Rennie 680 mg/80 mg, žvečljive tablete (24 žvečljivih tablet)

Zdravilo Rennie se uporablja za simptomatsko zdravljenje težav, ki jih povzročata vračanje želodčne vsebine nazaj v požiralnik (gastroezofagealni refluks) in nenormalna kislost želodčne vsebine (hiperacidnost), na primer vračanje želodčne vsebine nazaj v usta (regurgitacija), zgaga in epizodne bolečine v želodcu.
Več...
Pakiranje 24 žvečljivih tablet
6,54€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: žvečljive tablete
Mesto uporabe: prebavila, želodec
Oznaka: bolečina, zgaga, prebava
Vsebnost: antacid

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

kalcijev karbonat/težki magnezijev subkarbonat

Kaj je zdravilo Rennie in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Rennie vsebuje učinkovini kalcijev karbonat in težki magnezijev subkarbonat, ki spadata v skupino zdravil, imenovano antacidi. Zdravilo deluje tako, da zmanjšuje kislost želodčnega soka. Zdravilo Rennie se uporablja za simptomatsko zdravljenje težav, ki jih povzročata vračanje želodčne vsebine nazaj v požiralnik (gastroezofagealni refluks) in nenormalna kislost želodčne vsebine (hiperacidnost), na primer vračanje želodčne vsebine nazaj v usta (regurgitacija), zgaga in epizodne bolečine v želodcu.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Rennie
Ne jemljite zdravila Rennie:

 • če ste alergični na kalcijev karbonat ali magnezijev subkarbonat ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če imate povečano koncentracijo kalcija v krvi (hiperkalciemijo) ali bolezensko stanje, ki lahko vodi do takega pojava (npr. povečano delovanje obščitnične žleze, preveč vitamina D v telesu, določene rakave bolezni) ali oboje,
 • če imate hudo okvaro ledvic,
 • če imate ledvične kamne, ki vsebujejo kalcijeve soli,
 • če imate zmanjšano koncentracijo fosfatov v krvi (hipofosfatemijo).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Rennie se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom:

 • če imate okvaro ledvic. V tem primeru se posvetujte z zdravnikom še pred začetkom jemanja tega zdravila;
 • in upoštevajte, da se lahko med dolgotrajnim jemanjem velikih odmerkov pojavijo neželeni učinki kot so:
  • povečanje koncentracije kalcija v krvi,
  • zmanjšanje koncentracije magnezija v krvi,
  • mlečnoalkalijski sindrom (velika količina kalcija v krvi lahko, ob sočasnem uživanju velikih količin mleka, mlečnih izdelkov ter drugih kalcijevih snovi, povzroči okvaro ledvic; glejte tudi poglavje »Druga zdravila in zdravilo Rennie«).
 • in upoštevajte, da dolgotrajno jemanje tega zdravila ni priporočljivo, saj v tem primeru obstaja večje tveganje za nastanek ledvičnih kamnov.

Otroci, mlajši od 12 let
Uporaba zdravila Rennie ni primerna pri otrocih, mlajših od 12 let.

Druga zdravila in zdravilo Rennie
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Zaradi možnih vplivov na prehajanje drugih zdravil iz prebavil v kri, hkratno jemanje zdravila Rennie in drugih zdravil ni priporočljivo. Če jemljete tudi druga zdravila, naj bo med zaužitim odmerkom drugega zdravila in odmerkom zdravila Rennie časovni presledek 1 do 2 uri.

Ne jemljite zdravila Rennie hkrati z drugimi zdravili, katerih prehajanje iz prebavil v kri bi lahko bilo moteno. Ta zdravila so antibiotiki (npr. tetraciklini in kinoloni), zdravila za zdravljenje bolezni srca (imenovana srčni glikozidi, npr. digoksin), levotiroksin (zdravilo za zdravljenje bolezni ščitnice) in eltrombopag (zdravilo za zdravljenje bolezni krvi). Zdravilo Rennie lahko medsebojno deluje tudi s fluoridi (najpogosteje prisotni v pasti za zobe) in snovmi, ki vsebujejo železo, tako da je prehajanje le-teh iz prebavil v kri lahko moteno.

Če jemljete zdravila za odvajanje vode (tiazidne diuretike), se pred začetkom jemanja tega zdravila posvetujte z zdravnikom.

Zdravilo Rennie skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo vzemite eno uro po jedi. Ne jemljite zdravila Rennie skupaj z večjimi količinami mleka in mlečnih izdelkov (glejte tudi podpoglavje »Opozorila in previdnostni ukrepi«).

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravilo se lahko jemlje v obdobju nosečnosti in dojenja, če je jemanje skladno s temi navodili. Če ste noseči ali dojite, se izogibajte dolgotrajnemu jemanju velikih odmerkov.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni podatkov, da zdravilo Rennie vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Zdravilo Rennie vsebuje saharozo
To zdravilo vsebuje 475 mg saharoze v eni tableti. To morajo upoštevati sladkorni bolniki. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Kako jemati zdravilo Rennie
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Način uporabe
Tableto prežvečite. Zdravilo vzemite eno uro po jedi in pred spanjem.

Uporaba pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let
Vzemite 1 do 2 tableti. V primeru zgage ali bolečin lahko vzamete še 1 do 2 tableti. Največji dnevni odmerek je 11 tablet.

Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se o tem posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Uporaba pri otrocih, mlajših od 12 let
Uporaba zdravila Rennie ni primerna pri otrocih, mlajših od 12 let.

Trajanje zdravljenja
Če se stanje po jemanju zdravila v 14 dneh ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Rennie, kot bi smeli
Odmerka, ki je napisan v navodilu ali ga je predpisal zdravnik, ne smete preseči. Če ste vzeli več tablet, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Rennie
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€. Akcija traja od 1. 12.  do 14. 12. 2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Popusti se ne seštevajo. Brezplačna ...