Kakavovo maslo, Favn Bio (80 g)

Visoko-kakovostno bio kakavovo maslo iz kontroliranega poreklo se uporablja za nego občutljive kože ali za pripravo domače kozmetike. 80g masla iz kokosa se nahaja v obliki 'opilkov' za enostavnejšo uporabo.
Več...
Pakiranje 80 g
8,47€

Kakovostno BIO kakavovo maslo je 100% naravno maslo, ki ga izdeluje slovensko podjetje Favn. Maslo se pridobi iz kakavovic semen dreves kakavovca iz Slonokoščene obale in je neoporečno.

Pripravljeno kakavovo maslo se uporablja predvsem na dva načina:

  1. Kot kozmetika za nego občutljive kože.
  2. Kot podlaga za ustvarjanje lastne kozmetike.

Kakavovo maslo za nego kože

Maslo iz dreves kakavovca, ki je zelo bogato z nasičenimi maščobami, se uporablja za nego občutljive kože in kot zaščita le-te pred zunanjimi vplivi (zračno onesnaženje).

Favnovo maslo je sestavljeno iz opilkov kakavovega masla, ki jih moramo pred vtiranje na kožo obraza ali telesa raztopiti.

Kako uporabiti maslo kakavovca?

Kakavovo maslo se topi pri 38°C in je manj voljno za takojšnji razmaz kot na primer karitejevo maslo, ki se že zelo dobro topi pri telesni temperaturi.

Pred uporabo za vtiranje v kožo priporočamo, da ga delno ogrejete z uporabo vodne kopeli (temperatura vode od 50-60°C).

Tako se kakavovo maslo zmehča in se ga nato lažje vtira. Maslo je 100% naravno, pripravljeno iz kakavovih semen po naravnem mehanskem postopku, brez uporabe topil in drugih škodljivih kemijskih postopkov. Tako maslo ohrani vse koristne vitamine in hranilne snovi.

Kožo navlaži in ohranja njeno prožnost ter jo ščiti pred zunanjimi vplivi.

Aromaterapija: zaradi vonja po čokoladi je primerno za aromaterapevtske masaže. 

Izdelava lastne kozmetike

Če izdelujete lastno naravno kozmetiko, se verjetno dobro zavedate, kako pomembno je pridobiti neoporečne sestavine znanega porekla za izdelavo krem, mazil, mil in ostalih kozmetičnih pripravkov.

Favnovo kakavovo maslo, pridobljeno iz semen kakavovcev, ki uspevajo v Slonokoščeni obali, je 100% bio in naravno pridelano.

Maslo lahko služi kot dobra mazilna podlaga, lahko pa se tudi uporablja kot sestavina, ki neguje in ščiti kožo pred zunanjimi vplivi. 

Sestava:
100 % naravno BIO kakavovo maslo

BIO (BCS DE-ÖKO-001) kakavovo maslo
Latinsko ime: Theobroma cacao
Poreklo: Slonokoščena obala

Sestavine (INCI):
THEOBROMA CACAO SEED BUTTER

Posebna ponudba prodajnih uspešnic Vichy Anti-Age kar 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Posebna ponudba prodajnih uspešnic Vichy Anti-Age kar 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Posebna ponudba prodajnih uspešnic Vichy Anti-Age kar 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€. Akcija velja za izdelke: Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler, serum (30 ml) Vichy Liftactiv Supreme, intenzivna nega proti gubam in za učvrstitev kože - ZF30 (50 ml) ...