Nicorette Invisipatch, 15 mg/16 ur transdermalni obliži (7 obližev) + Brezplačna dostava

- brezplačna dostava, obračunana v tretjem koraku v košarici -

Nicorette - Podvojite svoje možnosti za opustitev kajenja + Brezplačna dostava.
Zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži je zdravilo za zdravljenje zasvojenosti z nikotinom. Namenjeno je za pomoč pri zdravljenju odvisnosti od kajenja z zmanjševanjem potrebe po nikotinu in zmanjšanjem odtegnitvenih simptomov, kar olajša odvajanje od kajenja pri kadilcih, ki želijo prenehati s kajenjem.
Več...
Pakiranje 7 transdermalnih obližev
22,19€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: obliži
Oznaka: odvisnost
Vsebnost: nikotin
Zdravje: kajenje

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

nikotin

Kaj je zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži je zdravilo za zdravljenje zasvojenosti z nikotinom. Namenjeno je za pomoč pri zdravljenju odvisnosti od kajenja z zmanjševanjem potrebe po nikotinu in zmanjšanjem odtegnitvenih simptomov, kar olajša odvajanje od kajenja pri kadilcih, ki želijo prenehati s kajenjem.

Kako deluje zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži?
Ko prenehate kaditi ali ko zmanjšate število pokajenih cigaret, v vaše telo nenadoma prenehate dovajati nikotin, na katerega ste bili navajeni. Zato se lahko ob opustitvi kajenja kot posledica odvisnosti od nikotina pojavijo neprijetni občutki in nezadržna želja po cigareti.

S pomočjo zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži lahko preprečite ali vsaj ublažite te težave, ker z njimi v prehodnem obdobju telesu še naprej dovajate manjše količine nikotina. Med uporabo zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži se nikotin počasi sprošča, se absorbira skozi kožo in prenaša po krvi.

V nasprotju s cigaretami zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži ne vsebuje zdravju škodljivega katrana ali ogljikovega monoksida.

Ne uporabljajte zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži 
Če ste alergični na nikotin ali katerokoli sestavino zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži.

Bodite posebej pozorni pri uporabi zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži, če:

 • ste noseči ali dojite,
 • imate hudo bolezen srca ali ožilja (ste preživeli srčni infarkt, imate hudo motnjo srčnega ritma, angino pektoris, srčno popuščanje, zaporo arterij v okončinah),
 • ste pred nedavnim imeli možgansko kap,
 • imate povišan krvni tlak, ki ni dobro nadzorovan s terapijo,
 • imate razjedo na želodcu ali dvanajstniku,
 • vaša žleza ščitnica deluje prekomerno (hipertiroidizem),
 • imate sladkorno bolezen - spremljajte nivo sladkorja v krvi bolj pogosto, ker lahko uporaba zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži spremeni potreben odmerek insulina,
 • so vam postavili diagnozo tumorja nadledvične žleze (feokromocitom), ki lahko vpliva na krvni tlak,
 • imate okvaro jeter ali ledvic,
 • uporabljate zdravila kot so teofilin, takrin, klozapin ali ropinirol. Prenehanje kajenja ali zmanjšanje pokajenih cigaret lahko vpliva na to, kako se bo vaše telo odzivalo na nekatera zdravila, zato bo morda treba prilagoditi odmerek nekaterih zdravil.

Pretehtati morate tveganje uporabe nikotinskega nadomestnega zdravljenja v primerjavi s tveganjem nadaljnjega kajenja.

Če imate pred začetkom uporabe zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži težave s kožo ali se vam simptomi pojavijo med zdravljenjem, se morate posvetovati z zdravnikom.

Prosimo, posvetujte se z zdravnikom, tudi če so se zgornje navedbe nanašale na vas kadarkoli v preteklosti.

Druga zdravila in zdravilo Nicorette Invisipatch
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.
Pri odvajanju od kajenja bo morda treba prilagoditi odmerek tega zdravila.

Poleg nikotina vsebuje tobačni dim tudi druge snovi, ki učinkujejo v telesu tako, da vplivajo na jetrne encime. Po prenehanju kajenja lahko zaradi spremenjenega delovanja teh encimov pride do povečanja koncentracije nekaterih zdravil v krvi. To je lahko pomembno pri zdravilih, ki se jih zelo natančno odmerja, kakršna so npr. teofilin, takrin, klozapin in ropinirol. Ta pojav pa bi bil lahko pomemben tudi pri imipraminu, olanzapinu, klomipraminu in fluvoksaminu, čeprav dokončnih podatkov o tem ni.

Ko boste uporabljali te obliže, bo prišlo do zmanjšanja količine nikotina v vašem telesu in sčasoma bo ta postala še nižja, kot je bila, ko ste kadili. Ta sprememba lahko vpliva na to, kako se bo vaše telo odzivalo na nekatera zdravila.

Nosečnost in dojenje
Nikotin prehaja skozi posteljico in vpliva na dihanje in krvni obtok ploda. Vpliv na krvni obtok ploda je odvisen od odmerka. Kajenje lahko resno škoduje plodu oziroma dojenčku, zato je treba z njim prenehati. Nosečnice in doječe matere, ki kadijo, smejo uporabljati zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži le po posvetu s svojim zdravnikom. Tveganja za plod niso povsem znana. Koristi nikotinskega nadomestnega zdravljenja pri nosečnicah, ki se brez takšne terapije ne morejo vzdržati kajenja, bistveno odtehtajo tveganje nadaljnjega kajenja.

Nikotin se izloča v materino mleko v tolikšni meri, da bi to pri terapevtskih odmerkih lahko vplivalo na dojenčka. Doječe matere naj med celotnim obdobjem dojenja ne bi uporabljale zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži.

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Študij o vplivu na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso izvedli. Pričakuje se, da zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži nima vpliva oziroma ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Kako uporabljati zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži

Pri uporabi zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži natančno upoštevajte napotke v tem navodilu. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži se lahko uporablja za samostojno zdravljenje ali kombinirano zdravljenje z zdravili Nicorette 2 mg zdravilni žvečilni gumiji.

Osebe, starejše od 18 let

Nicorette Invisipatch transdermalni obliži za samostojno zdravljenje
Trajanje zdravljenja je individualno in praviloma traja 3 mesece. Kadilci, ki so zelo zasvojeni, naj 8 tednov uporabljajo transdermalne obliže 25 mg/16 ur, nato 2 tedna transdermalne obliže 15 mg/16 ur in nato še 2 tedna transdermalne obliže 10 mg/16 ur. Zmerni kadilci naj 8 tednov uporabljajo transdermalne obliže 15 mg/16 ur, nato pa 4 tedne transdermalne obliže 10 mg/16 ur.
V določenih primerih je lahko potrebno daljše zdravljenje, da bi preprečili ponoven začetek kajenja.

Če v 3-ih mesecih po začetku zdravljenja ne prenehate uporabljati zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravljenje z zdravilom Nicorette Invisipatch transdermalni obliži v kombinaciji z zdravilom Nicorette 2 mg zdravilni žvečilni gumiji
Kadilci, ki čutijo potrebo po cigareti kljub uporabi zdravil z nikotinom ali tisti, ki niso uspeli prenehati kaditi samo z zdravljenjem z Nicorette transdermalnimi obliži, lahko uporabljajo zdravilo Nicorette transdermalne obliže skupaj z zdravilom Nicorette 2 mg zdravilni žvečilni gumiji za hitro lajšanje potreb po cigaretah.

Začetno kombinirano zdravljenje
Zdravljenje se začne z enim Nicorette Invisipatch 25 mg/16 ur transdermalnim obližem na dan v kombinaciji z zdravilom Nicorette 2 mg zdravilni žvečilni gumiji. Bolnik naj uporabi najmanj 4 žvečilne gumije z 2 mg nikotina na dan, v večini primerov zadošča 5-6 žvečilnih gumijev. Na dan lahko bolnik uporabi največ 24 žvečilnih gumijev. Navadno zdravljenje traja 6-12 tednov.
Odmerek nikotina se postopoma zmanjšuje.

Obliž nalepite zjutraj in ga odstranite pred spanjem. Obliž je treba nalepiti na čist, suh, nepoškodovan in neporaščen predel kože, na boku, nadlakti ali prsnem košu. Vsak dan izberite drug predel za namestitev obliža, da ne bi prišlo do lokalne iritacije kože. Po uporabi transdermalnih obližev si skrbno umijte roke, da se z njih odstrani ves nikotin in s tem prepreči prenos nikotina na sluznice oči, nosu in ust, kar lahko povzroči draženje.

Zmanjševanje nikotinskih odmerkov:
To je mogoče doseči na dva načina.

Prvi način je z uporabo obliža z nižjo jakostjo, t.j. 15 mg/16 ur v 3-6 tednih, ki mu sledi uporaba 10 mg/16 ur obliža za dodatne 3-6 tednov v kombinaciji z začetnim odmerkom zdravila Nicorette 2 mg zdravilni žvečilni gumiji. Nato se postopoma zmanjšuje število žvečilnih gumijev do 12 mesecev.

Drugi način je s prenehanjem uporabe obližev in postopnim zmanjševanjem števila žvečilnih gumijev do 12 mesecev. Priporočeno odmerjanje:

Časovno obdobje Nicorette Invisipatch transdermalni obliži Nicorette 2 mg zdravilni žvečilni gumiji
Prvih 6-12 tednov 1 obliž 25 mg/16 ur na dan Po potrebi. Priporočeno 5-6 žvečilnih gumijev na dan
Zmanjševanje nikotinskih odmerkov – 1. način
Naslednjih 3-6 tednov 1 obliž 15 mg/16 ur na dan Nadaljujte z uporabo žvečilnih gumijev po potrebi.
Naslednjih 3-6 tednov 1 obliž 10 mg/16 ur na dan Nadaljujte z uporabo žvečilnih gumijev po potrebi.
Do 12 mesecev --- Postopoma zmanjšajte število žvečilnih gumijev.
Zmanjševanje nikotinskih odmerkov – 2. način
Do 12 mesecev --- Postopoma nadaljujte z zmanjševanjem števila žvečilnih gumijev.

Postopek uporabe
Zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži je namenjeno za transdermalno uporabo, kar pomeni, da zdravilna učinkovina prehaja v telo skozi kožo.
Obliž namestite zjutraj, ko se zbudite, in ga odstranite zvečer, ko greste spat.
Lahko se kopate in tuširate kot ponavadi.

 1. Pred namestitvijo obliža si umijte roke.
 2. Blazinico z obližem s škarjami odrežite pri strani, kot je označeno. Izberite čist, suh, nepoškodovan in neporaščen predel kože, npr. na boku, nadlakti ali prsnem košu.
 3. Odluščite en del srebrnkaste aluminijaste podloge, kolikor daleč je mogoče. Lepljive površine obliža se ne dotikajte s prsti.
 4. Lepljivi del obliža natančno nalepite na kožo in odluščite še preostalo polovico srebrnkaste aluminijaste podloge.
 5. Obliž z dlanjo ali s konicami prstov dobro pritisnite na kožo.
 6. S prsti močno podrgnite po robu, da se bo obliž dobro prilepil.
 7. Umijte si roke, da ne boste nikotina prenesli v oči.

Obliža ne dajajte vsak dan na isto mesto, temveč mesta uporabljajte izmenično, npr. desno in levo nadlaket.

Po odstranitvi morate uporabljeni obliž pazljivo zavreči. Po namestitvi ali odstranitvi transdermalnega obliža si je treba skrbno umiti roke, da se z njih odstrani ves nikotin in se s tem prepreči nehoten prenos nikotina na sluznice oči, nosu in ust, kar lahko povzroči draženje.

Če zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži odpade, namestite novega na drugo mesto in ga tam pustite, dokler zvečer ne greste v posteljo.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži, kot bi smeli
Če kadite in hkrati uporabljate zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži, lahko pride do prevelikega odmerjanja nikotina. Če dobite v telo preveč nikotina ali če zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži uporabi otrok, se takoj obrnite na zdravnika, bolnišnico ali center za zastrupitve (telefon 112).

Simptomi prevelikega odmerjanja so enaki simptomom akutne zastrupitve z nikotinom in vključujejo slabost, slinjenje, trebušne bolečine, drisko, znojenje, glavobol, omotico, motnje sluha in oslabelost. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih, mlajši od 18 let
Brez priporočila zdravnika zdravila ne smejo uporabljati osebe, mlajše od 18 let. Izkušnje z zdravljenjem te starostne skupine so omejene. Zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži ne smejo uporabljati nekadilci.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Naravno osnovo kozmetike Avene predstavlja termalna voda, ki prične svoje popotovanje v obliki dežnih kapljic, ki padejo na pogorje Cevennes na jugu Francije. Na svoji poti se voda najprej 40 let filtrira skozi prst in skale neokrnjenega gorovja preden pride na površje v izviru v kraju Sain-Odile. ...