izbor

Laxemon z okusom limete, vrečke (14 vrečk)

Prehransko dopolnilo Laxemon vsebuje laktulozo, ki pripomore k hitrejšemu prehajanju črevesne vsebine.
Več...
Pakiranje 14 x 5,5 g
14,95€

Prehransko dopolnilo Laxemon vsebuje laktulozo in se uporablja za redno in olajšano praznjenje črevesja.  Navedeni učinek se doseže z odmerkom 10 gramov (2 vrečki).

Kaj je laktuloza? 
Laktuloza je sintezni sladkor sestavljen iz galaktoze in fruktoze. Pridobiva se s sintezo iz mlečnega sladkorja. V manjših količinah je prisotna tudi v toplotno obdelanem mleku

Kdaj ne smete uživati prehranskega dopolnila Laxemon z okusom limete? 

  • Pri delnih ali popolnih zaporah črevesja.
  • Pri galaktozemiji, preobčutljivosti na laktulozo, galaktozo, fruktozo, laktozo in druge sladkorje.

Uporaba prehranskega dopolnila Laxemon pri diabetikih, nosečnicah in doječih materah
Laxemon je varen za uporabo pri diabetikih in nima pomembnega vpliva na raven krvnega sladkorja. Z zaužitjem 1 vrečke zaužijete največ 0,3 g sladkorjev. Za primerjavo 1 majhna žlička sladkorja vsebuje 5 g sladkorja. Izdelek je varen za uporabo pri nosečnicah in doječih materah. 

Odmerjanje in uporaba prehranskega dopolnila Laxemon pri otrocih
Izdelek je primeren za uporabo tudi pri otrocih, saj ima laktuloza več kot 60 letno zgodovino varne uporabe, med drugim tudi v mlečnih formulah. Pri otrocih se navade povezane z odvajanjem blata šele razvijajo, vendar se v tem obdobju pridobljene navade ohranijo v odrasli dobi. Zato je pomembno poiskati vzrok zaprtja in ga odpraviti. Če težave trajajo dalj časa se posvetujte s pediatrom. 

Laxemon – 5,5 g vrečke s 5 g laktuloze, z okusom limete lahko uživajo otroci starejših od 3 let.

Uporaba:
Odmerek Laxemona lahko neposredno vsujete v usta ali vmešate v 2-3 dL tekočine, ki je lahko čaj, voda ali sok. Dobro premešajte in popijte. Izdelek je prijetno sladek, z okusom limete. Skrbite za zadostno oskrbo z vodo. Priporočljivo je 2-3 L na dan. 

Odrasli in mladostniki starejši od 14 let
V prvih 2-3 dneh jemljite 2-4 vrečke (10-20 g) Laxemon-a dnevno, v nadaljevanju lahko odmerek zmanjšate na 2 vrečki dnevno. Če je delovanje izdelka premočno odmerek znižate toliko, da dosežete želeni učinek.

Če boste Laxemon zaužili zvečer lahko učinek pričakujete zjutraj. Včasih pa lahko od zaužitja do normalnega odvajanja blata mine 24-48 ur. Pri običajnem odmerjanju bo odvajanje blata normalno. V prvih dneh jemanja se lahko pojavi napihnjenost, ki pa se po nekaj dneh jemanja ne pojavlja več. Pri prekomernem odmerjanju se lahko pojavi driska in napenjanje, ki po zmanjšanju odmerka mine.

Uporaba Laxemona pri otrocih:
Izdelek je varen za uporabo tudi pri otrocih. Priporočamo, da izdelek pri otrocih uporabite po posvetu z zdravnikom ali farmacevtom.

  • Pri otrocih starih 1 do 6 let: V prvih 2-3 dneh 1/2 – 1 vrečko (2,5 – 5 g), v nadaljevanju pa 1/2 vrečke (2,5 g).
  • Pri otrocih starih 6 do 14 let: V prvih 2-3 dneh 2 vrečki (10 g), v nadaljevanju pa 1 vrečko (5 g). Če je delovanje izdelka premočno odmerek znižate toliko, da dosežete želeni učinek.

Vsebnost:

Sestavine: V 2 vrečkah
Laktuloza 10 g

Sestavine:
laktuloza, kislina: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: riboflavin (vitamin B2).

Lahko vsebuje sledove soje, mleka, glutena (oves, pšenica), sezama in oreščkov.

Neto količina: 14 vrečk po 5,5 g (77 g).

Opozorila:
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Skrbite za zadostno oskrbo z vodo. Priporočljivo je 2-3 L na dan. 

Shranjevanje:
Shranjujte na suhem in temnem mestu pri sobni temperaturi. Shranjevati nedosegljivo otrokom! 

Kje je Laxemon narejen?
Laxemon je razvit in proizveden v Sloveniji.

Proizvaja: JATA EMONA, d.o.o., Agrokombinatska 84, Ljubljana.

Blank slika
Dnevi lepe kože na Lekarnar.com  - ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Dnevi lepe kože na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Dnevi lepe kože na Lekarnar.com  - ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*. Ob nakupu izdelkov La-Roche Posay in/ali Vichy v skupni vrednosti nad 30€ prejmete še brezplačno dostavo. Popust vam bo obračunan v ...