Ferrotone jabolko z vitaminom C (14 x 25 ml)

O pomenu originala v Bachovih cvetnih esencah.
Enoodmerna vrečka Ferrotone Jabolko vsebuje vodo naravnega izvora s 5 mg železa v obliki železovega (II) sulfata. Za boljšo absorpcijo železa je dodanega 80 mg vitamina C v obliki koncentriranega naravnega jabolčnega soka.
Več...
Pakiranje 14 x 25 ml
13,35€

Enoodmerna vrečka Ferrotone Jabolko vsebuje vodo naravnega izvora s 5 mg železa v obliki železovega (II) sulfata. Za boljšo absorpcijo železa je dodanega 80 mg vitamina C v obliki koncentriranega naravnega jabolčnega soka.

Železo ima vlogo pri nastajanju rdečih krvnih krvničk in hemoglobina ter pri prenosu kisika v telesu. Železo prispeva k sproščanju energije pri presnovi ter k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Železo v izdelku Ferrotone se v telesu zelo dobro absorbira, zato se izdelek Ferrotone še posebej dobro prenaša.

Ženske: Železo je edini mineral, ki ga ženske zaradi izgube krvi pri menstruaciji ali v nosečnosti potrebujejo več kot moški.

Nosečnice: V nosečnosti dnevna potreba po železu naraste z 1,5 - 2 mg na 2 - 4 mg v prvem trimesečju in se zviša na 3 - 6 mg v tretjem trimesečju. Zato nosečnicam priporočamo da zaužijejo 2 vrečki dnevno.

Športniki: Športniki in športnice.

Seniorji: S starostjo pešajo sposobnosti absorbcije železa. To lahko, v povezavi s pogosto zmanjšanim apetitom, privede do nižjega nivoja železa v krvi.

Vegetarijanci in vegani: Železo vsebujejo mnoga živila, še posebej meso. Mlečni izdelki pa lahko zavirajo absorbcijo železa. Zato morajo biti še posebej pozorni, da zaužijejo dovolj železa.  

Otroci in najstniki: Izdelek Ferrotone Jabolko lahko jemljejo otroci od starosti 3 let dalje.

Uporaba:
Izdelek Ferrotone Jabolko se lahko zaužije na prazen želodec, med ali po obroku. Dnevno naj se zaužije 1 vrečka (ali do 2 vrečki Ferrotone Jabolko v nosečnosti). Vsebina vrečke se enostavno zaužije ali zlije v kozarec in spije takoj.

Sestavine:
voda iz naravnega vira z visoko vsebnostjo železovega (II) sulfata, koncentriran jabolčni sok (15,6%), askorbinska kislina (Vitamin C), konzervans (kalijev sorbat).

Vsebnost:

Povprečna hranilna vrednost na 100 ml na vrečko (25 ml)
Energijska vrednost 180 kJ/44 kcal 45 kJ/11 kcal

Maščobe

od tega nasičene maščobe

0 g

0 g

0 g

0 g

Ogljikovi hidrati

od tega sladkorji

9,6 g

8,8 g

2,4 g

2,2 g

Beljakovine 0 g 0 g
Sol 4,4 mg 1,1 mg
Vitamin C 320 mg 80 mg, 100% priporočenega dnevnega vnosa*
Železo (Fe 2+) 20 mg 5 mg, 36% priporočenega dnevnega vnosa*

*Skladno z EU Uredbo (Priloga XIII Del A) o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom. Temelji na dnevnem vnosu hranil za odraslega v vrednosti 8400 kJ/2000 kcal. Vrednost se lahko spreminja glede na starost, spol, življenjski stil, gibanje, zdravstveno stanje itd.

Opozorilo: 
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi pod 25°C.

Primerno za otroke starejše od 3 let.

Polni: Spatone Ltd bei Trefriw Wells Spa, Snowdonia, North Wales, LL27 OJS, UK
Proizvajalec: Nelsons GmbH, Heegbarg 2, 22391 Hamburg
Dobavitelj: Pharmana, d.o.o., Cesta na Brdo 100, 1000 Ljubljana.

Blank slika
  • Predvidena dostava

    Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vsi izdelki Avene Hydrance so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Avene Hydrance so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Avene Hydrance so vam na voljo 20% ugodneje. Akcija traja od 24.9. do 30.9.2020. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.