Nicorette 1 mg/odmerek oralno pršilo, raztopina (13,2 ml) + Brezplačna dostava

- brezplačna dostava, obračunana v tretjem koraku v košarici -

Nicorette - Podvojite svoje možnosti za opustitev kajenja + Brezplačna dostava.
Zdravilo Nicorette oralno pršilo se uporablja za pomoč pri opuščanju kajenja, ko želite prenehati kaditi. Nicorette sprej je oblika nadomestnega nikotinskega zdravljenja (NRT).
Več...
Pakiranje 13,2 ml (150 odmerkov)
24,04€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: sprej
Oznaka: odvisnost
Vsebnost: nikotin
Zdravje: kajenje, potovanje

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

nikotin

Kaj je zdravilo Nicorette oralno pršilo in za kaj ga uporabljamo


Zdravilo Nicorette oralno pršilo se uporablja za pomoč pri opuščanju kajenja, ko želite prenehati kaditi. Zdravilo Nicorette oralno pršilo je oblika nadomestnega nikotinskega zdravljenja (NRT).

Zdravilo Nicorette oralno pršilo zmanjša simptome odtegnitve nikotina, tudi močno potrebo po nikotinu, ki se pojavi, ko opustite kajenje. Ko prenehate kaditi in s tem nenadoma prenehate v telo vnašati nikotin, se pojavijo različni neprijetni občutki, ki jih imenujemo odtegnitveni simptomi. Z uporabo zdravila Nicorette oralno pršilo lahko te neprijetne občutke in željo po kajenju preprečite ali zmanjšate. To se zgodi, ker v telo krajše obdobje še naprej vnašate majhno količino nikotina. Zdravilo Nicorette oralno pršilo ne vsebuje katrana, ogljikovega monoksida in drugih toksinov v cigaretnem dimu.

Pri opuščanju kajenja boste še uspešnejši ob svetovanju in podpori, če sta vam dosegljiva.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Nicorette oralno pršilo

Ne uporabljajte zdravila Nicorette oralno pršilo:

 •  če ste alergični na nikotin ali katero koli sestavino tega zdravila (navedene v poglavju 6). 
 • če ste mlajši od 18 let. 
 • če nikoli niste kadili.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Najprej se pogovorite z zdravnikom, če imate katero od naštetih stanj. Zdravilo Nicorette oralno pršilo boste morda lahko uporabljali, vendar se boste morali o uporabi pogovoriti z zdravnikom, če:

 • ste nedavno (v zadnjih treh mesecih) preživeli srčni infarkt ali kap,
 • imate bolečino v prsnem košu (nestabilna angina pektoris) ali angino pektoris v mirovanju 
 • imate srčno obolenje, ki vpliva na srčno frekvenco ali ritem
 • imate povišan krvni tlak, ki ni nadzorovan s terapijo,
 • ste kdaj imeli alergijske reakcije, ki vključujejo otekanje ustnic, obraza in grla (angioedem) ali srbeč kožni izpuščaj (koprivnica). Uporaba NRT lahko včasih sproži tovrstno reakcijo; 
 • imate hudo ali zmerno bolezen jeter, 
 • imate hudo bolezen ledvic, 
 • imate sladkorno bolezen,
 • vaša žleza ščitnica deluje prekomerno (hipertiroidizem), 
 • imate tumor nadledvične žleze (feokromocitom), 
 • imate razjedo na želodcu ali dvanajstniku, 
 • imate ezofagitis.

Zdravilo Nicorette oralno pršilo ne smejo uporabljati nekadilci.

Druga zdravila in zdravilo Nicorette oralno pršilo
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katero koli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. To je predvsem pomembno, če jemljete zdravila, ki vsebujejo:

teofilin za zdravljenje astme
takrin za zdravljenje Alzheimerjeve bolezni
klozapin za zdravljenje shizofrenije
ropinirol za zdravljenje Parkinsonove bolezni

Zdravilo Nicorette oralno pršilo skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Nicorette oralno pršilo ne smete uporabljati skupaj s hrano in pijačo.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Zelo pomembno je, da med nosečnostjo prenehate s kajenjem, ker lahko povzroči upočasnjeno rast otroka. Poleg tega je lahko vzrok za prezgodnji porod ali mrtvorojenost. Najbolje je, če lahko kajenje opustite brez uporabe zdravil, ki vsebujejo nikotin. Če vam to ne uspe, lahko uporabite zdravilo Nicorette oralno pršilo, toda le po posvetu z zdravnikom, ki vodi vašo nosečnost, družinskim zdravnikom ali zdravnikom v zdravstvenem centru, ki je usposobljen za pomoč pri odvajanju od kajenja.

Uporabi zdravila Nicorette oralno pršilo se je treba med dojenjem izogibati, ker nikotin prehaja v materino mleko in lahko škoduje otroku. Če vam je uporabo zdravila Nicorette oralno pršilo svetoval zdravnik, ga uporabite takoj po dojenju in ne uporabljajte dve uri pred dojenjem.

Kajenje povečuje tveganje za neplodnost pri ženskah in moških. Učinki nikotina na plodnost niso znani.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Nicorette oralno pršilo v priporočenih odmerkih nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Zdravilo Nicorette oralno pršilo vsebuje 11 mg propilenglikola na razpršek in majhne količine etanola (alkohol), manj kot 100 mg na odmerek (1 ali 2 razprška). To zdravilo vsebuje tudi manj kot 1 mmol natrija (23 mg) na razpršek, kar v bistvu pomeni "brez natrija". Zaradi prisotnosti butilhidroksitoluena lahko zdravilo Nicorette oralno pršilo povzroči lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis) ali draženje oči in mukoznih membran.

Kako uporabljati zdravilo Nicorette oralno pršilo

Vedno uporabite to zdravilo natančno tako, kot je opisano v tem navodilu, ali kot vam je svetoval zdravnik ali farmacevt. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Osebe, ki so mlajše od 18 let, zdravila Nicorette oralno pršilo ne smejo uporabljati.

Med uporabo zdravila Nicorette oralno pršilo morate povsem prenehati s kajenjem.

I. stopnja: 1. do 6. teden
Uporabite 1 ali 2 odmerka, ko bi običajno kadili ali če začutite močno željo po kajenju. Če želja po kajenju nekaj minut po enem odmerku ne mine, uporabite še en odmerek. Če potrebuje 2 odmerka, so lahko naslednji odmerki po dva zaporedna odmerka.
Večina kadilcev potrebuje 1 do 2 odmerka vsakih 30 minut do 1 uro.

Na primer če kadite 15 cigaret na dan, naj bi uporabili 1-2 odmerka najmanj 15-krat na dan.

Ne uporabite več kot 2 odmerka naenkrat ali 4 odmerke na uro v 16-ih urah. Največji odmerek je 64 odmerkov v 16-ih urah v katerem koli 24-urnem obdobju.

II. stopnja: 7. do 9. teden
Zmanjševanje števila odmerkov na dan. Ob koncu 9. tedna naj bi bilo število odmerkov za polovico manjše od njihovega povprečnega števila med I. stopnjo.

III. stopnja: 10. do 12. teden
Zmanjševanje števila odmerkov na dan, tako da 12. teden ne bo večje od 4 odmerkov na dan. Ko se število odmerkov zmanjša na 2 do 4 na dan, je treba z uporabo zdravila Nicorette oralno pršilo prenehati.

Po končanem zdravljenju vas lahko ponovno prevzame skušnjava po kajenju. Preostale odmerke pršila shranite, ker se lahko nenadoma pojavi močna želja po kajenju. Če se pojavi, uporabite en odmerek ali dva, če prvi ne pomaga po nekaj minutah.

Običajno je treba zdravilo Nicorette oralno pršilo uporabljati 3 mesece in ne dlje kot 6 mesecev. Če potrebujete zdravilo Nicorette oralno pršilo več kot 6 mesecev, se posvetujte z zdravnikom.

Natančno upoštevajte ta navodila
Kako odklenete nastavek za pršenje

Kako odprete pršilnik
1. Gumb potiskajte s palcem navzdol do mesta, kjer ga je možno potisniti nekoliko navznoter. Ne pritiskajte premočno. 2. Pritiskajte na gumb in ga pomaknite navzgor, da se pršilnik odklene. Gumb spustite.

Kako napolnite pršilnik
Ko boste oralno pršilo prvič uporabili, morate napolniti črpalko pršila. Pršilni nastavek pomaknite stran od sebe, drugih odraslih, otrok ali domačih živali. S kazalcem trikrat pritisnite na vrh pršilnika, da se pojavi fino razpršena raztopina. Če pršila dva dni ne boste uporabili, postopek polnjenja pred naslednjo uporabo ponovite.

Kako uporabljati pršilnik
3. Pršilni nastavek usmerite proti odprtim ustom in ga držite čim bliže ustom. 4. Močno pritisnite na vrh pršilnika, da se sprosti en odmerek, in pazite, da ga ne bi razpršili po ustnicah. Med vpihom ne vdihnite, da pršilo ne bi zašlo v grlo. Učinek je najboljši, če nekaj sekund po vpihu ne požirate.

Kako zaprete pršilnik
5. Gumb pomikajte navzdol do mesta, kjer ga lahko potisnete navznoter.
6. Medtem, ko ga potiskate navznoter, pomaknite vrh pršilnika navzdol. Gumb spustite. Pršilnik je zaprt. Če boste vzeli še en odmerek, postopek ponovite.

Po vsaki uporabi pršilnik zaprite, da ga ne bi uporabili otroci in ne bi prišlo do nenamernega razprševanja.
Med uporabo oralnega pršila je treba paziti, da ne bi pršili v oči. Če pršilo zaide v oko, ga temeljito sperite z vodo.

 

 

Blank slika

Druge oblike

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Ob nakupu izdelkov Vichy Liftactiv Supreme in Specialist prejmete darilo: Vichy Mineral 89 (30 ml) + Brezplačno dostavo ob nakupu Vichy nad 30€.

Ob nakupu izdelkov Vichy Liftactiv Supreme in Specialist prejmete darilo: Vichy Mineral 89 (30 ml) + Brezplačno dostavo ob nakupu Vichy nad 30€.

Ob nakupu izdelkov Liftactiv Supreme in Specialist prejmete darilo: Vichy Mineral 89 (30 ml) + Brezplačno dostavo ob nakupu Vichy nad 30€. Akcija traja od 20.1.2021 do razdelitve zalog daril. Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, ...