Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon

Ibubel 125 mg, svečke

Zdravilo Ibubel se uporablja za zniževanje povišane telesne temperature, kratkotrajno lajšanje blagih do srednje močnih bolečin, kot je bolečina pri izraščanju zob, zobobol, glavobol, izpahi in zvini, bolečine ob vnetem grlu in bolečine v ušesih.
Več...
Pakiranje 10 svečk
6,10€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: svečke
Mesto uporabe: grlo, glava, sklepi, zobje, hrbet
Simptom: bolečina, vročina, zobobol, vnetje, gripa, prehlad
Zdravje: otroci

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

ibuprofenum

Kaj je zdravilo Ibubel in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Ibubel vsebuje zdravilno učinkovino ibuprofen in spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAIDs). Uporablja se za zniževanje povišane telesne temperature, kratkotrajno lajšanje blagih do srednje močnih bolečin, kot je bolečina pri izraščanju zob, zobobol, glavobol, izpahi in zvini, bolečine ob vnetem grlu in bolečine v ušesih. Zdravilo Ibubel se uporablja tudi za blaženje simptomov gripe in prehlada.

Zdravilo Ibubel je namenjeno za uporabo pri otrocih, v starosti od 2 let do 6 let in hkrati s telesno
maso 12,5 kg ali več.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Ibubel
Ne uporabljajte zdravila Ibubel:

 • če je otrok alergičen (preobčutljiv) na ibuprofen ali katerokoli sestavino zdravila Ibubel,
 • če je otrok mlajši od 2 let ali ima telesno maso manjšo od 12,5 kg,
 • če je otrok preobčutljiv na salicilate ali druga nesteroidna protivnetna zdravila (če so se v preteklosti pri otroku, po jemanju teh zdravil pojavili izbokli srbeči izpuščaji, otekanje obraza, ustnic in žrela ali oteženo dihanje zaradi krča sapnic, napad astme ali otekla nosna sluznica), sajobstaja možnost, da je otrok preobčutljiv tudi na ibuprofen,
 • če ima otrok ali če domnevate, da ima otrok želodčno razjedo ali krvavitev,
 • če se je otrok že večkrat zdravil zaradi želodčne razjede ali krvavitve,
 • če se je kdaj po uporabi nesteroidnih protivnetnih zdravil pri otroku pojavila krvavitev iz prebavil ali predrtje prebavil,
 • če ima otrok hudo srčno popuščanje,
 • če ima otrok hudo okvaro jeter ali ledvic,
 • če ima otrok bolezen krvi, in sicer motnjo v tvorbi in razvoju krvnih celic,
 • pri možganski ali kakšni drugi krvavitvi.

Če bo zdravilo Ibubel uporabljala odrasla oseba
Ženske, ki so v tretjem trimesečju nosečnosti, zdravila Ibubel ne smejo uporabljati.

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Ibubel
Pred začetkom uporabe zdravila Ibubel se posvetujte z otrokovim zdravnikom:

 • če ima otrok astmo,
 • če je otrok že kdaj imel razjedo v prebavilih, predrtje prebavil ali krvavitev iz prebavil,
 • če otrok sočasno jemlje katero od naslednjih zdravil, ker je tveganje za pojav neželenih učinkov (razjede, krvavitev) v prebavilih večje (glejte tudi podpoglavje 'Jemanje drugih zdravil'):
  • druga podobna zdravila, kot je zdravilo Ibubel (nesteroidna protivnetna zdravila),
  • zdravila za zdravljenje astme, vnetij ali preprečevanje zavračanja presajenih organov (peroralne kortikosteroide),
  • zdravila za preprečevanje nastajanja krvnih strdkov (varfarin, acetilsalicilno kislino),
  • zdravila za zdravljenje depresije (selektivne zaviralce privzema serotonina),
 • če ima otrok ali je kdaj imel bolezen prebavil (npr. ulcerozni kolitis ali Crohnovo bolezen),
 • če je otrok dehidriran (izsušen),
 • če ima otrok okvaro ledvic ali jeter,
 • če ima otrok bolezni zadnjega dela debelega črevesja (zadnjika in danke),
 • če ima otrok visok krvni tlak in/ali srčno popuščanje,
 • če otrok sočasno jemlje zdravila za odvajanje vode (diuretike) ali zdravila za zniževanje visokega krvnega tlaka (zaviralce ACE),
 • če ima otrok kakršnokoli okužbo,
 • če ima otrok avtoimunsko bolezen vezivnega tkiva (sistemski eritematozni lupus ali drugo podobno bolezen),
 • če ima otrok motnjo v strjevanju krvi.

Previdnost je potrebna pri uporabi zdravila Ibubel, če ima/je imel vaš otrok v preteklosti že bolezni zadnjika in danke.
Zdravila kot je Ibubel so lahko povezana z majhnim povečanjem tveganja srčne kapi (miokardnega infarkta) ali možganske kapi. Večja verjetnost morebitnega tveganja je pri visokih odmerkih in podaljšanem zdravljenju.

Ne prekoračite priporočenega odmerka ali trajanja zdravljenja 3 dni.

Če ima bolnik težave s srcem ali je prebolel možgansko kap ali menite, da za bolnika obstaja morebitno tveganje za nastanek takih pogojev (na primer, če ima visok krvni tlak, sladkorno bolezen, ali visoko vrednost holesterola v krvi, ali kadi), se mora posvetovati z zdravnikom ali s farmacevtom.

Če se med zdravljenjem z zdravilom Ibubel pri otroku pojavi karkoli od spodaj naštetega, prenehajte z
dajanjem zdravila Ibubel otroku in se posvetujte z zdravnikom:

 • kožni izpuščaj, oteklost obraza, jezika, ust ali žrela ali katerikoli drugi znak preobčutljivosti,
 • temnorjavo ali črno blato ali kri v blatu,
 • bolečina v trebuhu, izguba apetita, siljenje na bruhanje, bruhanje krvi,
 • motnje vida.

Če ste negotovi, ali kaj od zgoraj navedenega velja za vašega otroka, se posvetujte z otrokovim zdravnikom.

Nekatere ugotovitve kažejo, da lahko skupina zdravil, v katero sodi tudi zdravilo Ibubel, vplivajo na ovulacijo in tako zmanjšajo plodnost pri ženskah. Ta učinek po prenehanju jemanja zdravila izgine.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če otrok jemlje ali je pred kratkim jemal katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Antikoagulanti, to so zdravila za preprečevanje nastajanja krvnih strdkov (npr. acetilsalicilna kislina, varfarin, tiklopidin), zdravila za zdravljenje visokega krvnega tlaka (zaviralci ACE (kaptopril), zaviralci adrenergičnih receptorjev beta, antagonisti angiotenzina II)) in celo nekatera druga zdravila lahko vplivajo na delovanje zdravila Ibubel oziroma zdravilo Ibubel vpliva nanje. Preden začnete otroku dajati zdravilo Ibubel skupaj z drugimi zdravili se vedno posvetujte z zdravnikom.

Druga zdravila, ki lahko vplivajo na delovanje zdravila Ibubel oziroma zdravilo Ibubel lahko vpliva nanje, so:

 • druga podobna zdravila, kot je zdravilo Ibubel (nesteroidna protivnetna zdravila, npr. diklofenak, ketoprofen, naproksen),
 • zdravila za odvajanje vode (tiazidne diuretike, furosemid),
 • zdravila za zdravljenje astme, vnetij ali preprečevanje zavračanja presajenih organov (peroralne kortikosteroide),
 • zdravila za zdravljenje bakterijskih okužb (kinolonske antibiotike, aminoglikozide),
 • zdravila za zdravljenje bolezni srca (kardiotonične glikozide),
 • zdravila za zdravljenje duševnih bolezni (litijeve pripravke, selektivne zaviralce privzema serotonina),
 • zdravila za zdravljenje epilepsije (antikonvulzive, npr. fenitoin),
 • zdravila za zdravljenje sladkorne bolezni (antidiabetike),
 • ciklosporin, takrolimus (zdravili za zaviranje imunskega odziva po presaditvi organov ali zdravljenje revmatoidnega artritisa),
 • metotreksat (zdravilo za zdravljenje nekaterih oblik raka, kožnih obolenj in revmatoidnega artritisa),
 • mifepriston (zdravilo za prekinitev nosečnosti), ker se lahko z jemanjem zdravila Ibubel začne šele 8 do 12 dni po zadnjem odmerku mifepristona;
 • probenecid (zdravilo za zdravljenje putike oziroma protina),
 • zidovudin (zdravilo za zdravljenje okužbe z virusom HIV),
 • pripravke rastlinskega izvora, ki vsebujejo dvokrpi ginko (Ginkgo biloba).

Nosečnost in dojenje
Če bo zdravilo Ibubel uporabljala odrasla oseba
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. 

Zdravilo Ibubel spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAID), ki lahko povzročijo, da ženske težje zanosijo. Po prenehanju zdravljenja ta učinek izgine. Posvetujte se z zdravnikom, če nameravate zanositi ali če imate težave z zanositvijo.

Nosečnost
V prvem ali drugem trimesečju nosečnosti jemanje zdravila Ibubel ni priporočljivo. Če poskušate zanositi, ste v prvem ali drugem trimesečju nosečnosti in jemljete zdravilo Ibubel, naj bo odmerek čim manjši in trajanje zdravljenja čim krajše.
Če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti, ne smete jemati zdravila Ibubel.

Dojenje
Podatkov o škodljivosti uporabe zdravila Ibubel v obdobju dojenja ni, zato vam ni potrebno prekiniti dojenja v času zdravljenja s tem zdravilom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Če se med zdravljenjem z zdravilom Ibubel pri vas pojavijo omotica, zaspanost, utrujenost ali motnje vida, ne vozite in ne upravljajte s stroji.

Kako jemati zdravilo Ibubel
Pri uporabi zdravila Ibubel natančno upoštevajte navodila v nadaljevanju. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Svečke se ne sme pogoltniti.

Če mora otrok iztrebiti blato, poskrbite, da bo to opravil preden mu vstavite svečko.

Način uporabe
Pred uporabo si operite in posušite roke. Previdno odstranite eno svečko iz dvojnega traku in jo previdno
vstavite skozi zadnjično odprtino v danko. Ponovno si umijte roke.
Če opazite, da so svečke zelo mehke, jih, preden pretrgate dvojni trak, dajte pod curek hladne vode ali jih
pustite za kratek čas (dokler se ne strdijo) stati v hladilniku.

Zdravila Ibubel ne smete dajati otrokom, ki so stari manj kot 2 leti ali imajo telesno maso manjšo od 12,5 kg.

Odmerjanje
Otroci v starosti od 2 let do 4 let (12,5 kg – 17 kg telesne mase)
Uporabite eno svečko, s presledkom 6 do 8 ur med odmerki.
Največji dnevni odmerek so tri svečke na dan.

Otroci v starosti od 4 let do 6 let (17 kg – 20,5 kg telesne mase)
Uporabite eno svečko, s presledkom 6 ur med odmerki.
Največji dnevni odmerek so štiri svečke na dan.

Trajanje zdravljenja
Zdravilo Ibubel dajte otroku v najmanjšem, še učinkovitem odmerku, najkrajše možno obdobje. Če se
simptomi ne izboljšajo ali se pojavijo novi ali jemanje tega zdravila ne zniža povišane telesne temperature
v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Čez poletje vas NOW in Lekarnar.com obdarujeta ob nakupu prehranskih dopolnil NOW, ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: Omega-3 1000 mg NOW, 30 mehkih kapsul. Prehransko dopolnilo - koncentrat ribjega olja z EPK in DHK: EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca.* DHK ima vlogo pri ...