izbor

Obesimed Forte, zdravljenje prekomerne telesne teže (28 kapsul)

Kaj je Obesimed Forte?
Obesimed Forte je medicinski pripomoček za zdravljenje prekomerne telesne teže. Uporablja se za odrasle osebe, ki imajo vsaj 10 kg odvečnih kilogramov oziroma imajo indeks telesne mase (ITM) 28 ali več. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje 28 kapsul
21,96€

Obesimed Forte je medicinski pripomoček za zdravljenje odraslih oseb, starejših od 18 let, s prekomerno telesno težo 10 kg ali več oziroma indeksom telesne mase (ITM) 28 ali več. Obesimed Forte priporočamo za zdravljenje prekomerne telesne teže, saj klinično dokazano zmanjšuje lakoto in preprečuje prenajedanje ter pripomore k izgubi telesne teže.

Zakaj se uporablja Obesimed Forte?

Obesimed Forte je medicinski pripomoček za zmanjšanje telesne teže. Namenjen je odraslim osebam, starejšim od 18 let, ki imajo več kot 10 kg prekomerne telesne teže ali indeks telesne mase (ITM) 28 ali več. Za dober rezultat je priporočljivo, da Obesimed Forte uporabljate v kombinaciji z nizkokalorično dieto. ITM je metoda, s katero lahko določimo, ali imamo zdravo telesno težo ali pa smo pretežki glede na svojo višino. S pomočjo spodnje tabele lahko preverite, ali imate prekomerno telesno težo. V tabeli poiščite svojo telesno višino.

Če tehtate manj, kot je navedeno pri vaši višini, vam ni treba jemati medicinskega pripomočka Obesimed Forte:

Telesna višina (m) Telesena teža (kg)
1,50 m 63 kg
1,55 m 67,25 kg
1,60 m 71,75 kg
1,65 m 76,25  kg
1,70 m 81  kg
1,75 m 85,75  kg
1,80 m 90,75  kg
1,85 m 65,75  kg
1,90 m 101 kg

ITM je namenjen samo odraslim in v določenih primerih tudi ni ustrezen. Ne velja za odraščajoče otroke, nosečnice in vrhunske športnike.

Klinično dokazan učinek Obesimed Forte kapsul

Obesimed Forte kapsule omogočajo drugačen pristop k zniževanju telesne teže. Vsebuje kombinacijo čistih, naravnih viskoznih polisaharidov, ki medsebojno spodbujajo svoje delovanje.

V času 30 minut do ene ure po zaužitju Obesimed Forte absorbira količino vode, ki nekaj stokrat presega njegovo težo. Ko se kapsula raztopi v želodcu, nastane iz nje izredno viskozna, stabilna želatinasta snov, ki zapolni želodec.

Vzbudi občutek sitosti in zmanjša lakoto, zato lahko brez težav zmanjšate porcije obrokov in se veliko lažje držite diete. Po zaužitem obroku se želatinasta snov pomeša s hrano. To zmanjša apetit in občutek lakote ter podaljša prebavo zaužitega obroka. Obesimed Forte uravnava zdravo raven krvnega sladkorja.

Uporaba Obesimed Forte:

Kapsule Obesimed Forte se vzame 1 uro pred obrokom, skupaj s kozarcem vode. Priporočen režim jemanja:

 • 1-2 kapsuli zjutraj
 • 1-2 kapsuli popoldan
 • 1-2 kapsuli zvečer

Kapsulo se pogoltne celo.

Učinek in izkušnje z Obesimed Forte

Učinkovit odmerek je lahko pri vsaki osebi nekoliko drugačen. Običajno znaša 1 do 2 kapsuli na obrok, do maksimalnega odmerka 6 kapsul 3-krat dnevno.

Odmerek lahko povišate vsake 3 dni z 1 kapsulo na obrok, dokler lakota ni opazno zmanjšana in želja po prigrizkih med obroki izgine. Maksimalnega odmerka ne smete preseči.

Izdelek ni primeren za otroke.

Vsebnost:

  V 1 kapsuli
Omtec19 416,7 mg
Omtecx 104,2 mg

Sestavine:
Izdelek je izdelan na osnovi rastlinskih sestavin: Omtec19, krompirjev škrob, OmtecX, hidroksipropilmetil celuloza (E464), sončnično olje, titanov oksid (E171).

Izdelek je primeren tudi za vegetarijance.

Izdelek ne vsebuje alergenov

Opozorila:
Kapsul Obesimed Forte ne smete jemati:

 • če ste preobčutljivi na eno ali več sestavin,
 • pri prebavnih težavah,
 • pri stenozi (zožitvi) požiralnika ali obstoječih anomalijah črevesja,
 • med nosečnostjo ali dojenjem.


Obesimed Forte ne smete uporabljati dlje kot 30 dni zaporedoma. Zdravljenje lahko nadaljujete po 4 dneh prekinitve.

Izdelek ni primeren za otroke.

Če ste v dvomih glede uporabe izdelka Obesimed Forte in/ali njegovega kombiniranja z zdravili, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Kapsul pred uporabo ne odpirajte. Hranite izven dosega otrok.

Uporaba medicinskega pripomočka Obesimed Forte med nosečnostjo in/ali dojenjem:
Med nosečnostjo ali dojenjem ni priporočljivo hujšati, saj se morebitne škodljive snovi iz maščobnih tkiv lahko prenesejo na otroka. Zato se uporaba izdelka Obesimed Forte takrat odsvetuje.

Uporaba v kombinaciji z zdravili:
Obesimed Forte znižuje raven sladkorja v krvi. Če imate diabetes, morate dobro nadzorovati svoj krvni sladkor. V tem primeru se posvetujte s svojim zdravnikom, saj bo morda potrebno prilagoditi zdravila za diabetes. Odsvetujemo uporabo izdelka Obesimed Forte v kombinaciji z drugimi prehranskimi dopolnili ali zdravili, ki znižujejo krvni sladkor, če se pred tem ne posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom. Obesimed Forte upočasni absorpcijo hranil, kar se teoretično lahko zgodi tudi z zdravili. Zdravila, ki se jemljejo oralno, morate zato vzeti 1 uro pred ali 4 ure po zaužitju kapsul Obesimed Forte. Če jemljete zdravila, se pred uporabo izdelka Obesimed Forte posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Multivitaminski dodatki in Obesimed Forte:
Med hujšanjem in jemanjem kapsul Obesimed Forte je potrebno vsak dan vzeti multivitaminsko-mineralne prehranske dodatke. Obesimed Forte lahko zmanjša absorpcijo nekaterih vitaminov in mineralov v telesu. Zato preventivno, po možnosti pred spanjem, vzemite prehranske dodatke z vitamini in minerali, da boste zagotovili njihovo zadostno količino v telesu.

Splošna priporočila:
Preden začnete uporabljati Obesimed Forte, preberite navodilo za uporabo, četudi ste ta medicinski pripomoček jemali že kdaj prej. Informacije v novem zavitku so morda spremenjene v skladu z najnovejšimi spoznanji in podatki. Ta medicinski pripomoček je na voljo brez recepta. Kljub temu morate Obesimed Forte pravilno uporabljati, da dosežete dobre rezultate. Shranite navodilo, saj ga boste morda želeli kasneje ponovno prebrati.

Možni neželeni učinki kapsul Obesimed Forte:
Telo dobro prenaša izdelek Obesimed Forte, kljub temu pa lahko pride do nekaterih neželenih učinkov, ki pa se ne pojavijo pri vseh uporabnikih. Na začetku lahko nastopijo blage prebavne težave, npr. rahlo ali mehko blato, blaga driska, refluks, napihnjenost z vetrovi ali zaprtje. Ti neželeni učinki običajno izginejo v nekaj dneh. Da bi preprečili pojav neželenih učinkov, začnite z jemanjem manjšega odmerka kapsul (1 kapsula na obrok). Ko se telo navadi na določen odmerek, ga postopoma zvišujte. Če je kateri od neželenih učinkov preveč moteč ali pa nastopijo neželeni učinki, ki niso opisani v teh navodilih, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Skupna neto količina: 26 g, 28 kapsul po 920 mg
Shranjevanje: Hranite v originalni embalaži pri sobni temperaturi (15–25 °C) na suhem in temnem mestu, izven dosega otrok.

Proizvajalec: PK Benelux BV, Vluchtoord 17, 5406 XP Uden, NL – Nizozemska
Zastopnik za Slovenijo: DIFAR d.o.o., Pernetova ulica 1, 1236 Trzin.

Namesto izdelka poskusite

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje. Ne spreglejte tudi kar do 50% popusta na Nupo ploščce. Akcija poteka od 6. 2. do 13. 2. 2023.