akcija izbor

Eucerin Actinic Control MD, kremni fluid - ZF100 (80 ml)

Vsi izdelki Eucerin Sun so vam na voljo 20 % ugodneje.
Certificiran medicinski pripomoček z ZF 100 UVB in UVA zaščito. Preprečuje aktinično keratozo in nemelanomskega kožnega raka. Lahka tekstura za vsakodnevno uporabo. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje 80 ml
Redna cena 26,79€
21,43€

Eucerin Actinic Control MD kremni fluid - ZF100 je lahek, topični medicinski pripomoček za preprečevanje aktinične keratoze in nemelanomskega kožnega raka ali kot dopolnilna nega pri aktinični keratozi. Z ZF 100 zagotavlja zelo visoko UVB- in UVA-zaščito. Omogoča enostaven nanos, lahka tekstura fluida pa je popolna za vsakodnevno uporabo.

Za preprečevanje aktinične keratoze in nemelanomskega kožnega raka

Actinic Control MD ZF 100 je certificiran medicinski pripomoček za preprečevanje aktinične keratoze in nemelanomskega kožnega raka. Poleg tega se lahko uporablja kot dopolnilna nega pri aktinični keratozi.

Poškodbe DNK keratinocitov zaradi UV-sevanja lahko povzročijo aktinično keratozo. Aktinična keratoza je najpogostejše predrakavo stanje na koži, ki lahko, če je ne zdravimo, napreduje v nemelanomskega kožnega raka (ploščatocelični karcinom).

Toda ustrezna zaščita pred soncem lahko to prepreči.

Izjemna učinkovitost izdelka Actinic Control MD je zasluga njegovega visokega ZF 100. Višji je ZF, več UVB-žarkov izdelek blokira, ti pa so glavni vzrok za poškodbe celic. 

Čim več UVB-žarkov je blokiranih, tem manj celičnih poškodb se nakopiči v koži med izpostavljenostjo soncu. ZF 100 na primer blokira približno 99 % UVB-žarkov. Poleg tega lahko visoki ZF 100 nadomesti premajhno količino nanesenega izdelka za zaščito pred soncem.

Ker ima fluid lahko teksturo, je primeren za vsakodnevno uporabo, saj je njegov nanos prijeten in vam omogoča, da zlahka ostanete zaščiteni, medtem ko uživate v vsakdanjih aktivnostih na prostem.

Lastnosti:

 • lahek
 • tekoč
 • brez dišav

Uporaba:
Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem:

Izberite ustrezen izdelek:
Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite za vašo kožo. Ščititi mora pred UVB- in UVA-žarki, poleg tega pa mora biti primeren za vaše stanje kože.

Uporabite ustrezno količino:
Pomembno je, da uporabite zadostno količino izdelka, kar je 2 mg na cm2 kože, in da redno obnavljate nanos. 

S svojim prstom lahko v grobem izmerite, koliko izdelka potrebujete. Dolžina prsta približno ustreza dvema gramoma izdelka. Podrobnejše informacije lahko preberete v navodilih, ki so priložena izdelku. Nanesite, kot sledi:

 • Obraz: ½ dolžine prsta, pribl. 1 g
 • Vrat: ½ dolžine prsta, pribl. 1 g
 • Lasišče: 1 dolžina prsta, pribl. 2 g
 • Dekolte: ½ dolžine prsta, pribl. 1 g
 • Na podlaket: 1 dolžina prsta, pribl. 2 g
 • Na hrbtišče dlani: ½ dolžine prsta, pribl. 1 g

Skrbno nanesite

Pazite, da so vsi izpostavljeni predeli ustrezno zaščiteni. Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite na ušesa, zadnji del vratu, hrbet in ramena, zadnji del rok, dlani, stopala ter predele na robovih kopalk.

Eucerinova raziskava1 je pokazala, da je v povprečju približno 14 % hrbta pri ženskah in 22 % pri moških pogosto izpostavljenih sončnim žarkom brez vsakršne zaščite. Zato je torej pomembno, da ne prezremo nobenega območja.
1 BIeiersdorfova interna študija, izvedena leta 2016, o uporabi zaščite pred soncem pri vzorcu 52 udeležencev (29 žensk, 23 moških)

Pomembna navodila za uporabo

 • Uporabljajte samo na čisti in nepoškodovani koži. 
 • Vsako jutro nanesite ustrezno količino izdelka (2 mg/cm2). 
 • Če je koža neposredno izpostavljena soncu, izdelek ponovno nanesite vsaki dve uri, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno zaščito. 
 • Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite. 
 • Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste uporabili izdelek za zaščito pred soncem. Čezmerna izpostavljenost soncu lahko resno ogrozi zdravje. 
 • Nosite zaščitna oblačila in na nezaščitene predele nanesite zadostno količino sredstva za zaščito pred soncem. 
 • Pred nanosom kozmetičnih izdelkov (ličil, podlage, dekorativne kozmetike) najprej uporabite izdelek Eucerin ACTINIC CONTROL MD ZF 100 in počakajte, da se povsem vpije, šele nato nanesite druge izdelke. 
 • Za optimalno preventivo je nujna vsakodnevna in redna uporaba vse leto. 
 • Pustite, da se izdelek povsem vpije, in se izogibajte neposrednemu stiku s tekstilom in trdimi površinami, saj lahko izdelek na njih pusti madeže. 
 • Izogibajte se stiku z očmi in sluznicami. Če izdelek slučajno pride v stik z očmi, jih sperite z mlačno vodo; če simptomi ne izginejo, se posvetujte z zdravnikom. 
 • Ne nanašajte na razpokano kožo ali odprte rane. 
 • Pacienti, ki so sredi farmakološkega ali kirurškega zdravljenja aktinične keratoze, lahko izdelek Eucerin ACTINIC CONTROL MD ZF 100 začnejo uporabljati, ko se lezije zaprejo/zacelijo in v skladu z zdravnikovim priporočilom. 
 • O uporabi izdelka Eucerin ACTINIC CONTROL MD ZF 100 pri dojenčkih, otrocih, nosečnicah in doječih materah ni razpoložljivih podatkov.

Ta izdelek uporabite, če ...
Iščete zelo visoko zaščito pred soncem za preprečevanje aktinične keratoze ali nemelanomskega kožnega raka.

Iščete zelo visoko zaščito pred soncem kot dopolnilno nego pri aktinični keratozi.

Kako deluje:
Izdelek na koži ustvari zaščitni film z UV-filtri, ki absorbirajo, odbijajo in razpršijo sončno sevanje.

Sestavine (INCI):
Aqua, Alcohol Denat, Butylene Glycol Dicaprylate-Dicaprate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Distarch Phosphate, Ethylhexyl Triazone, Homosalate, C12-15 Alkyl Benzoate, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Titanium Dioxide - nano, Silica Dimethyl Silylate, Glyceryl Stearate, Hydrogenated Rapeseed Oil, Stearyl Alcohol, Glycerin, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Silica, Chondrus Crispus Extract, Acrylates-C10-30-Alkyl-Acrylate-Crosspolymer, Dimethicone, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, 1-2-Hexanediol, Pentylene Glycol, Sodium Hydroxide, EDTA.

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Avene Sun, A-Derma Protect in Ducray Sun so vam na voljo 25% ugodneje.

Avene Sun, A-Derma Protect in Ducray Sun so vam na voljo 25% ugodneje.

Avene Sun, A-Derma Protect in Ducray Sun so vam na voljo 25% ugodneje. Avene Sun:V izdelkih Avene za zaščito pred soncem obraza je nov filtrni sistem TriAsorB, ki poleg zaščite pred UVA- in UVB- žarki nudi zaščito tudi pred modro svetlobo. V primerjavi z UVB- in UVA- žarki, prodira v najgloblje ...