Nasodren, pršilo za nos 50 mg/ 5 ml (5 ml)

Nasodren se uporablja za lokalno lajšanje simptomov, tako da čisti in prazni nakopičeno sluz v sinusih, nosnih votlinah in zgornjih dihalih.
Več...
Pakiranje 5 ml
16,72€
Lastnosti
Oblika: pršilo, medicinski pripomoček
Mesto uporabe: nos, sluznica
Oznaka: vnetje, alergija, prehlad
Zdravje: vlaženje

Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo.

Kaj je Nasodren pršilo za nos?
NASODREN je pršilo za nos, pridobljeno iz soka in naravnega vodnega izvlečka svežih gomoljev ciklame (Cyclamen europaeum L).

NASODREN se uporablja za lokalno lajšanje simptomov pri nosni kongestiji (zamašenem nosu), nakopičeni sluzi, izgubi vonja in obrazni bolečini, tako da čisti in prazni nakopičeno sluz v sinusih (votline, ki se odpirajo v nosno votlino), nosnih votlinah in zgornjih dihalih in tako zagotavlja hitro olajšanje simptomov že s prvim odmerkom.

Pri uporabi NASODREN-a, boste doživeli intenzivno odvajanje nakopičene sluzi iz nosu in obnosnih votlin, ki lahko traja do dve uri. Rezultat uporabe je, da glavobol ali bolečina obraza, ki pogosto spremlja zamašen nos, hitro preneha.

V primeru vnetja srednjega ušesa, se nakopičeno maslo hitro izloči, rezultat je zmanjšanje bolečine v ušesu in povrnitev motenega sluha.

Kako pripravimo raztopino:

 • Stekleničko s praškom odpremo z vrtenjem pokrovčka v nasprotni smeri urinega kazalca in odstranimo zamašek.
 • Z obračanjem odlomimo vrh ampule, ki vsebuje topilo
 • Celotno topilo prelijemo v stekleničko, ki vsebuje lifoliziran prašek.
 • Nastavek pršila privijemo na stekleničko in jo rahlo stresamo, dokler se prašek popolnoma ne raztopi. Počakamo, da vsa pena izgine.
 • Z nastavka pršila odstranimo zaščitni pokrovček.
 • Pred prvo uporabo 2-3 krat popršimo v prazno. Pri tem se izogibamo kontaktu s sluznico oči in ust.

Kako uporabljamo Nasodren:

 • Glavo držimo v pokončnem položaju, brez nagibanja naprej ali nazaj. Zadržimo dih (3-5 sekund) in nastavek pršila vstavimo v desno nosnico s pritiskom razpršila samo enkrat. Globoko izdihnemo skozi usta, nato pa dihamo normalno. Izogibamo se vdihavanju izdelka.
 • Postopek ponovimo z levo nosnico (glejte točko 7).
 • Po uporabi nastavek pršila očistimo in namestimo zaščitni pokrovček.

Koliko Nasodren-a uporabimo:
Raztopino apliciramo enkrat dnevno v vsako nosnico, po možnosti ob istem času, približno 2 uri pred spanjem. Povečanje dnevnega odmerka ne povzroči povečanja učinka.

Kako dolgo moramo uporabljati Nasodren:
Zdravljenje običajno traja 7-10 dni, vendar se lahko podaljša na 12-16 dni v primeru, da je to potrebno.

Bistveno izboljšanje ali popolno olajšanje simptomov je doseženo po 6-8 aplikacijah, vendar se glavoboli, povezani s stanjem, lahko zmanjšajo oziroma popolnoma ustavijo že po 3-5 aplikacijah NASODREN-a.

Kljub temu je priporočljivo, da z zdravljenjem nadaljujemo 7-10 dni. Bolniki, ki imajo purulentno vnetje, se naj posvetujejo z zdravnikom. Če je potrebno, nadaljujemo zdravljenje z Nasodrenom pri hujših ali kroničnih primerih. Tega se lotimo po 7-10 dnevnem premoru.

Če ste uporabili več Nasodren-a kot bi smeli:
Prekomerna uporaba NASODREN-a lahko povzroči intenzivno pekoč občutek v področju nazofarinksa, brez resnih posledic. V primeru prekomerne uporabe si lahko pomagate z grgranjem in spiranjem nosne votline s toplo vodo. 

Če ste pozabili uporabiti Nasodren
Če pozabite uporabiti NASODREN, ga uporabite naslednji dan, enako, kot bi ga sicer.

Če ste prenehali uporabljati Nasodren:
Ne prenehajte zdravljenja prej, kot je navedeno v navodilu, saj ne boste dosegli pričakovanih rezultatov. Prav tako ne uporabljajte NASODREN-a dlje, kot je navedno v tem navodilu. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Kaj vsebuje Nasodren:
Zdravilna učinkovina vsebuje: Liofiliziran prašek iz soka in naravnega vodnega izvlečka svežih gomoljev ciklame (Cyclamen europaeum L.) 50mg.

Vsak odmerek pršila za nos vsebuje 0,13 ml (2-3 kapljice) raztopine. Ta količina ustreza 1,3 mg praška.

Pripravljena raztopina omogoča 38 aplikacij, kar zadostuje za 16 dni. Ne vsebuje dodatnih sestavin, konzervansov ali kloridov.

Topilo (5 ml prečiščene vode) je namenjeno za rekonstitucijo liofiliziranega praška. 

Možni neželeni učinki:
Tako kot vsi izdelki, lahko tudi NASODREN povzroči neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. V primeru pojava solzenja ali slinjenja, ki traja več kot dve uri, je potreben posvet z zdravnikom. Če kateri koli neželeni učinek postane resen ali če opazite katerikoli neželeni učinek, ki ni omenjen v navodilih, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Opozorila:
Če ste alergični na ciklame, trobentice in ostale rastline iz družine primul. Če imate polipe v nosu ali paranasalnih sinusih, ki lahko blokirajo meatus in izločanje. 

Popršimo v vsako nosnico enkrat dnevno. Izogbajte se vdihavanju med aplikacijo. Izogibajte se kontaktu pršila z očmi – kontakt pršila z očmi vodi do draženja in simptoma akutnega konjuktivitisa. Pazljivo preberite odstavek “Če jemljete druga zdravila.” 

Lahko se pojavi trenutno srbenje ali pekoč občutek, kihanje in solzenje ali povečan nosni izcedek. Občutki so normalen spremljajoč pojav in kažejo na to, da je NASODREN pričel delovati in na optimalno reakcijo na delovanje izdelka. Zdravljenje se zaradi tega ne sme prekiniti. Izcedek iz nosu se lahko obarva rožnato, zaradi česar ni potrebeno skrbeti.

Uporaba izdelka pri bolnikih z alergijo na ciklame, trobentice in ostale rastline iz družine primul, lahko privede do otekanja nosne sluznice, veke ali/in obraza.

Shranjujte nedosegljivo otrokom. zdelek hranite pri temperaturi 15-25 °C in zaščitite pred svetlobo. Ko je raztopina pripravljena, je potrebno NASODREN hraniti zaščiteno pred svetlobo pri temperaturi 2-8 °C. Rok uporabe je odtisnjen na embalaži, viali s praškom in steklenički s topilom. Ne uporabljajte po preteku datuma, ki je natisnjen na ovojnini. Datum izteka uporabe se nanaša na zadnji dan navedenega meseca. Ne uporabljajte več kot 16 dni po pripravi raztopine.

Izdelek je prepovedano odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. Posvetujte se s farmacevtom za oddajo izdelkov, ki niso več uporabni. Omenjeni ukrepi pomagajo varovati okolje.

Če jemljete zdravila: Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, če jemljete oziroma ste pred kratkim jemali katere od zdravil z receptom ali brez recepta.  Posebej, če ste se zdravili z antikoagulanti (kot derivat kumarina, acetilsalicilna kislina) ali antiholinergiki (kot je atropin). Drugi izdelki za nos se lahko uporabijo 1,5-2 uri po uporabi NASODREN-a.

Nosečnice in doječe matere: Pred uporabo NASODREN-a se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom. NASODREN-a ne smejo uporabljati nosečnice in doječe matere razen v primeru, ko ga predpiše zdravnik.

Otroci: NASODREN lahko uporabljajo otroci starejši od 5 let. Priporočamo sledenje navodilom za uporabo.

Vožnja in delo s stroji: Nekaj minut po aplikaciji Nasodrena pride do povečanega izločanja sluzi, zato vožnja in delo s stroji nista priporočljiva 2 uri po uporabi razpršila.

Dobavitelj: Top Pharma d.o.o., Cesta v Gorice 39, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-mail: info@toppharma.si
Proizvajalec: Hartington Pharma Ltd, 1 Northumberland Ave., Trafalgar Square, London WC2N 5BW, Velika Britanija

S ponudbo ne spodbujamo čezmernega nakupovanja in nekritične uporabe izdelka. Ob uporabi se morate držati priporočenih odmerkov in navodil za uporabo.

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje. Akcija traja od 1. 12. 2022 do 12. 12. 2022 Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.