neo-angin pastile brez sladkorja z okusom žajblja, 1,20 mg/0,60 mg/5,90 mg (24 pastil)

Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja je antiseptik in blag analgetik za usta in žrelo. Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let lahko uporabljajo zdravilo za zgodnje lokalno zdravljenje blagih okužb ust in žrela.
Več...
Pakiranje 24 pastil
7,66€

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

2,4-diklorobenzilalkohol/amilmetakrezol/levomentol
1,20 mg/0,60 mg/5,90 mg pastile 

Kaj je zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja je antiseptik in blag analgetik za usta in žrelo.
Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let lahko uporabljajo zdravilo za zgodnje lokalno zdravljenje blagih okužb ust in žrela, s čimer se lahko zmanjša tudi poraba antibiotikov. Te okužbe povzročijo vnetja ustne votline in žrela s simptomi, kot so bolečine v žrelu in hripavost, vnetja ustne sluznice in vnetja dlesni.
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3–4 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja
Ne jemljite zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja

 •  če ste alergični na 2,4-diklorobenzilalkohol, amilmetakrezol, levomentol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Posvetujte se z zdravnikom, če kar koli izmed spodaj navedenega velja za vas:

 • če se vaše težave po 3–4 dnevnem jemanju zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja ne izboljšajo ali se celo poslabšajo;
 • če imate dolgotrajen (kronični) kašelj ali hripavost. Omenjena simptoma sta lahko posledica morebitnih malignih obolenj.

Otroci
Zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja ne dajajte otrokom, mlajšim od 6 let.

Druga zdravila in zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja
Ni znano, da bi zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja vplivalo na delovanje drugih zdravil. Priporočamo, da hkrati ne jemljete drugih zdravil za oralno uporabo, to je za uporabo v ustni votlini in žrelu.

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja skupaj s hrano in pijačo
Na voljo ni podatkov, ki bi dokazovali, da hrana ali pijača vplivata na delovanje zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja. Neposredno po jemanju zdravila ne uživajte hrane ali pijače, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
Podatkov o uporabi zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja pri nosečnicah ni oziroma so omejeni. Študije na živalih niso pokazale neposrednih ali posrednih škodljivih učinkov na sposobnost razmnoževanja.

Ker ni dovolj podatkov, tveganja za plod ni mogoče povsem izključiti, zato uporaba tega zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni priporočljiva.

Študije za oceno vpliva na plodnost niso bile izvedene.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost vožnje in upravljanja strojev, vendar ni pričakovati, da bo vplivalo na te sposobnosti.

Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja vsebuje barvilo rdeče 4R (E124) in izomalt (E953)

 • To zdravilo vsebuje barvilo rdeče 4R (E124), ki lahko povzroči alergijske reakcije.
 • Ena pastila zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja vsebuje 2,58 g nadomestka sladkorja izomalta (E953) kar ustreza 6 kcal (26 kJ ). To morajo upoštevati bolniki s sladkorno boleznijo (diabetes mellitus). Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.
  Izomalt lahko deluje blago odvajalno.

Kako jemati zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodila za pravilno uporabo:
Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja je namenjeno za uporabo v ustih in žrelu (oralna uporaba). Odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 6 let, počasi raztopite v ustih po eno pastilo, na vsake 2 do 3 ure.

Največji dnevni odmerek zdravila je 6 pastil. Če se simptomi v 3–4 dneh ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Blank slika

Drugi okusi

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna, ki pa ne velja za nakup zdravil.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje. Akcija velja tudi na akcijska pakiranja izdelkov Eucerin. Akcija bo poteka od 13. 5. do 20. 5. 2024