Septolete z okusom mentola 1 mg Krka, pastile (30 pastil)

Zdravilo Septolete z okusom mentola učinkuje neposredno na povzročitelje okužb, preprečuje širjenje okužb in učinkovito lajša težave pri infektivnih in vnetnih obolenjih ust in žrela.
Več...
Pakiranje 30 pastil
6,21€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

benzalkonijev klorid

Zdravilo Septolete z okusom mentola in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Septolete z okusom mentola vsebuje benzalkonijev klorid, ki deluje kot antiseptično sredstvo, tako da uničuje vrsto bakterij ter nekatere glivice. Zdravilo Septolete z okusom mentola učinkuje neposredno na povzročitelje okužb, preprečuje širjenje okužb in učinkovito lajša težave pri infektivnih in vnetnih obolenjih ust in žrela. Zdravilo Septolete z okusom mentola priporočamo za lajšanje simptomov:

 • pri blažjih okužbah v ustni votlini in žrelu,
 • pri prehladu in gripi (bolečina, suhost, skelenje in draženje žrela),
 • pri vnetju dlesni in ustne sluznice ter
 • pri hripavosti zaradi prehlada in slabem zadahu.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Septolete z okusom mentola
Ne jemljite zdravila Septolete z okusom mentola

 • če ste alergični na benzalkonijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi:
Pred začetkom jemanja zdravila Septolete z okusom mentola se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 • Če imate kronični kašelj ali ste dalj časa hripavi, se posvetujte z zdravnikom.
 • Če imate hujšo okužbo z visoko telesno temperaturo, glavobolom in bruhanjem, obiščite zdravnika, še posebno, če se težave po treh dneh ne izboljšajo.
 • Če ste sladkorni bolnik, morate vedeti, da vsaka pastila vsebuje 207,2 mg laktoze, 646,6 mg saharoze, 33,67 mg glukoze in 152,7 mg sorbitola (E420).
 • Zdravila Septolete z okusom mentola ne priporočamo otrokom, mlajšim od 4 let.

Druga zdravila in zdravilo Septolete z okusom mentola
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. O medsebojnem delovanju zdravila Septolete z okusom mentola z drugimi zdravili ni podatkov. Benzalkonijev klorid lahko z nekaterimi učinkovinami, ki vsebujejo velike anione (citrati, jodidi, salicilati), tvori težko topne soli.

Zdravilo Septolete z okusom mentola skupaj s hrano in pijačo
Zdravila Septolete z okusom mentola ne jemljite neposredno pred ali med obrokom. Pastil ne smete uživati hkrati z mlekom, ker to zmanjšuje protimikrobno učinkovitost benzalkonijevega klorida.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Podatkov o učinku zdravila na plodnost pri ljudeh ni. O varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, zato uporabe v teh obdobjih ne priporočamo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo Septolete z okusom mentola vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Septolete z okusom mentola vsebuje laktozo, glukozo, saharozo in sorbitol (E420)
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. To zdravilo vsebuje 646,6 mg saharoze na pastilo, maksimalno odmerjanje 8 pastil na dan (za otroke in odrasle nad 12 let) vsebuje skupaj 5,2 g saharoze. To morajo upoštevati sladkorni bolniki. Sorbitol je vir fruktoze. Če vam je zdravnik povedal, da vi (ali vaš otrok) ne prenašate nekaterih sladkorjev ali če so pri vas ugotovili dedno intoleranco za fruktozo, redko genetsko bolezen, pri kateri ne morete razgraditi fruktoze, se posvetujte z zdravnikom preden vi (ali vaš otrok) vzamete ali dobite to zdravilo. To zdravilo vsebuje 152,7 mg sorbitola na pastilo. Zdravilo Septolete z okusom mentola lahko škoduje zobem.

Kako jemati zdravilo Septolete z okusom mentola
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Običajni odmerek za odrasle in otroke, starejše od 12 let, je do 8 pastil na dan. 1 pastilo raztopite v ustih vsake 2 do 3 ure. Običajni odmerek za otroke od 4. do 10. leta starosti je do 4 pastile na dan, za otroke od 10. do 12. leta starosti pa do 6 pastil na dan. 1 pastilo raztopijo v ustih vsake 3 do 4 ure. Pastil ne jemljite neposredno pred ali med obrokom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Septolete z okusom mentola, kot bi smeli
Glede na količino učinkovine v eni pastili je možnost prevelikega odmerjanja minimalna. Pri zaužitju večje količine pastil se lahko pojavijo želodčno-črevesne težave, slabost, bruhanje in driska. V takem primeru prenehajte jemati zdravilo, popijte veliko vode ali mleka in se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Septolete z okusom mentola
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnjo pastilo. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje. Akcija traja od 1. 12. 2022 do 12. 12. 2022 Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.