrat dnevno, najbolje zvečer, 4 tedne. Ob zmernih do hudih simptomih: Uporabljajte dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer, 4 tedne. Vaš zdravnik vam lahko da drugačna navodila glede odmerjanja in trajanja zdravljenja na podlagi resnosti simptomov.

Kot velja za druge podobne pripravke za zdravljenje blefaritisa, vam bo zdravnik morda svetoval tudi hkratno uporabo umetnih solz.

Blephademodex lahko uporabljajo osebe, starejše od 18 let.

Postopek uporabe:
Če nosite kontaktne leče: leče si morate odstraniti preden uporabite Blephademodex.

Odprite vrečico in razgrnite krpico. Krpico si ovijte okoli kazalca, tako da s krpico prekrijete konico prsta (glejte sliko). Zaprite oko in se nato z blazinico prsta prekrito s krpico nežno dotaknite vek in korena trepalnic. Previdno masirajte veke z majhnimi krožnimi gibi. Tako boste nežno odstranili skorjo, odmrle celice ali izločke.

Po uporabi držite oko še 15 sekund zaprto. Blephademodex ne masti in ga po uporabi ni potrebno izpirati. Z novo, čisto krpico postopek ponovite tudi na drugem očesu.

Previdnostni ukrepi in opozorila:
Samo za uporabo na koži. Pazite, da vam Blephademodex ne pride v stik z očmi, v tem primeru lahko oči zapečejo. Če se to zgodi, oko sperite s sterilno vodo ali fiziološko raztopino.

Blephademodex je sterilen izdelek namenjen samo za enkratno uporabo. Krpice ne uporabite ponovno, ker ne bo več tako učinkovita in lahko se poveča tveganje za okužbo. Krpice ne uporabite, če je vrečica odprta oziroma poškodovana. Ne uporabite, če je ovojnina (vrečica) poškodovana. Sterilizirano s sevanjem

Tega izdelka ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli in vrečici. Rok uporabnosti se nanaša na izdelek hranjen pravilno in v nepoškodovani ovojnini. Po uporabi krpico zavrzite med gospodinjske odpadke. Če se vaši simptomi poslabšajo ali v primeru pojava alergijske reakcije, prenehajte uporabljati Blephademodex in se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kontraindikacije:
Ne uporabljajte, če ste mlajši od 18 let, saj podatkov o uporabi ni na voljo. Ne uporabljajte, če ste noseči ali dojite, saj podatkov o uporabi ni na voljo. Ne uporabljajte, če ste alergični na katerokoli sestavino.

Shranjujte pri temperaturi med 8 in 25 °C. SHRANJUJTE NEDOSEGLJIVO OTROKOM!

Možni neželeni učinki:
Poročali so o naslednjih neželenih učinkih: pekoč občutek po uporabi. Če opazite kateri koli neželeni učinek, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Vsebnost:
Blephademodex sterilne krpice so prepojene z losjonom, ki vsebuje 2,5 % terpinen-4-ola in 0,2 % natrijevega hialuronata.

Sestava:
Sterilna krpica, prepojena z losjonom. Losjon vsebuje: PEG-8, polisorbat 80, poloksamer 184, terpinen-4-ol, PEG-6 kaprilni/kapratni gliceridi (tj. makrogol 6 glicerol kaprilokaprat), natrijev hialuronat, dikalijev fosfat, kalijev dihidrogen fosfat, prečiščena voda.

Distributer v Sloveniji: INSPHARMA d.o.o. Bravničarjeva ulica 13 1000 Ljubljana.
Izdelovalec: Laboratoires THEA 12, rue Louis Blériot 63017 Clermont-Ferrand Cedex 2 Francija

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Avene Cleanance Women - nova izdelka iz Avenove linije za nego kože nagnjene k nepravilnostim - Brezplačna dostava.

Avene Cleanance Women - nova izdelka iz Avenove linije za nego kože nagnjene k nepravilnostim - Brezplačna dostava.

Avene vam v letošnjem letu predstavlja novosti za nego mastne kože nagnjene k nepravilnostim: Avene Cleanance Women, gladilna nočna krema (30 ml) - Avène Cleanance WOMEN Gladilna nočna krema pomaga zmanjšati nepravilnosti, madeže in preostale brazgotine. Gladi teksturo kože zahvaljujoč ...