izbor

Rossmax PF120A, merilnik izdihanega zraka za odrasle (1 merilnik)

Merilnik izdihanega zraka Rossmax se uporablja za merjenje najvišje stopnje pretoka izdihanega zraka, ki je pomembni kazalnik delovanja vaših pljuč. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje 1 merlinik
14,24€

Merilnik izdihanega zraka se uporablja za spremljanje respiratornih stanj, kot je npr. astma. Vsakodnevno merjenje izdihanega zraka in beleženje rezultatov v vaš dnevnik vam in vašemu zdravniku lahko pomaga pri sprejemanju pomembnih odločitev o zdravljenju. Merilnik uporabljajte in barvne oznake določite glede na načrt zdravljenja, ki ga doloci vaš zdravnik.

Dnevnik meritev izdihanega zraka je mogoce prenesti s spletnega mesta www.rossmax.com. Med uporabo mora biti merilnik izdihanega zraka čist.

Pozor:
Preglejte spremljajoce dokumente. Pred uporabo te naprave skrbno preberite ta navodila. Za nadaljnje informacije o vašem volumnu izdihanega zraka se posvetujte z osebnim zdravnikom. Navodila shranite za nadaljnjo uporabo.

Uporaba:

 1. Rdečo oznako potisnite na dno lestvice.
 2. Vstanite, globoko vdihnite, merilnik položite v usta in ga držite vodoravno, pri čemer stisnite ustnice.
 3. Čim močneje in čim hitreje izdihnite. Številka, kjer se oznaka ustavi, je rezultat meritve pretoka izdihanega zraka. 
  Opomba: Če kašljate ali pljuvate v merilnik, to lahko negativno vpliva na rezultat, zato se temu izogibajte.
 4. Dvakrat ponovite korake 1, 2, 3, da pridobite tri rezultate. Zabeležite najvišji rezultat v razpredelnico dnevnika.

Odpravljanje težav
Redno preverjajte delovanje merilnika pretoka izdihanega zraka, da zagotovite ustrezno delovanje. Premikajoci deli morajo delovati gladko in prosto, oznaka pa mora biti na mestu, ko jo pomaknete na doloceni položaj na lestvici. Ce so rezultati neobicajni, se posvetujte z zdravnikom. Ce je potrebno, se obrnite na servisno službo Rossmax. Z ustrezno nego in čistočo ter izogibanjem prahu bi moral vaš merilnik pretoka izdihanega zraka delovati najmanj eno do tri leta, potem pa predlagamo uporabo nove enote.

Čiščenje in razkuževanje
Merilnik najmanj enkrat tedensko očistite tako, da ga za 2 do 3 minute (največ 5 minut) potopite v toplo (a ne vročo) vodo, ki vsebuje blago čistilo. Merilnik pretresite, da se prepričate, da je temeljito očišcen. Splaknite ga v cisti topli vodi in ga nežno pretresite, da odstranite odvečno vodo. Pred ponovno uporabo ga popolnoma posušite. Merilnika ne razkužujte s prekuhavanjem.

Previdnostni ukrepi
Če uporabljate merilnik pretoka izdihanega zraka za spremljanje respiratornega stanja, kot je astma, morate to izvajati pod nadzorom osebnega zdravnika. Merilnik pretoka izdihanega zraka je namenjen za uporabo pri enem bolniku, razen ce ga temeljito ocistite po vsaki uporabi in uporabljate ustnike za enkratno uporabo. Ustniki so na voljo.

Kako beležiti rezultate meritev pretoka izdihanega zraka
Ta merilnik je zasnovan za enostavno spremljanje vašega nacrta zdravljenja astme. Vaš zdravnik bo dolocil barvna obmocja, prilagojena za vas na podlagi najboljšega rezultata pretoka izdihanega zraka (vrednost, ki jo lahko dosežete).

Opomba:
Ne spreminjajte barvnih območij sami. Če se to ne zgodi namenoma, se posvetujte z zdravnikom ali zdravstveno sestro. Meritev izvajajte dvakrat dnevno, zjutraj in pred spanjem, ali kot vam naroči zdravnik. Ko pihate v merilnik pretoka izdihanega zraka, se oznaka dvigne do vaše najvišje vrednosti pretoka izdihanega zraka.

Rezultat je v enem od treh območij:
Zelena
– Sledite vašemu rednemu načrtu zdravljenja in nadaljujte z normalnimi aktivnostmi (80–100 % najboljše meritve).

Rumena – Bodite pazljivi, vaša astma se lahko slabša. Sledite navodilom za zdravljenje, da boste zopet dosegli rezultat v zelenem obmocju (50–80 % najboljše meritve).

Rdeča – Pozor, nemudoma poišcite zdravniško pomoc (< 50 % najboljše meritve).

Proizvajalec: Rossmax Swiss GmbH, Tramstrasse 16, CH-9442 Berneck, Switzerland.
Distributer: VPD, Bled, d.o.o., Pot na Lisice 4, 4260 Bled, Slovenia, EU

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy Mineral 89 izdelka sta vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy Mineral 89 izdelka sta vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy Mineral 89 izdelka sta vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€. Akcija traja od 3.5. do 17.5.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Brezplačna dostava ...