X Lekarnar obvestilo hq
akcija

Resveratrol forte (30 tablet)

Preberite si zanimiv članek o fitoterapiji.
Resveratrol Forte je naravno prehransko dopolnilo, ki vsebuje antioksidant trans-resveratrol. Pridobiva se iz korenine japonskega dresnika.
Več...
Pakiranje 30 tablet
Redna cena 24,98€
21,23€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tablete
Vsebnost: antioksidanti
Zdravje: vitalnost, starost

Resveratrol Forte je dopolnilo naravnega izvora, ki vsebuje resveratrol vezan na maltodekstrin. Resveratrol spada v skupino polifenolov, pridobljen je iz korenine japonskega dresnika (Polygonum cuspidatum radix). 

Resveratrol

Resveratrol je oblika naravnih fenolov, ki se za prehransko dopolnilo Resveratrol forte pridobiva iz korenin japonskega dresnika. Dobro je poznan po njegovih antioksidativnih lastnostih.

Poleg 200 mg čistega trans resveratrola tableta Resveratrol Forte vsebuje tudi 200 mg fitokompleksa, ki še poveča učinkovitost ter bio razpoložljivost samega resveratrola.

Prednosti:

 • 200 mg čistega resveratrola v eni tableti
 • Poleg 200 mg resveratrola tudi 200 mg ostalih fenolnih spojin

Resveratrol pripomore k zdravemu srčno-žilnemu sistemu. Srčno-žilni sistem sestoji iz srca in ožilja. Bolezni srca in ožilja so ene izmed najbolj razširjenih bolezni modernega sveta.

V sklopu teh bolezni govorimo prevsem o povišanem krvnem tlaku, povišanem holesterolu in ostalim patološkim stanjem, ki so med drugim lahko posledica tudi neuravnovešene prehrane in stresnega življenjskega sloga.

Resveratrol ima vpliv na zdrav srčno-žilni sistem, ki je lahko z leti progresivno ogrožen.

Viri resveratrola

Resveratrol je, kemijsko gledano, stilbenoid - ki spada v skupino naravnih fenolov - in fitoaleksin. Tovrstne kemijske spojine lahko delujejo kot antioksidanti. Več različnih rastlin ga proizvaja kot odgovor na poškodbe, rastline pa ga tudi uporabljajo kot sredstvo za boj proti njihovim patogenom, kot so recimo bakterije in glive. 

Najpogosteje resveratrol najdemo v koži oziroma olupu različnih majhnih jagodičij kot so borovnice in malina, tovrstni stilbenoid pa je prisoten tudi v koži grozdja in posledično v grozdnih rozinah.

Sama molekula resveratrola nastaja v dveh oblikah; govorimo o cis- in trans-resveratrolu. Obe obliki se lahko v naravi nahajata v prosti obliki ali pa sta vezana na sladkor (glukozo).

PharmaLife Resveratrol Forte tablete vsebujejo trans obliko molekule. Pri trans obliki je potrebno zaščititi tablete pred UV sevanjem, saj obstaja možnost, da trans oblika preide v cis obliko pod vplivom močne UV sončne svetlobe s procesom, ki se imenuje fotoizomerizacija. 

Uporaba resveratrola in priporočena dnevna količina:

Priporoča se 1 tableta Resveratrol forte na dan. Tableto pogoltnemo s kozarcem vode. 

Vsebnost resveratrola:

  V 1 tableti
Resveratrol 200 mg

Sestavine:
Japonski dresnik (Polygonum cuspidatum) suhi izvleček korenine vezan na maltodekstrin (standardiziranega na 50% resveratrola); polnila: mikrokristalna celuloza, kalcijev fosfat; sredstva proti sprijemanju: magnezijev stearat, silicijev dioksid.

Japonski dresnik

Polygonum cuspidatum je vrsta japonskega dresnika. Uporabo njenih izvlečkov lahko opazimo v tradicionalni kitajski medicini, kjer se predpostavlja, da zdravilnost japonskega dresnika vpliva na dobrobit telesa.

V Evropo je iz Japonske prišla v 19. stoletju, v 20. stoletju pa lahko prisotnost japonskega dresnika opazimo tudi v Sloveniji. 

Tovrstna rastlina lahko zraste tudi do tri metre visoko; je grm, pri katerem velja, da cel zimo nadzemni del odmre, njegove korenine, ki se širijo več metrov v zemljo, pa preživijo in zagotovijo nadaljno rast japonskega dresnika. Spodaj lahko vidite sliko te rastline:

japonski dresnik

Resveratrol Forte tablete, ki se pridobivajo iz korenine Polygonum cuspidatum, vsebujejo trans-resveratrol vezan na maltodekstrin. 

 

Alergeni: Ne vsebuje alergenov.

Opozorila:
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme preseči. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi pod +25°C.

Proizvajalec: Pharmalife Research, s.r.l., Italija

Blank slika

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Obvestilo o nedelovanju Lekarnar.com.

Obvestilo o nedelovanju Lekarnar.com.

Spoštovani, obveščamo vas, da zaradi trenutne situacije naročanje preko Lekarnar.com ni mogoče.  Vse že naročene pakete bomo odpremili v najkrajšem možnem času. Prosimo vas za razumevanje in potrpežljivost. ekipa Lekarnar.com.