Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon

Nasic, pršilo za nos

Zdravilo nasic je pršilo za nos za zmanjšanje občutka zaprtega nosu, pospešitev celjenja poškodb nosne sluznice in lažje dihanje skozi nos kot posledice kirurškega posega.
Več...
Pakiranje 10 ml
7,47€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: pršilo
Mesto uporabe: nos, sluznica
Simptom: prehlad, gripa, vnetje, nahod
Vsebnost: dekongestiv, dekspantenol
Zdravje: otroci, celjenje

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

ksilometazolinijev klorid/dekspantenol

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo nasic je pršilo za nos. Zdravilni učinkovini v zdravilu nasic sta ksilometazolin (kot ksilometazolinijev klorid) in dekspantenol. Ksilometazolin zoži žilice v nosni sluznici in tako zmanjša oteklino nosne sluznice. Posledica tega je zmanjšan občutek zaprtega nosu in lažje izločanje sluzi. Dekspantenol je derivat pantotenske kisline – vitamina B5, ki pospešuje celjenje ran in ščiti membrane sluznice.

Zdravilo nasic se uporablja za:

 • zmanjšanje občutka zaprtega nosu (dekongestijo nosne sluznice) pri nahodu oziroma vnetju nosne sluznice (akutnem seroznem rinitisu),
 • pospešitev celjenja poškodb nosne sluznice,
 • lajšanje vrste nealergijskega vnetja nosne sluznice (vazomotoričnega rinitisa),
 • lažje dihanje skozi nos, ki je zaradi kirurškega posega v nosu oteženo.

Zdravilo nasic je namenjeno za odrasle in otroke, starejše od 6 let.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravila ne uporabljajte:

 • če ste alergični na ksilometazolin ali dekspantenol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če imate suho vnetje nosne sluznice s krastami (rhinitis sicca),o kirurški odstranitvi hipofize skozi nos (transsfenoidalna hipofizektomija),
 • pri otrocih, mlajših od 6 let.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila nasic se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom:

 • če jemljete zaviralce monoaminooksidaze (zaviralce MAO) ali druga zdravila, ki lahko zvišajo krvni tlak,
 • če imate povišan intraokularni tlak, zlasti t. i. glavkom zaprtega kota,
 • če imate hude srčno-žilne motnje (npr. koronarno srčno bolezen, visok krvni tlak (hipertenzija)),
 • če imate tumor tkiva sredice nadledvične žleze (feokromocitom),
 • če imate presnovne motnje (npr. prekomerno aktivnost ščitnice (hipertiroidizem), sladkorno bolezen),
 • če imate dedno presnovno motnjo, imenovano porfirija,
 • če imate povečano prostato.

Zdravilo nasic vsebuje benzalkonijev klorid, ki lahko povzroči draženje nosne sluznice.

Otroci, starejši od 6 let
Dolgotrajni uporabi in prevelikemu odmerjanju se morate izogniti, še posebej pri otrocih. Uporabo velikih odmerkov mora nadzorovati zdravnik.

Zdravilo nasic vsebuje zdravilne učinkovine v koncentracijah, ki so namenjene za uporabo pri odraslih in otrocih, starejših od 6 let. Za otroke, stare od 2 do 6 let, je na voljo zdravilo nasic v manjšem odmerku.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Sočasna uporaba zdravila nasic z zdravili, ki potencialno povzročijo zvišanje arterijskega krvnega tlaka (npr. nekatera zdravila za izboljšanje razpoloženja imenovana zaviralci MAO tranilciprominskega tipa, triciklični antidepresivi ali maprotilin) lahko povzroči zvišanje krvnega tlaka zaradi njihovega učinka na srce in ožilje.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Zdravila nasic nosečnice ne smejo uporabljati, ker ni dovolj podatkov o njegovih učinkih na plod

Zdravila nasic ne smejo uporabljati matere, ki dojijo, ker ni znano ali se ksilometazolinijev klorid izloča v mleko.

Ni znanih negativnih učinkov na plodnost zaradi zdravljenja s ksilometazolinijevim kloridom.

Druge pomembne informacije o zdravilu
Dolgotrajna uporaba zdravila nasic lahko vodi do stalnega otekanja in sčasoma do stanjšanja (atrofije) nosne sluznice.

Bolniki z zvišanim intraokularnim tlakom (glavkomom), zlasti s t.i. glavkomom zaprtega zakotja, se morajo pred uporabo zdravila nasic posvetovati z zdravnikom.

Zdravila nasic ne smete uporabljati dlje kot 7 dni, razen če vam je to svetoval zdravnik. O trajanju zdravljenja pri otrocih se je treba vedno posvetovati z zdravnikom.

Pred ponovno uporabo mora biti nekaj dni premora.

Odmerjanje zdravila
Če zdravnik ne predpiše drugače, morajo odrasli in otroci, starejši od 6 let, uporabiti po 1 razpršek zdravila nasic v vsako nosnico največ 3-krat na dan, če je to potrebno. Pri tem je treba držati stekleničko čim bolj pokončno. Odmerjanje je odvisno od občutljivosti in odziva posameznika na zdravilo

Način uporabe zdravila
Nazalna uporaba.

Odstranite zaščitni pokrovček z zaporke z mehanskim pršilnikom. Pred prvo uporabo večkrat pritisnite na zaporko z mehanskim pršilnikom, da se raztopina razprši v zrak.

Pršilnik vstavite čim bolj pokončno v nosnico in med iztisom iz pršilnika rahlo vdihnite skozi nos. Po uporabi pršilnik obrišite in namestite zaščitni pokrovček. Pršilnik lahko za vse nadaljnje iztise uporabite takoj.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

V letošnjem poletju so vam prehranska dopolnila Magnesium-Diasporal na voljo 15% ugodneje!

V letošnjem poletju so vam prehranska dopolnila Magnesium-Diasporal na voljo 15% ugodneje!

Prehranska dopolnila iz linije Magnesium-Diasporal so plod nemške kakovosti. Vsi izdelki vsebujejo telesu prijazno obliko magnezijev citrat, ki je visoko biološko razpoložljiva in jo telo tako lažje absorbira. Linija vključuje 9 izdelkov, med katerimi lahko izberete obliko, ki vam najbolj ustreza: ...