Daleron C 500 mg/20 mg Krka, zrnca za peroralno raztopino - vrečke (30 x 5 g)

Ob vročini in bolečinah pri gripi in prehladu vzemimo Daleron C.
Zdravilo Daleron C je primerno za: zniževanje zvišane telesne temperature, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe (viroze); blažitev bolečine v mišicah in sklepih pri prehladu in gripi; lajšanje blage do zmerne bolečine nevnetnega izvora (glavobol, zobobol), posebej pri bolnikih z želodčnimi težavami; lajšanje bolečine po poškodbah in zdravniških posegih.
Več...
Pakiranje
13,66€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

paracetamol/askorbinska kislina

Kaj je zdravilo Daleron C in za kaj ga uporabljamo

Gripo in prehlad poleg nahoda, kašlja in vnete ustne sluznice pogosto spremljajo tudi bolečine in zvišana telesna temperatura. Zrnca Daleron C vsebujejo paracetamol in askorbinsko kislino (vitamin C). Paracetamol zavira sintezo prostaglandinov v centralnem živčevju ter tako znižuje zvišano telesno temperaturo in blaži bolečino. Paracetamol ne draži želodčne sluznice, zato je primeren tudi za bolnike z želodčnimi težavami in razjedo na želodcu ali dvanajstniku. Vitamin C krepi obrambne sposobnosti telesa in pripomore k hitrejši ozdravitvi, obenem pa izboljša okus zdravila. Zdravilo Daleron C v obliki toplega napitka je zlasti primerno za bolnike z vneto sluznico ust in žrela, ker težko pogoltnejo trdne zdravilne oblike.

Zdravilo Daleron C je primerno za:

 • zniževanje zvišane telesne temperature, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe (viroze);
 • blažitev bolečine v mišicah in sklepih pri prehladu in gripi;
 • lajšanje blage do zmerne bolečine nevnetnega izvora (glavobol, zobobol), posebej pri bolnikih z želodčnimi težavami;
 • lajšanje bolečine po poškodbah in zdravniških posegih.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Daleron C

Ne jemljite zdravila Daleron C

 • če ste alergični na paracetamol, askorbinsko kislino ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če imate hujše motnje v delovanju ledvic ali jeter,
 • če imate vnetje jeter, ki ga povzročajo virusi (virusni hepatitis)
 • če imate prirojeno pomanjkanje encima glukoza-6-fosfat-dehidrogenaze v rdečih krvničkah

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom jemanja zdravila Daleron C se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Daleron C:

 • če imate blago ali zmerno zmanjšano jetrno ali ledvično delovanje,
 • če trajajo bolezenski znaki kljub zdravljenju več kot 5 dni.

Zdravila Daleron C ne smete jemati hkrati z drugimi zdravili, ki vsebujejo paracetamol. Priporočenih odmerkov ne smete prekoračiti. Previdnost je potrebna pri oslabelih in izčrpanih bolnikih ter pri alkoholikih.

Otroci in mladostniki
Zdravilo Daleron C je primerno za otroke, starejše od 12 let.

Zdravilo ni primerno za diabetike, ker vsebuje saharozo.

Druga zdravila in zdravilo Daleron C
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zaradi medsebojnega učinkovanja z nekaterimi drugimi zdravili se učinek zdravila Daleron C ali teh zdravil lahko poveča ali zmanjša. To se zgodi pri nekaterih zdravilih za:

 • preprečevanje strjevanja krvi (varfarin),
 • uravnavanje črevesne gibljivosti (metoklopramid),
 • preprečevanje slabosti in bruhanja (domperidon),
 • uravnavanje količine holesterola in drugih maščob v krvi (holestiramin),
 • zdravljenje epileptičnih napadov (barbiturati, antiepileptiki),
 • zdravljenje tuberkuloze (rifampicin),
 • zdravljenje bakterijskih okužb (kloramfenikol),
 • lajšanje bolečine (acetilsalicilna kislina in drugi nesteroidni antirevmatiki)

Veliki odmerki askorbinske kisline lahko vplivajo na rezultate laboratorijskih testov (določanje glukoze, sečne kisline, kreatinina in anorganskih fosfatov).

Sočasno jemanje paracetamola in etanola lahko poveča toksično delovanje paracetamola na jetra. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete flukloksacilin (antibiotik), zaradi resnega tveganja za nenormalnost krvi in telesnih tekočin (presnovna acidoza z visoko anionsko vrzeljo), ki jo je treba nemudoma zdraviti in se lahko pojavi še zlasti v primeru hude okvare ledvic, sepse (pri kateri bakterije in njihovi toksini krožijo po krvnem obtoku, kar vodi do poškodb organov), podhranjenosti, kroničnega alkoholizma in pri uporabi najvišjih dnevnih odmerkov paracetamola.

Zdravilo Daleron C skupaj s hrano, pijačo in alkoholom

Če jemljete zdravilo Daleron C, ne smete piti alkohola. Sočasno uživanje hrane zmanjša absorpcijo paracetamola, zato zdravilo jemljite pred obrokom hrane.

Nosečnost, dojenje in plodnost

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Po potrebi med nosečnostjo in dojenjem jemljite zdravilo po priporočilu zdravnika in čim krajši čas, po možnosti samo posamezne odmerke.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Daleron C nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Zdravilo Daleron C vsebuje saharozo
To zdravilo vsebuje 3863,8 mg (1 vrečica) do 7727,6 mg (2 vrečici) saharoze na odmerek. To morajo upoštevati sladkorni bolniki. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Zdravilo Daleron C vsebuje natrij

1 vrečica vsebuje manj kot 1 mmol (23 mg) natrija na odmerek, kar v bistvu pomeni "brez natrija". 2 vrečici vsebujeta 25 mg natrija (glavne sestavine kuhinjske soli). To je enako 1,25 % priporočenega največjega dnevnega vnosa natrija s hrano za odrasle osebe.

Kako jemati zdravilo Daleron C

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Priporočeni odmerek za odrasle in otroke, stare več kot 12 let, je ena vrečica zrnc. Odmerek lahko ponovite 4-krat do 6-krat na dan. Presledek med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 ure. V 24 urah smete vzeti največ 8 vrečic zrnc.

Vsebino vrečice stresite v kozarec, prelijte z 1,5 dl tople vode ali čaja, dobro premešajte in še toplo popijte. Če trajajo bolezenski znaki dlje kot 5 dni, naj o poteku nadaljnjega zdravljenja presodi zdravnik.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Daleron C, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Kadar so odmerki zdravila bistveno večji od priporočenih, lahko zlasti pri bolnikih z ledvičnimi in jetrnimi obolenji povzročijo slabost, bruhanje in hudo jetrno okvaro. To so znaki akutnega prevelikega odmerjanja, ki se pokažejo v prvih 24 urah. Znaki jetrne okvare se lahko pojavijo šele 2 do 4 dni po zaužitju prevelikega odmerka.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Daleron C
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Zdravilo Daleron C jemljite le po potrebi ob bolečinah ali zvišani telesni temperaturi.

Če ste prenehali jemati zdravilo Daleron C
Zdravilo lahko varno opustite, ko ga ne potrebujete več.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Eucerin dnevi na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov Eucerin prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Eucerin dnevi na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov Eucerin prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Eucerin dnevi na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov Eucerin prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*. Akcija poteka od 23. 1. do 3. 2. 2023.  *Akcija ne velja za pakete izdelkov Eucerin, ki se že prodajajo pod akcijskimi pogoji.