Persenosan, obložene tablete (30 obloženih tablet)

Persenosan je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za lajšanje motenj spanja (kot sta nespečnost ali težave z uspavanjem) in pomirjanje blage živčne napetosti (kot so psihična obremenitev, nemir in razdražljivost).
Več...
Pakiranje 30 obloženih tablet
14,95€

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

suhi ekstrakt korenine zdravilne špajke (3–6:1)

Zdravilo Persenosan in za kaj ga uporabljamo

Persenosan je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za lajšanje motenj spanja (kot sta nespečnost ali težave z uspavanjem) in pomirjanje blage živčne napetosti (kot so psihična obremenitev, nemir in razdražljivost).

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 14 dneh neprekinjenega jemanja zdravila Persenosan, se posvetujte z zdravnikom.

Kako jemati zdravilo Persenosan 

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Mladostniki, starejši od 12 let, odrasli in starejše osebe
Priporočeni odmerek je:

 • Za pomirjanje blage živčne napetosti: 1 tableta do 3-krat dnevno. 
 • Za lajšanje motenj spanja: 1 tableta pol ure do eno uro pred spanjem; če je potrebno, vzemite dodatni zgodnejši odmerek zvečer. 

Največji dnevni odmerek: 4 tablete.

Način uporabe
Zdravilo Persenosan pogoltnite z zadostno količino hladne tekočine (najbolje s kozarcem hladne vode).

Tablete so obložene in jih pogoltnite cele; zaradi neprijetnega vonja in okusa ekstrakta zdravilne špajke jih ni priporočeno lomiti ali žvečiti.

Trajanje zdravljenja
Korenina zdravilne špajke deluje postopoma, zato ni primerna za takojšnje lajšanje blage živčne napetosti ali motenj spanja. Za dosego optimalnega učinka zdravljenja jemljite tablete neprekinjeno 2–4 tedne.

Uporaba pri otrocih
Uporaba tega zdravila pri otrocih, mlajših od 12 let, zaradi pomanjkanja podatkov ni priporočena.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Persenosan

Ne jemljite zdravila Persenosan 

 • če ste alergični na ekstrakt zdravilne špajke ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Persenosan se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Otroci in mladostniki

Zdravilo Persenosan ni priporočeno za uporabo pri otrocih, mlajših od 12 let, ker je izkušenj v tej starostni skupini malo.

Druga zdravila in zdravilo Persenosan
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Vsako kombinacijo z drugimi zdravili, ki se uporabljajo za pomirjanje in lajšanje nervoznosti, mora odobriti in nadzorovati zdravnik.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Ni znano, ali se sestavine zdravilne špajke izločajo v materino mleko. Zaradi nezadostnih podatkov zdravila Persenosan med nosečnostjo in dojenjem ne smete jemati.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Persenosan lahko vpliva na vašo sposobnost vožnje ali upravljanja s stroji. Če čutite takšen vpliv, ne smete voziti ali upravljati s stroji.

Zdravilo Persenosan vsebuje saharozo
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

 

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna, ki pa ne velja za nakup zdravil.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje. Akcija velja tudi na akcijska pakiranja izdelkov Eucerin. Akcija bo poteka od 13. 5. do 20. 5. 2024