Herbion trpotčev sirup, (150 ml)

Herbion trpotčev sirup je zdravilo rastlinskega izvora, ki ga priporočamo pri suhem, dražečem kašlju, ki spremlja obolenja zgornjih dihalnih poti.
Več...
Pakiranje 150 ml
6,12€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

ekstrakt trpotca in slezenovca
askorbinska kislina

Kaj je zdravilo Herbion trpotčev sirup in za kaj ga uporabljamo

Herbion trpotčev sirup vsebuje ekstrakt zmesi lista ozkolistnega trpotca in cveta gozdnega slezenovca ter vitamin C. Sluzi, ki jih kot učinkovine vsebujeta obe zdravilni rastlini, v tankem sloju prekrijejo sluznico ustne votline in žrela in jo tako ščitijo pred dražljaji, ki sprožajo kašelj.

Herbion trpotčev sirup je zdravilo rastlinskega izvora, ki ga priporočamo pri suhem, dražečem kašlju, ki spremlja obolenja zgornjih dihalnih poti.

Herbion trpotčev sirup je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, katerega uporaba pri zgoraj navedeni indikaciji temelji zgolj na podlagi dolgotrajnih izkušenj.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Herbion trpotčev sirup

Ne jemljite zdravila Herbion trpotčev sirup: 

 •  če ste alergični na ekstrakt lista ozkolistnega trpotca, ekstrakt cveta gozdnega slezenovca, vitamin C ali katero koli drugo sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Herbion trpotčev sirup se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Herbion trpotčev sirup: 

 • Če imate dolgotrajno obolenje dihal, težko dihate, imate vročino, kronični kašelj ali hripavost oziroma pri pojavljanju krvavega izpljunka, morate takoj poiskati pomoč pri svojem zdravniku.
 • Če ste sladkorni bolnik morate vedeti, da sirup vsebuje saharozo in zato ni priporočljiv za vas. 
 • Če po 5 do 7 dneh jemanja sirupa ne prenehate kašljati, se posvetujte z zdravnikom.

Otroci

 • Otrokom, mlajšim od 4 let, sirupa ne priporočamo brez predhodnega posveta z zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo Herbion trpotčev sirup
Pred začetkom jemanja zdravila Herbion trpotčev sirup se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na učinke drugih zdravil.

Zdravilo Herbion trpotčev sirup skupaj s hrano in pijačo
Medsebojno učinkovanje s hrano ni znano. Ob sirupu je priporočljivo uživanje čaja in toplih napitkov.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ker ni dovolj podatkov o varnosti jemanja sirupa med nosečnostjo in dojenjem, ga v tem obdobju ne priporočamo. Podatki o vplivu na plodnost niso na voljo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Herbion trpotčev sirup vsebuje saharozo in metilparahidroksibenzoat (E218)
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. V priporočenem enkratnem odmerku za odrasle (2 žličkah) je 8 g saharoze. To morajo upoštevati sladkorni bolniki. Metilparahidroksibenzoat (E218) lahko povzroči alergijske reakcije (lahko zapoznele).

Kako jemati zdravilo Herbion trpotčev sirup

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priporočeni odmerek za odrasle je 3- do 5-krat na dan po 2 merilni žlički sirupa.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Priporočeni odmerek za mladostnike, starejše od 14 let, je 3- do 5-krat na dan po 2 merilni žlički sirupa. Otrokom in mladostnikom od 7. do 14. leta dajemo 3-krat na dan po 1 do 2 merilni žlički sirupa, otrokom od 4. do 7. leta starosti pa 3-krat na dan po 1 merilno žličko sirupa. Otrokom, mlajšim od 4 let, sirupa ne priporočamo brez predhodnega posveta z zdravnikom.

Neposredno po uporabi zdravila ne uživajte hrane in pijače, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.

Če simptomi ne izginejo po enem tednu, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Pred uporabo steklenico pretresite. Priporočljivo je, da ob sirupu uživate veliko čaja in toplih napitkov

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vsi izdelki Eucerin SUN so vam v juniju na voljo 20% ugodneje

Vsi izdelki Eucerin SUN so vam v juniju na voljo 20% ugodneje

Izdelki Eucerin SUN za zaščito pred soncem, so vam v prvi polovici meseca avgusta na voljo 20% ugodneje.  Akcija traja od 1.6. do 30.6.2020. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.