Braun Thermoscan 7, ušesni termometer (IRT 6520)

Starosti prilagodljiv ušesni termometer, ki je primeren za vso družino. S funkcijo Age Precision in barvno kodiranim prikazovalnikom. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje 1 komplet
Poštnina Brezplačna poštnina
80,00€

Kako deluje termometer Braun ThermoScan?
Termometer Braun ThermoScan izmeri infrardečo toploto, ki jo oddajajo bobnič in okoljska tkiva. Da se izognete nenatančnim meritvam, se konica senzorja ogreje na temperaturo, ki je podobna temperaturi človeškega telesa. Ko termometer Braun ThermoScan namestite v uho, neprekinjeno spremlja infrardečo temperaturo. Ko termometer zazna, da je bila opravljena natančna meritev temperature, je merjenje končano in rezultat se prikaže na prikazovalniku.

Zakaj meriti temperaturo v ušesu?
Cilj termometrije je merjenje notranje telesne temperature1, ki je temperatura vitalnih organov. Ušesne temperature natančno odražajo notranjo telesno temperaturo2, saj ima bobnič enako prekrvavitev kot center za nadzor temperature v možganih3, hipotalamus. Zato se spremembe telesne temperature v ušesu odražajo prej kot na drugih mestih. Pazdušna temperature merijo temperaturo kože in zato niso zanesljiv pokazatelj notranje telesne temperature. Na temperature v ustih vplivajo pitje, hranjenje in dihanje skozi usta. Rektalne temperature pogosto zaostajajo za spremembami notranje telesne temperature, pri teh meritvah pa obstaja tudi tveganje navzkrižne kontaminacije.

Starosti prilagodljiv ušesni termometer, ki je primeren za vso družino. S funkcijo Age Precision in barvno kodiranim prikazovalnikom.

Prednosti: nov, bolj ergonomski dizajn, še večja zmogljivost, zagotavlja bolj natančne meritve od rektalnega ali čelnega*. Patentirana predogrevana konica zagotavlja profesionalno natančnost.

Sistem vodenja ExacTemp s svetlobnim in zvočnim signalom potrdi optimalni položaj termometra in natančno merjenje v nekaj sekundah. Ker se povišana telesna temperatura spreminja glede na starost, patentirani sistem Age Precision. in barvno kodiran prikazovalnik pomagata interpretirati temperaturo za vse starosti s pomočjo barvne kode. Lastnosti za še lažjo in bolj prijetno uporabo: testiran ergonomski dizajn, prikazovalnik na prednji strani z velikim zaslonom za spremljanje temperature med merjenjem, enostavno merjenje temperature v temi z nočno osvetlitvijo, neposreden dostop do funkcij z dodatnimi gumbi, enostavno sledenje in dostop do prejšnjih meritev, spominska funkcija za 9 meritev

*Nimah MM, Bshesh K; Callahan JD, Jacobs BR. Infrared tympanic thermometry in comparison with other temperature measurement techniques in feb-rile children. Pediatr Crit Care Med. 200; 7(1): 48–55.

Opozorila in previdnostni ukrepi:
Prosimo, posvetujte se z zdravnikom, če opazite simptome, kot so nepojasnjena razdražljivost, bruhanje, driska, dehidracija, spremembe teka ali aktivnosti, krči, bolečina v mišicah, tresavica, otrdelost vratu, bolečine pri uriniranju itd., ne glede na barvo osvetlitve ozadja ali odsotnost vročine. Prosimo, posvetujte se z zdravnikom, če termometer kaže povišano temperaturo (rumena ali rdeča osvetlitev ozadja pri termometru IRT 6520).

Delovni razpon okoljske temperature za ta termometer znaša od 10 do 40 °C (od 50 do 104 °F). Termometra
ne izpostavljajte skrajnim temperaturam (pod -25 °C / -13 °F ali nad 55 °C / 131 °F) ali prekomerni vlagi
(> 95 % relativne vlažnosti). Ta termometer lahko uporabljate le z originalnimi fi ltri za lečo Braun
ThermoScan (LF 40).

Da se boste izognili nenatančnim meritvam, vedno uporabite ta termometer s pritrjenim novim, čistim
fi ltrom za lečo.

Če termometer pomotoma uporabite brez pritrjenega fi ltra za lečo, očistite lečo (glejte poglavje „Nega in
čiščenje”). Filtre za lečo hranite otrokom nedosegljivo.

Ta termometer je samo za domačo uporabo. Ta izdelek ni namenjen za postavljanje diagnoz bolezni, temveč
je koristno orodje za merjenje temperature. Uporaba tega termometra ne nadomesti posveta z zdravnikom.

Funkcija Age Precision ni namenjena za uporabo pri nedonošenčkih ali dojenčkih, ki so majhni za svojo
gestacijsko starost. Funkcija Age Precision ni namenjena za tolmačenje hipotermičnih temperatur. Otroci
mlajši od 12 let ne smejo uporabljati termometra sami. Tega pripomočka ne spreminjajte brez dovoljenja izdelovalca.

Starši/skrbniki morajo obvestiti pediatra, če opazijo kakršne koli neobičajne znake ali simptome. Če na
primer pri otroku opazite razdražljivost, bruhanje, drisko, dehidracijo, krče, spremembe teka ali aktivnosti,
tudi če nima vročine, ali pa če opazite nizko temperaturo, otrok morda kljub temu potrebuje medicinsko
oskrbo.

Pri otrocih, ki jemljejo antibiotike, analgetike ali antipiretike, se za oceno resnosti njihove bolezni ne sme
uporabljati le odčitek temperature. Porast temperature, kot jo nakazuje funkcija Age Precision, je lahko znak resne bolezni, še posebej pri
odraslih osebah, ki so starejše, slabotne, imajo oslabljen imunski sistem ali pa pri novorojenčkih in dojenčkih.
Pri zvišani temperaturi ali če merite temperaturo spodaj navedenim skupinam bolnikov, se takoj posvetujte
s strokovnjakom:

 • novorojenčki in dojenčki, stari manj kot 3 mesece (če temperatura preseže 37,4 °C ali 99,4 °F, se morate takoj posvetovati z zdravnikom);
 • bolniki, stari več kot 60 let;
 • bolniki s sladkorno boleznijo ali oslabljenim imunskim sistemom (npr. HIV pozitivna, prejema kemoterapijo za zdravljenje raka, prejema kronično zdravljenje s steroidi, so ji opravili splenektomijo);
 • nepokretni bolniki (npr. bolnik v domu za nego bolnikov, bolnik po kapi, kronični bolnik, bolnik, ki okreva po operaciji);
 • bolniki po presaditvi (npr. jeter, srca, pljuč, ledvice).

Pri starejših bolnikih je vročina lahko neizrazita ali celo odsotna.
Ta termometer vsebuje majhne dele, ki jih otroci lahko pogoltnejo in predstavljajo nevarnost zadušitve.
Termometer vedno shranjujte nedosegljivo otrokom.

Telesna temperatura
Običajna telesna temperatura je dejansko razpon temperatur. Razlikuje se glede na mesto meritve in z leti upada. Prav tako se razlikuje med osebami in tekom dneva niha. Zato je pomembno, da določite normalne obsege temperatur. To zlahka naredite z uporabo termometra Braun ThermoScan. Vadite merjenje temperature na sebi in zdravih družinskih članih, da boste določili običajni razpon temperatur. Opomba: Ko se posvetujete z zdravnikom, mu povejte, da je temperatura ThermoScan temperatura, izmerjena v ušesu, in če je mogoče, posredujte kot dodatno referenco posameznikov običajni temperaturni razpon, izmerjen s pripomočkom ThermoScan.

Dobavitelj: Orbico d.o.o., Verovškova ulica 72, SI-1000 Ljubljana, Slovenija, T: +386 1 58 86 800
Proizvajalec: KAZ Europe Sarl, Place Chauderon 18, CH-1003 Lausanne, Switzerland.

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust. Popust vam bo obračunan v košarici. Akcija poteka od 29. 9. do 2. 10. 2023. Akcija ne velja za pakete izdelkov Vichy in La Roche-Posay, ki ...