Persen tablete za spanje in pomiritev brez recepta (40 tablet)

Zdravilo Persen se tradicionalno uporablja pri blagih, s stresom povzročenih, stanjih nemira in napetosti ter za lažje uspavanje. Persen tablete za spanje in pomiritev nemira so na voljo brez recepta,
Več...
Pakiranje 40 tablet
8,71€

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Valeriana officinalis L., radix, extractum hydroalcoholicum siccum
Melissa officinalis L., folium, extractum siccum
Mentha piperita L., folium, extractum siccum

Zdravilo Persen in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Persen je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora. Vsebuje kombinacijo suhega vodnoetanolnega ekstrakta korenine zdravilne špajke, suhih ekstraktov lista melise in lista poprove mete. Tradicionalno je znano, da korenina zdravilne špajke in listi melise delujejo pomirjevalno ter da imajo listi melise in poprove mete blagodejne učinke na blage želodčno-črevesne težave. 

Zdravilo Persen se tradicionalno uporablja pri blagih, s stresom povzročenih stanjih nemira in napetosti ter za lažje uspavanje.

Navedeno področje uporabe temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj.

Kako jemati zdravilo Persen

Pri jemanju zdravila Persen natančno upoštevajte navodila za pravilno jemanje, odmerjanje in trajanje zdravljenja, ki so navedena spodaj. Če ste negotovi, se posvetujte s farmacevtom. Bodite pozorni na različno odmerjenje Persena za spanje in za pomiritev nemira.

Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: 

  • pri s stresom povzročenih stanjih nemira in napetosti priporočamo po 3 obložene tablete 3-krat na dan; 
  • za lažje uspavanje priporočamo 3 obložene tablete ½ ure do 1 uro pred spanjem.

Obložene tablete vzemite z nekaj tekočine, ne glede na obrok hrane.

Učinek zdravila Persen nastopi postopoma. Za dosego optimalnega učinka, priporočamo jemanje zdravila Persen vsaj 14 dni. Če se simptomi v 14 dneh ne izboljšajo, ali se celo poslabšajo, se morate posvetovati z zdravnikom. Časovne omejitve zdravljenja ni, saj se po koncu dolgotrajnega jemanja tega zdravila znaki odvisnosti oziroma odtegnitveni sindrom ne pojavijo.

Uporaba pri otrocih, mlajših od 12 let
Zaradi pomanjkanja podatkov o varnosti in učinkovitosti zdravila Persen uporabo pri otrocih, mlajših od 12 let, odsvetujemo.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Persen

Ne uporabljajte zdravila Persen 

  • če ste alergični (preobčutljivi) na zdravilno špajko, navadno meliso, poprovo meto ali katerokoli sestavino zdravila Persen.

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Persen 

  • če imate gastroezofagealni refluks (zgago), se izogibajte uporabi pripravkov, ki vsebujejo poprovo meto, saj se vam stanje lahko poslabša; 
  • če imate žolčne kamne ali katerokoli drugo bolezen žolčnika in žolčevodov, bodite pri uporabi pripravkov, ki vsebujejo poprovo meto, še posebej previdni.

Zaradi pomanjkanja podatkov o varnosti in učinkovitosti uporabe zdravila Persen pri otrocih, mlajših od 12 let, odsvetujemo.

Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, če se znaki bolezni med uporabo zdravila ne izboljšajo ali če se pojavijo neželeni učinki, ki niso navedeni v navodilu za uporabo.

Uporaba drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Podatkov o medsebojnem delovanju med zdravilom Persen in drugimi zdravili ni. Sočasna uporaba zdravila Persen z drugimi pomirjevali (npr. benzodiazepini) ni priporočljiva in je dovoljena samo pod nadzorom zdravnika.

Jemanje zdravila Persen skupaj s hrano in pijačo
Iz previdnostnih razlogov odsvetujemo sočasno jemanje zdravila Persen z alkoholnimi pijačami. Obložene tablete vzemite z nekaj tekočine, ne glede na obrok hrane.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Podatkov o varnosti uporabe med nosečnostjo in dojenjem ni. Iz previdnostnih razlogov uporabo zdravila Persen med nosečnostjo in dojenjem odsvetujemo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Persen lahko zmanjša sposobnost upravljanja vozil in strojev. Če ste zdravilo vzeli, ne priporočamo, da vozite ali upravljate s stroji.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Persen
Zdravilo vsebuje laktozo, saharozo in tekočo glukozo. Če vam je zdravnik povedal, da ste preobčutljivi za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

 

Vichy Mineral 89 izdelki so vam na voljo 30% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy Mineral 89 izdelki so vam na voljo 30% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy Mineral 89 izdelki so vam na voljo 30% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v 3. koraku v košarici. Akcija traja od 11. 9. do 27. 9. 2023 Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije. Akcija ne velja na pakete ...