Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon

Sensivit, kapljice za oko

SENSIVIT je raztopina z vlažilnim in pomirjajočim učinkom. Raztopina na površini očesa stabilizira vse tri plasti solza (solznega filma).
Več...
Pakiranje 10 ml
4,57€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapljice
Mesto uporabe: oči
Simptom: utrujenost
Vsebnost: vitamin a, vitamin E
Zdravje: zaščita, vlaženje, otroci

Medicinski pripomoček

Kaj je SENSIVIT in zakaj se uporablja
SENSIVIT je raztopina z vlažilnim in pomirjajočim učinkom. Raztopina na površini očesa stabilizira vse tri plasti solza (solznega filma). Vsebuje natrijev karmelozat, ki zaradi svojih lastnosti ustvari na površini roženice in veznice začasni zaščitni sloj, s čimer navlaži zunanjo površino očesa in stabilizira vodno komponento solz. SENSIVIT vsebuje vitamin A, ki krepi notranji (mukozni) sloj solznega filma in skupaj z vitaminom E izboljšuje prehranjevanje roženice in veznice. Snovi, ki jih vsebuje raztopina, krepijo tudi zunanji (lipidni ali maščobni) sloj solznega filma.

SENSIVIT se uporablja kot podporna terapija ob pomanjkanju naravnih solz in za blažitev znakov suhega očesa. Lahko se uporablja v vseh primerih, ki zahtevajo nastanek ali okrepitev zaščitnega solznega filma na roženici in veznici očesa.

Raztopino lahko uporabljajo odrasli, mladostniki in otroci, starejši od 2 let.

Kaj moramo vedeti pred uporabo raztopine SENSIVIT
Raztopine SENSIVIT ne uporabljajte, če ste preobčutljivi na katero od učinkovin te raztopine. Uporaba raztopine ni primerna za nosečnice in doječe matere.

SENSIVIT ni primeren za otroke, mlajše od 2 let. Pri sočasni uporabi drugih kapljic za oči priporočamo, da počakate najmanj 5 minut med uporabo posameznih pripravkov.

Kako uporabljati SENSIVIT
Če zdravnik ne predpiše drugače, priporočamo vkapljati v veznično vrečko eno kapljico 1-3 krat na dan. Odmerek kapljic za oko za otroke določi zdravnik individualno.

Po odprtju je raztopina takoj primerna za aplikacijo v oko. Odstranite zaščitni pokrovček, rahlo nagnite glavo nazaj, obrnite plastenko navpično in s stiskanjem vkapljajte v spodnjo veznično vrečko predpisano število kapljic. Ob vnašanju se ne dotikajte očesa in veke. Po vkapljanju v oko tesno zaprite zaščitni pokrovček, da ne bi prišlo do okužbe kapljic. Plastenko hranite v navpičnem položaju.

Opozorilo:
Takoj po vkapljanju v oko lahko raztopina povzroči prehodno nejasen vid, ki bi lahko otežil upravljanje vozila ali strojev ali delo na višini. Zato priporočamo, da te dejavnosti opravljate šele 20 minut po vnosu raztopine. Ob aplikaciji raztopine ne smete nositi mehkih kontaktnih leč. Trde kontaktne leče med vkapljanjem raztopine ne smejo biti vstavljene. Ponovno jih vstavite šele 20 minut po vkapljanju raztopine. Ob upoštevanju predpisanega odmerka je predoziranje praktično izključeno. Če raztopino nenamerno zaužije otrok, poiščite zdravniško pomoč.

Kakšni so možni stranski učinki?
Občasno se lahko neposredno po aplikaciji prehodno pojavi rahlo skelenje kot tudi alergijska reakcija. V primeru teh neželenih učinkov ali drugih nenavadnih reakcij se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj vsebuje SENSIVIT
Natrijev karmelozat 3 mg/ml, polisorbat 80, hidroksipropilbetadeks, alfa-tokoferil acetat, natrijev klorid, makrogolglicerol hidroksistearat, vitamin A, boraks, dinatrijev edetan dihidrat, benzalkonijev klorid, voda za injekcije.

Kako shranjevati SENSIVIT in druge informacije
Raztopino shranjujte samo v prvotni embalaži pri temperaturi do 25 °C. Ne zamrzujte in ne shranjujte pri nizkih temperaturah. Raztopino shranjujte tako, da je nedosegljiv in neviden za otroke. Raztopine ne uporabljajte po datumu izteka uporabnosti, ki je naveden na nalepki ali na škatlici poleg ikone peščene ure. Datum izteka uporabnosti se nanaša na zadnji dan navedenega meseca. Raztopine ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti. Vsebino uporabite v 28 dneh po odprtju.

V letošnjem poletju so vam prehranska dopolnila Magnesium-Diasporal na voljo 15% ugodneje!

V letošnjem poletju so vam prehranska dopolnila Magnesium-Diasporal na voljo 15% ugodneje!

Prehranska dopolnila iz linije Magnesium-Diasporal so plod nemške kakovosti. Vsi izdelki vsebujejo telesu prijazno obliko magnezijev citrat, ki je visoko biološko razpoložljiva in jo telo tako lažje absorbira. Linija vključuje 9 izdelkov, med katerimi lahko izberete obliko, ki vam najbolj ustreza: ...