Plivamed 500 mg/30 mg/60 mg, šumeče tablete z okusom limone (10 tablet)

Zdravilo Plivamed lahko začasno ublaži simptome prehlada ali gripe: zvišano telesno temperaturo, zamašen nos, nahod, bolečine v sinusih, glavobol in bolečine v mišicah.
Več...
Pakiranje 10 šumečih tablet
5,94€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

paracetamolum/pseudoephedrini hydrochloridum/acidum ascorbicum

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Plivamed vsebuje tri zdravilne učinkovine: paracetamol − deluje proti bolečinam in zvišani telesni temperaturi, psevdoefedrin − zmanjšuje povečano prekrvavljenost in otekline nosne in sinusne sluznice in vitamin C (askorbinsko kislino) − zadovoljuje potrebe po tem vitaminu pri prehladu in gripi.

Zdravilo Plivamed lahko začasno ublaži simptome prehlada ali gripe: zvišano telesno temperaturo, zamašen nos, nahod, bolečine v sinusih, glavobol, bolečine v žrelu in bolečine v mišicah.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Plivamed

Ne jemljite zdravila Plivamed:

 •  če ste alergični na paracetamol, psevdoefedrin, askorbinsko kislino ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če imate bolezni jeter (akutni hepatitis, kronični aktivni hepatitis, jetrno okvaro zaradi drugih vzrokov),
 • če se zdravite zaradi visokega krvnega tlaka, 
 • če se zdravite z zaviralci monoaminooksidaz (zdravila za zdravljenje depresije) ali od zdravljenja z njimi še ni minilo 14 dni.

Opozorila in previdnostni ukrepi

 • zdravila Plivamed ne smete uporabljati za samozdravljenje več kot sedem dni zapored. Če se bolezensko stanje ne izboljša ali če imate poleg drugih simptomov tudi zvišano telesno temperaturo, ki traja več kot tri dni, se morate posvetovati z zdravnikom. 
 • Opozarjamo, da zdravilo vsebuje učinkovino psevdoefedrin, ki je na seznamu substanc, katerih prisotnost v urinu je lahko razlog za diskvalifikacijo športnika. 
 • Če imate ledvično okvaro, morate zdravilo Plivamed (zaradi paracetamola, ki ga ta vsebuje) jemati zelo previdno in se o tem posvetovati z zdravnikom.
 • Če čezmerno pijete alkoholne pijače ali imate jetrno okvaro, za samozdravljenje ne smete jemati zdravil, ki vsebujejo paracetamol. Posvetujte se z zdravnikom, hkrati pa nikoli ne smete zaužiti več kot 2 g paracetamola dnevno.
 • Če imate nadzorovan ali blago povišan krvni tlak, sladkorno bolezen, periferno žilno bolezen, zvišan očesni tlak, zvečano delovanje ščitnice ali povečano prostato, morate (zaradi psevdoefedrina, ki ga zdravilo vsebuje) zelo previdno jemati zdravilo Plivamed.
 • Zdravilo Plivamed morate zaradi askorbinske kisline, ki jo vsebuje, jemati zelo previdno bolniki s povečano koncentracijo oksalne kisline v urinu (hiperoksalurijo) ali z ledvičnimi kamni v anamnezi, s pomanjkanjem glukoza-6-fosfat-dehidrogenaze, s kopičenjem železa v tkivih (hemokromatozo), z dedno obliko hemolitične anemije (talasemijo) in motnjami v razvoju rdečih krvničk (sideroblastno anemijo).
 • Zdravilo Plivamed zaradi velikih odmerkov učinkovin ni primeren za otroke, ki so stari manj kot 12 let.

Druga zdravila in zdravilo Plivamed 

 • Če sočasno uporabljate probenecid (zdravilo za zdravljenje protina oziroma putike), se lahko spremeni izločanje paracetamola in njegova koncentracija v krvi.
 • Če jemljete zdravila, ki okrepijo delovanje jetrnih encimov, se lahko med hkratno uporabo paracetamola zveča nevarnost njegovega toksičnega delovanja na jetra. Mednje spadajo karbamazepin, barbiturati, fenitoin (zdravila za zdravljenje epilepsije), izoniazid (zdravilo za zdravljenje tuberkuloze), rifampin, kloramfenikol (antibiotiki), ritonavir in zidovudin (zdravila za zdravljenje virusnih okužb). 
 • Če dlje časa jemljete paracetamol, lahko to okrepi delovanje zdravil za preprečevanje strjevanja krvi, kot je varfarin in drugi kumarini. Občasno jemanje nima pomembnejšega vpliva.
 • Če sočasno uporabljate psevdoefedrin in triciklične antidepresive (zdravila za zdravljenje depresije) ali simpatikomimetične snovi (npr. zdravila za lajšanje prehladnih obolenj, snovi, ki zmanjšujejo apetit, in psihostimulante, podobne amfetaminu), se lahko zviša krvni tlak.
 • Zaradi psevdoefedrina, ki ga zdravilo vsebuje, se lahko nekoliko zmanjša delovanje zdravil za zdravljenje visokega krvnega tlaka (med njimi so bretilij, betanidin, gvanetidin, debrisokvin, metildopa ter antagonisti adrenergičnih receptorev alfa in beta).
 • Če sočasno uporabljate zdravila za zdravljenje angine pektoris (nitratov) in psevdoefedrin, se lahko zmanjša antianginski učinek. 
 • Uporaba psevdoefedrina ni primerna za bolnike, ki jemljejo ergotalkaloide ali njihove derivate (ergotamin, bromokriptin – zdravila za zdravljenje migrene).
 • Psevdoefedrin lahko zveča vrednost sladkorja v krvi. Pojavijo se lahko interakcije z zdravili za zniževanje sladkorja v krvi.
 • Če sočasno uporabljate srčne glikozide in simpatikomimetike, lahko to povzroči motnje srčnega ritma. 
 • Če sočasno uporabljate železo in estrogene (peroralne kontraceptive) ter zdravilo Plivamed, se lahko zaradi askorbinske kisline, ki jo ta vsebuje, zveča koncentracija železa in estrogenov v človeškem organizmu. 
 • Askorbinska kislina je močan reducent, ki lahko vpliva na izvide nekaterih laboratorijskih testov (npr. na vrednost glukoze v urinu, etilestradiola, jetrnih transaminaz, serumsko raven laktat dehidrogenaze, okultne krvavitve v blatu, serumsko koncentracijo bilirubina, plazemsko vrednost železa in feritina, pH seča, vrednost sečne kisline in oksalatov). 
 • Tudi druga sredstva za samozdravljenje kašlja, prehlada, alergije, debelosti, bolečin ali nespečnosti lahko vsebujejo paracetamol in psevdoefedrin, zato se morate o tem posvetovati z zdravnikom in tako preprečiti morebitno nenamerno preveliko odmerjanje.

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Zdravilo Plivamed skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Plivamed lahko jemljete ne glede na obroke hrane.

Nosečnost in dojenje
Zdravila Plivamed se med nosečnostjo in obdobjem dojenja brez posveta z zdravnikom ne sme uporabljati. Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katero koli zdravilo

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Med vožnjo in upravljanjem s stroji je potrebna previdnost, saj lahko paracetamol in psevdoefedrin povzročita vrtoglavico. Če se le-ta pojavi, se je potrebno izogibati vožnji in delu s stroji.

Zdravilo Plivamed vsebuje natrij, fenilalanin, laktozo, saharozo in sorbitol
To zdravilo vsebuje 18,5 mmol (ali 425 mg) natrija na odmerek. To morajo upoštevati bolniki, ki so na dieti z nadzorovanim vnosom natrija. Zdravilo Plivamed vsebuje vir fenilalanina. Lahko škoduje ljudem s fenilketonurijo. Zdravilo Plivamed vsebuje laktozo, saharozo in sorbitol. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Kako jemati zdravilo Plivamed

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odmerjanje in način uporabe
Eno ali dve šumeči tableti je treba raztopiti v kozarcu vode in popiti sveže pripravljeno
raztopino

Odrasli in otroci, stari več kot 12 let: vzamite 1 do 2 šumeči tableti na vsakih 6 ur – po potrebi, dokler simptomi ne začnejo izginjati; največji dnevni odmerek je 8 šumečih tablet.

Največja količina paracetamola v enem odmerku za odrasle in mladostnike je 1 g (1000 mg) in 4 g (4000 mg) na dan.

Največja dnevna količina psevdoefedrina za odrasle in mladostnike je 240 mg. Zdravilo Plivamed se za samozdravljenje ne sme uporabljati več kot sedem dni zapored. Če se bolezensko stanje ne izboljša ali če imate poleg drugih simptomov tudi zvišano telesno temperaturo, ki traja več kot tri dni, se morate posvetovati z zdravnikom.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje. Akcija traja od 1. 12. 2022 do 12. 12. 2022 Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.