OCUhyl C, kapljice za oko (10 ml)

OCUhyl C so sterilne kapljice za oko, ki imajo vlažilni, pomirjajoči in mazalni učinek, še posebej za občutljive oči. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje 10 ml
7,77€

Kaj je OCUhyl C in za kaj ga uporabljamo
OCUhyl C so sterilne kapljice za oko, ki imajo vlažilni, pomirjajoči in mazalni učinek, še posebej za občutljive oči. Ker vsebujejo hialuronsko kislino (naravno snov, ki se nahaja v očesu in drugih delih telesa), te kapljice za oko zagotavljajo takojšnje olajšanje in dolgotrajno udobje pri suhem in pekočem občutku ali pri utrujenih očeh.

Poleg tega so kapljice za oko, obogatene z naravnim izvlečkom ognjiča, ki ščiti pred draženjem in učinkuje na regeneracijo epitela očesa. OCUhyl C ne vsebuje nobenih konzervansov ali protimikrobnih dodatkov. Zato so zadevne kapljice za oko namenjene tudi posameznikom z občutljivimi očmi ali tistim, ki nosijo kontaktne leče. OCUhyl C lahko uporabljajo odrasli, mladostniki in otroci.

Kapljice za oči OCUhyl C so namenjene samo za zunanjo uporabo. Uporabljajo se kot podporna terapija ob pomanjkanju naravnih solz, pri občutku prisotnosti tujka v očesu, utrujenosti ali draženju. Uporabljajo se tudi kot podpora zaščitnega solznega filma na roženici in veznici očesa. Kapljice za oko OCUhyl C lahko uporabljate med nošenjem kontaktnih leč.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili OCUhyl C
OCUhyl C ne uporabljajte: če ste preobčutljivi na učinkovino ali katero koli sestavino kapljic za oči OCUhyl C.

Pri sočasni uporabi drugih kapljic za oko nujno uporabite raztopino OCUhyl C kot zadnjo, in sicer najmanj 5 minut po nanosu prejšnjih kapljic za oko. Obvestite svojega zdravnika, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo, ki vam je bilo predpisano na recept ali pa ste ga dobili brez recepta. Če uporabljate druge izdelke za oči se posvetujte s svojim očesnim zdravnikom o primernosti njihove sočasne uporabe.

Kako uporabljati OCUhyl C
Razen če vam zdravnik ne naroči drugače, običajno vkapajte 1 kapljico raztopine v veznično vrečko očesa (oči) 1 do 3-krat na dan, vendar jo lahko uporabljate tudi pogosteje. Za otroke odmerek kapljic za oko določi zdravnik individualno. Izdelek lahko uporabljajo odrasli, mladostniki in otroci.

Način uporabe:

 1. Odvijte plastenko z zaščitnim pokrovčkom.
 2. Pred prvo uporabo odstranite zaščitni trak na pokrovčku.
 3. Odstranite pokrov z zaščitnega pokrovčka
 4. Nagnite glavo nazaj. Plastenko obrnite navpično in jo držite med palcem in ostalimi prsti. S prstom rahlo potegnite navzdol spodnjo veko prizadetega očesa, vkapljajte predpisano število kapljic in počasi zaprite oko, da se raztopina OCUhyl C enakomerno razporedi po očesni površini.

Med uporabo se konica kapalke ne sme dotikati očesa ali veke. Takoj po uporabi morate na plastenko namestiti zaščitni pokrovček, da ne bi prišlo do morebitne okužbe konice kapalke za kapanje v oko.

Opozorilo pri uporabi:
Pred prvim vnašanjem priporočamo, da z nežnim stiskanjem plastenke poskusno iztisnete prvo kapljico mimo očesa. Močno in neenakomerno stiskanje lahko izazove brizganje raztopine. Za naslednjo kapljico ponovno načrpajte zrak v plastenko, da se plastenka vrne v prvotno stanje in nato nadaljujte vkapanje na predpisani način. Takoj po uporabi se vam vid lahko začasno zamegli. Zato priporočamo, da vsaj 20 minut po vkapljanju ne vozite avtomobila, upravljate s stroji ali delate na višini. Če je otrok nehote zaužil raztopino, takoj obvestite svojega zdravnika.

Možni neželeni učinki
Zelo redko se neposredno po vkapljanju prehodno pojavi rahlo pekoč občutek. Prav tako lahko pride do alergijske reakcije. O morebitnih neželenih učinkih ali drugih neobičajnih reakcijah se posvetujte s svojim zdravnikom.

Kaj vsebuje OCUhyl C
1 ml raztopine vsebuje 1,2 mg natrijevega hialuronata.
Pomožne snovi:
izvleček ognjiča, natrijev klorid, kalijev klorid, kalcijev klorid dihidrat, magnezijev klorid heksahidrat, natrijev acetat trihidrat, natrijev citrat, voda za injekcije.

Kako shranjevati OCUhyl C  in ostale informacije
Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Ne shranjujte v hladilniku in ne zamrzujte. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Raztopine ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini. Odprto plastenko je treba porabiti v 3 mesecih. Ne uporabljajte raztopine po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na nalepki ali škatli poleg ikone za peščeno uro. Datum izteka roka uporabnosti se nanaša na zadnji dan navedenega meseca.

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Izdelki La Roche-Posay Lipikar so vam na voljo do 30% ugodneje.

Izdelki La Roche-Posay Lipikar so vam na voljo do 30% ugodneje.

Ob nakupu 1 izdelka La Roche-Posay Lipikar prejmete 20% popust, ob nakupu 2 ali več izdelkov Lipikar pa kar 30% popust + Brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30 €. Popust vam bo obračunan v košarici: Akcija traja od 23. 9. 2021 do 30. 9. 2021.  Vse akcije in popusti, objavljeni na ...