Danalac GOAT 1, začetno mleko za dojenčke na osnovi kozjega mleka od rojstva naprej (400 g)

Pomembno obvestilo: materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.
Več...
Pakiranje 400 g
13,00€

Živila za posebne prehranske namene.

Pomembno obvestilo
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Mleko naj se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oziroma druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka.

Dostop do farmacevta >>

Danalac GOAT 1 se lahko uporablja kot samostojna hrana za dojenčke od rojstva dalje, če jih matere ne dojijo ali kot dopolnilna hrana. Po 6. mesecu starosti je priporočljivo, da začetno mleko Danalac GOAT 1 postopoma zamenjate z nadaljevalnim mlekom Danalac GOAT 2. Danalac GOAT 1 je edinstvena formula na osnovi kozjega mleka, ki vsebuje vse pomembne sestavine v prvih mesecih življenja, ter jih dojenček sam ne more tvoriti dovolj.

Pomembno obvestilo: Danalac GOAT 1 je lahko edini vir prehrane dojenčkov od rojstva dalje. Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom, oziroma drugim strokovnim osebjem. Danalac GOAT se lahko uporablja kot samostojna hrana za dojenčke od rojstva dalje, če jih matere ne dojijo ali kot dopolnilna hrana, če dojenje ne zadošča. Danalac GOAT se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, farmacije ali prehrane oz. drugih strokovnjakov s področja nege matere in otroka.

Sestavine: laktoza, polnomastno kozje mleko v prahu, koncentrat sirotkinih beljakovin, rastlinska olja (visokooleinsko sončnično, kokosovo, repično, koruzno), galakto-oligosaharidi, ribje olje (vir dokozaheksaenojske kisline), olje glive Mortierella Alpina (vir arahidonske kisline), kalcijeve soli ortofosforne kisline, frukto-oligosaharidi, holin bitartrat, kalijev citrat, vitamini (L-askorbinska kislina, DL-alfa-tokoferol acetat, nikotinamid, kalcijev D-pantotenat, riboflavin, retinil acetat, piridoksin hidroklorid, tiamin hidroklorid, folna kislina, filokinon, D-biotin, holekalciferol, cianokobalamin), natrijev klorid, inozitol, nukleotidi (citidin, adenozin-5'-monofosforna kislina, uridin-5', inozin-5'-monofosfat dinatrijeva sol, gvanozin-5'-monofosfat dinatrijeva sol), emulgator (sojin lecitin), železov sulfat, cinkov sulfat, tavrin, L-karnitin, magnezijev klorid, antioksidant (askorbilpalmitat), bakrov sulfat, manganov sulfat, antioksidant (citronska kislina), kalijev jodid, natrijev selenit.

Informacije o alergenih: vsebuje sojo, mleko, ribe.

Priprava obroka:
Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka, zato natančno upoštevajte navodila. Pripravite vedno le svež obrok in ga takoj uporabite. Pripravljene hrane ne uporabljajte ponovno. Temeljito operite in prekuhajte stekleničko, dudo in pribor. Zaradi možnosti pregretja ne pogrevajte obroka v mikrovalovni pečici.

  1.  Umijte si roke in sterilizirajte vse pripomočke.
  2. Zavrite pitno vodo in pustite, da se ohladi na 40°C. Ustrezno količino vode (preverite navodila na embalaži) nalijte v sterilno stekleničko.
  3. Merico napolnite z izdelkom in jo poravnajte do roba. Uporabljajte le priloženo merico. Prahu ne pritiskajte navzdol.
  4. Predpisano količino prahu stresite v vodo. Upoštevajte shemo odmerjanja. Zaprite stekleničko in jo dobro pretresite, da se prašek povsem raztopi.
  5. Pred hranjenjem preverite temperaturo pripravljenega obroka tako, da ga kanete na notranjo stran svojega zapestja.

Uporaba:
Originalno zaprt izdelek je uporaben najmanj do: datum je odtisnjen na dnu embalaže. Izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (ne v hladilniku). Porabite v 3 tednih po odprtju. Serijska številka: odtisnjena je na embalaži. Pakirano v kontrolirani atmosferi.

*Standardna raztopina: 12,6 g Danalac GOAT + 90 ml vode = 100 ml obroka. Analitske vrednosti so odvisne od bioloških nihanj, običajnih pri naravnih surovinah.
*iz laktoze; ** sol = natrij x 2,5

Proizvaja: DANA Dairy Group LTD, Route de Pré-Bois 29, 1215 Ženeva, Švica.
Distribuira: BioLek d.o.o., Moravci 34b, 9243 Mala Nedelja.

Ob nakupu izdelkov Vichy Liftactiv Supreme in Specialist prejmete darilo: Vichy Mineral 89 (30 ml) + Brezplačno dostavo ob nakupu Vichy nad 30€.

Ob nakupu izdelkov Vichy Liftactiv Supreme in Specialist prejmete darilo: Vichy Mineral 89 (30 ml) + Brezplačno dostavo ob nakupu Vichy nad 30€.

Ob nakupu izdelkov Liftactiv Supreme in Specialist prejmete darilo: Vichy Mineral 89 (30 ml) + Brezplačno dostavo ob nakupu Vichy nad 30€. Akcija traja od 20.1.2021 do razdelitve zalog daril. Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, ...