HiPP ORS 200, gotovi napitek iz korenčka (200 ml)

Gotova raztopina za oralno rehidracijo iz korenčka in riževe sluzi. Za rehidracijo pri driski. Že pripravljeno. Brez dodane laktoze. Brez glutena. Ne vsebuje mlečnih beljakovin.
Več...
Pakiranje 200 ml
2,12€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: napitek, hrana
Mesto uporabe: črevesje, prebavila
Oznaka: driska, prebava
Zdravje: dojenčki, otroci, celiakija

Dietetično živilo za posebne zdravstvene namene

Po 4. mesecu uporaba prej, le tako kot predpiše zdravnik.

HiPP ORS 200 gotova raztopina za oralno rehidracijo iz korenčka in riževe sluzi. Dietetično živilo za posebne  zdravstvene namene (uravnotežena prehrana); za dietetično uravnavanje dispepsije pri dojenčkih (prebavnih težav).

Pomembno obvestilo:
ORS 200 je že pripravljen rehidracijski napitek, narejen iz naravnih sestavin, z vsebnostjo hranil, posebej prilagojeno uravnavanju motene hidriranosti in motenega ravnotežja elektrolitov, zaradi vsebnosti mineralnih soli. Živilo uporabljajte pod zdravniškim nadzorom!

Uporaba:
Uravnotežena dopolnilna prehrana; po 4. mesecu pod zdravniškim nadzorom; če se uporablja prej, le tako kot predpiše zdravnik. Če ni predpisano drugače, se v prvih 3 do 4 urah uporablja izključno ORS 200. Živilo ni primerno za uporabo kot edini vir prehrane.

V primeru zelo blage driske: 20 do 30 ml/kg telesne teže (TT) (izguba teže do 3% TT). V primeru blage do srednje močne driske: 30 do 80 ml/kg TT (izguba teže 3 do 8% TT). V primeru zelo močne driske se je obvezno potrebno posvetovati z zdravnikom. ORS 200 se lahko uporablja tudi kot dopolnitev intravenoznemu nadomešcanju tekočin.

Po uspešni rehidraciji, se lahko takoj vzpostavi normalno hranjenje. Dojeni otroci naj nadaljujejo z dojenjem, vmes pa jim ponudimo majhne količine ORS 200. Zalivancki mlajši od 6 mesecev, naj bodo hranjeni z mlecno formulo kot obicajno, po rehidraciji z napitkom. Otroci, ki že uživajo gosto hrano, naj bodo hranjeni z obicajno mlecno formulo in gosto hrano, v enakih kolicinah in koncentracije kot obicajno, po rehidraciji z napitkom. V resnejših primerih dehidracije, naj vzpostavitev normalnega hranjenja poteka postopoma. Starejši otroci naj uživajo lahko hrano in caje. Izogibajo naj se pijaci z visoko vsebnostjo sladkorjev (saharoza, fruktoza, sorbitol). Prehrana naj bi se po dveh, najkasneje petih dneh noramlizirala. Nadaljnjo izgubo tekocine, ki jo povzroci bruhanje in/ali driska lahko nadomešcate z dodatnimi 50 do 100ml ORS 200, po vsaki epizodi bruhanja ali pojavu vodenega blata (najprimerneje je doziranje po žlickah v kratkih intervalih, npr. vsakih 5 do 10 minut).

Kontraindikacije:
Akutna in kronična odpoved ledvic, metabolna alkaloza, nekontrolirano bruhanje, motnje zavesti/šok, motena
absorbcija ogljikovih hidratov, črevesna obstrukcija.

Izdelek ni primeren v primeru alergij ali intolerance na
katerokoli sestavino v izdelku.

Sestavine:
voda, korencek (26%), riž (2%), glukozni sirup, jodirana namizna sol, natrijev citrat, kalijev citrat, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina.

Hranilne vrednosti:

Hranilna vrednost Energijska vrednost Maščobe (od te: nasičene MK*) ogljikovi hidrati (od teh: sladkorji) prehranske vlaknine beljakovine sol/natrij kalij
Na 100 ml 88kJ/21kcal 0,1g (0,01g) 4,2g (2,5g) 1,0 g 0,3 g 0,3 g/0,12 g 98 mg
Na 200 ml 176kJ/42kcal 0,2g (0,02g) 8,4g (5,0g) 2,0 g 0,6 g 0,6 g/0,24 g 196 mg

*MK = mašcobne kisline / Ozmolarnost: 240 mOsm/L
Hranite pri sobni temperaturi. Pred uporabo pretresite. Uživa se ohlajeno. Ostanek napitka zaprite, hranite v hladilniku in porabite v 24 urah. Če se da pokrovček na sredi potlačiti, izdelka ne uporabljajte. Ko varnostni vakuumski pokrovček prvič odpremo, se sliši tlesk. Izdelek je naše podjetje zapustil v brezhibnem stanju
– prosimo pred uporabo se prepričajte, da je kozarček ostal neoporečen.

Proizvedeno na Madžarskem.
Uvoznik: Atlantic trade d.o.o., Kolinska 1, 1000 Ljubljana. Info. tel. 080 2221

Vichy vam je ta vikend na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy vam je ta vikend na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy vam je ta vikend na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€. Akcija traja od 16.4. do 19.4.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Brezplačna dostava velja samo za ...