akcija

Obesimed Max Forte, tablete (30 tablet) [-15%]

Novost na Lekarnar.com: Obesimed Max Forte - medicinski pripomoček za zdravljenje prekomerne telesne mase in debelosti.
Obesimed Max Forte so formula za blokiranje maščob in ogljikovih hidratov. Medicinski pripomoček za zdravljenje prekomerne telesne mase in debelosti. Zmanjša absorpcijo maščob, sladkorja in ogljikovih hidratov iz vaše prehrane.
Več...
Pakiranje 30 tablet
Redna cena 27,90€
23,72€

Obesimed Max Forte tablete:

 • Medicinski pripomoček.
 • Za zdravljenje prekomerne telesne mase in debelosti.
 • Zmanjša absorpcijo maščob, sladkorja in ogljikovih hidratov iz vaše prehrane.
 • Zmanjša apetit.
 • Znanstveno dokazani učinki.

Obesimed Max Forte je medicinski pripomoček, razreda IIa, certificiran v skladu z določbami Direktive 93/42/EGS. Natančno preberite navodila, tudi če ste ta izdelek že uporabljali. Informacije so bile morda spremenjene v skladu z novimi raziskavami in ugotovitvami v času, odkar ste nazadnje odprli škatlico. Shranite navodilo, morda ga boste želeli ponovno pregledati. Obesimed Max Forte lahko razvije ustrezen učinek le, če ga jemljete v skladu z navodili.

Način uporabe in vsebina:
Pakiranje s 30 tabletami

 • 1 tableta Obesimed Max Forte vsebuje 500 mg Omtec XS,
  375 mg Omtec 50.
 • Druge sestavine: mikrokristalinična celuloza, magnezijev stearat.

Odmerjanje in uporaba:
Obesimed Max Forte je namenjen odraslim, starejšim od 18 let. Zasnovan je za oralno jemanje. Priporočen odmerek je 2 tableti, eno uro pred vsakim obrokom s kozarcem (250 ml) vode, 3-krat na dan. Vsak dan jemljite multivitaminske in mineralne pripravke, medtem ko hujšate in uporabljate Obesimed Max Forte. Obesimed Max Forte znižuje raven nekaterih vitaminov in mineralov, ki jih telo absorbira. Po možnosti vzemite vitaminsko-mineralni dodatek pred spanjem in si s tem zagotovite, da vaše telo absorbira vitamine in minerale.

Ne uporabljajte dlje kot 30 dni v enem obdobju zdravljenja. Zdravljenje lahko nadaljujete po 4 dneh.

Prehrana in hujšanje:
Prekomerno telesno maso pogosto povzročajo prekomerno mastna in visoko kalorična živila. To so živila, kot so hitra hrana, prigrizki z veliko maščobe, živila, ki vsebujejo veliko sladkorja in škroba, kot so torte, pite in piškoti. Ta živila telesu pogosto zagotavljajo več kalorij, kot jih potrebuje – odvečna energija se shrani v maščobah.

Kako deluje Obesimed Max Forte:
Omtec 50 je naravna vlaknina z visoko kapaciteto vezave lipidov. Pomaga nevtralizirati kalorije iz živil z visoko vsebnostjo maščob. V želodcu tvori gelu podobno snov, ki se meša s hrano. Hkrati izvleček Omtec XS zavira encim trebušne slinavke alfaamilazo za prebavo škroba. Moti proces prebave ogljikovih hidratov. Pri tem se maščobe, sladkorji in ogljikovi hidrati odstranijo iz hrane in se vežejo v netopno obliko. Te vezane maščobe, ogljikovi hidrati in sladkorji ne vstopijo v presnovni cikel, ampak se izločijo neprebavljeni. Vnos kalorij iz maščob, sladkorja in ogljikovih hidratov se znatno zmanjša. Izvleček Omtec XS upočasni tudi hitro absorpcijo ogljikovih hidratov in ugodno vpliva na raven sladkorja v krvi, kar privede do manjše želje po jedi.

Omejitve uporabe:
Obesimed Max Forte se lahko uporablja za obdobja, daljša od štirih tednov, če upoštevate naslednje omejitve ob uporabi:

 • pred dolgotrajno uporabo izdelka se posvetujte z zdravnikom;
 • ne jemljite zdravil (npr. kontracepcijskih zdravil), vitaminov ali esencialnih maščobnih kislin hkrati z izdelkom Obesimed Max Forte; peroralna zdravila je treba jemati 1 uro pred ali 4 ure po uporabi izdelka Obesimed Max Forte; pred uporabo Obesimed Max Forte se posvetujte s svojim zdravnikom, če morate jemati zdravila ob glavnem obroku;
 • v primeru zaprtja ali drugih neželenih učinkov takoj prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom.

Stranski učinki:

 • škodljivi neželeni učinki niso znani, vendar lahko po zaužitju izdelka Max Forte začasno občutite sitost. Ta po navadi izgine v kratkem času;
 • osebe z občutljivim želodcem ali črevesjem lahko občutijo nelagodje v trebuhu, pline ali zaprtje. Če se neželeni učinki nadaljujejo, je treba odmerek zmanjšati ali jemanje prekiniti.

Interakcije:
Visoka sposobnost vezave maščob Obesimed-a Max Forte lahko vpliva tudi na absorpcijo v maščobah topnih vitaminov in zdravilnih učinkovin zdravil. To zadeva na primer hormone v kontracepcijskih tabletah ali v pripravkih, ki se uporabljajo za zdravljenje motenj menopavze. Peroralna zdravila je treba jemati 1 uro pred ali 4 ure po uporabi izdelka Obesimed Max Forte.

Če imate neželene učinke se posvetujte z zdravnikom.

Kontraindikacije:
Ne uživajte Obesimed Max Forte če:

 • ste preobčutljivi ali alergični na eno od sestavin;
 • imate ali ste imeli gastrointestinalne motnje (npr. refluks, gastritis, ventrikularni čir ali čir dvanajstnika, Chronovo bolezen, ulcerozni kolitis, divertikulitis), znake črevesne obstrukcije (trenutni ali obstoječi mehanični ali paralitični ileus), gastroperezo pri diabetikih z nevropatijo, črevesne polipe ali obstoječe hude prebavne motnje (zaprtje);
 • jemljete varfarin (sredstvo za redčenje krvi);
 • imate prenizko telesno maso (indeks telesne mase (ITM) <18,5);
 • ste noseči ali dojite;
 • ni primerno za dojenčke ali malčke;
 • otroci in mladostniki naj Obesimed Max Forte uporabljajo le po posvetu z zdravnikom.

Opozorila:

 • Tablet ne žvečite ali grizite.
 • Shranjujte nedosegljivo otrokom.
 • Ne uporabljajte, če je blister poškodovan.

Shranjevanje: Shranjujte v suhem prostoru med 5 in 25 °C.

Rok uporabe: Uporaba izdelka Obesimed Max Forte po pretečenem datumu uporabe, ki je odtisnjen na embalaži, ni priporočljiva.

Proizvajalec: PK Benelux BV, Vluchtoord 17, 5406 XP Uden, NL
Proizvedno na Nizozemskem.
Zastopnik za Slovenijo: DIFAR d.o.o., Pernetova ulica 1, 1236 Trzin, 01-564-11-95.

Namesto izdelka poskusite

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy, La Roche-Posay in CeraVe Black Friday na Lekarnar.com - Vsi izdelki La Roche-Posay, Vichy in CeraVe so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava.

Vichy, La Roche-Posay in CeraVe Black Friday na Lekarnar.com - Vsi izdelki La Roche-Posay, Vichy in CeraVe so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava.

Vichy, La Roche-Posay in CeraVe Black Friday na Lekarnar.com - Vsi izdelki La Roche-Posay, Vichy in CeraVe so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava*. Od 25. 11. do 27. 11. vam bodo kar 30 % ugodneje na voljo tudi izbrani paketi La Roche-Posay in Vichy (klik)  Akcija poteka od 25. ...