Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon

UNItears, kapljice za oko

UNItears je raztopina s površinskim zaščitnim in vlažilnim učinkom. Hipromeloza (hidroksipropilmetil celuloza) ustvari na površini roženice in veznice začasni zaščitni sloj in tako navlaži zunanjo površina očesa.
Več...
Pakiranje 10 ml
5,93€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapljice
Mesto uporabe: oči
Simptom: poškodba
Vsebnost: dekspantenol
Zdravje: vlaženje, zaščita

Medicinski pripomoček

UNItears je raztopina s površinskim zaščitnim in vlažilnim učinkom. Hipromeloza (hidroksipropilmetil celuloza) ustvari na površini roženice in veznice začasni zaščitni sloj in tako navlaži zunanjo površina očesa ter služi kot nadomestilo zaradi premajhnega izločanja solz. Blagodejno deluje ob rahli razdraženosti oči, če ta ni infekcijskega izvora. Olajša občutek suhih oči. Dekspantenol (vitamin skupine B) prispeva k pospešenemu obnavljanju celic površine roženice (epitalizacija).

Uporaba:
UNItears se uporablja kot podporna terapija ob pomanjkanju naravnih solz in na priporočilo zdravnika pri sindromu suhega očesa (keratokonjunktivitis sicca), na primer pri Sjögrenovem sindromu. Raztopino lahko uporabite pri manjših poškodbah roženice, ob vdoru drobnih telesc v veznično vrečko ali po operacijah očesa. Olajša neprijetne občutke (ščemenje, skelenje), ki so posledica rahle razdraženosti zaradi vetra, prahu, cigaretnega dima, onesnaženega ozračja, nošenja kontaktnih leč, itd. Osveži napete in utrujene oči, preobremenjene zaradi dela z računalnikom ali gledanja televizije, branja ali dolge vožnje z avtomobilom.

Kdaj ne smete uporabiti raztopine UNItears
Raztopine ne uporabljajte, če ste preobčutljivi na posamezne sestavine in ob istočasni uporabi mehkih kontaktnih leč. Ravno tako je prepovedana uporaba v akutni fazi razjede očesa do popolne odstranitve jedke snovi iz veznične vrečke ter odstranitve odmrlega tkiva.

Možni neželeni učinki:
Občasno se lahko pojavi razdraženost očesa, ki se kaže kot pordečitev ali srbenje, lahko pa pride do začasne zlepitve veke. Ob teh ali drugih nenavadnih reakcijah se o nadaljnji uporabi posvetujte z očesnim zdravnikom.

Medsebojno delovanje
Raztopine UNItears ne uporabljajte hkrati s pripravki za oko, ki vsebujejo soli kovin. Če uporabljate tudi druge kapljice ali mazila za oko, se o istočasni uporabi posvetujte z očesnim zdravnikom. Na splošno priporočamo, da med uporabo drugih pripravkov za oko in raztopino UNItears upoštevate razmik najmanj 5 minut.

Odmerjanje
Odmerjanje je individualno. Običajno priporočamo vkapljati eno ali dve kapljici v veznično vrečko očesa (oči) 2 do 3-krat na dan. Po potrebi je možno dajanje po 2 kapljici vsako uro.

Opozorilo
Če se težave, zaradi katerih se pripravek uporablja, ne izboljšajo in trajajo več kot dva dni ali se celo poslabšajo, obiščite svojega očesnega zdravnika, ki bo opravil pregled in morebiti priporočil drugo obliko zdravljenja. Takoj po vkapljanju v oko lahko raztopina povzroči prehodno nejasen vid, ki bi lahko otežil upravljanje vozila ali stroja. Zato priporočamo, da te dejavnosti opravljate šele 20 minut po vkapljanju raztopine. Mehke kontaktne leče med vkapljanjem raztopine ne smejo biti vstavljene. Pred vkapljanjem morate leče odstraniti in jih ponovno vstaviti najprej 30 minut po vkapljanju. Ob nenamernem zaužitju raztopine običajno do pojava neželenih učinkov ne pride niti pri otrocih. Priporočamo pa, da kljub temu zaužijete večjo količino tekočine. Če se pri otrocih pojavijo težave, priporočamo obisk pri otroškem zdravniku.

Navodilo za uporabo
Odstranite zaščitni pokrovček, rahlo nagnite glavo nazaj, obrnite plastenko navpično in s stiskanjem vkapljajte v spodnjo veznično vrečko predpisano število kapljic. Ob vnosu se ne dotikajte očesa in veke. Po vkapljanju v oko tesno zaprite zaščitni pokrovček, da ne bi prišlo do okužbe kapljic. Plastenko hranite v pokončnem položaju.

Sestava
1 ml raztopine vsebuje 5 mg hipromeloze.
Pomožne snovi:
dekspantenol, benzalkonijev klorid, natrijev klorid, dinatrijev edetat dihidrat, voda za injekcije.

Shranjevanje:
Raztopino shranjujte v suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C. Ne zamrzujte in ne shranjujte je pri nizkih temperaturah. Raztopine ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini. Vsebino porabite v 28 dneh po odprtju. Raztopino shranjujte nedosegljivo otrokom.

Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: NOW Omega-3.

Čez poletje vas NOW in Lekarnar.com obdarujeta ob nakupu prehranskih dopolnil NOW, ob nakupu 2 izdelkov NOW prejmete darilo: Omega-3 1000 mg NOW, 30 mehkih kapsul. Prehransko dopolnilo - koncentrat ribjega olja z EPK in DHK: EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca.* DHK ima vlogo pri ...