Sikapur med, gel za želodec in črevesje (200 ml)

Medicinski pripomoček s čistim mineralnim silicijevim gelom za zdravljenje akutnih in kroničnih težav prebavil tudi v primeru sindroma razdražljivega črevesja (IBS).
Več...
Pakiranje 200 ml
10,35€

Medicinski pripomoček
Aktivna sestavina Sikapur gela za želodec in črevesje je silicijev gel (gel silicijeve kisline), spojina minerala silicija (Si) s kisikom in vodo. Posebnost silicijevega gela je njegova izredna sposobnost vezave ne samo patogenov in njihovih strupov, ampak tudi plinov. Zato lahko tudi zmanjša nadležno napenjanje. To pomeni, da se plini, patogeni in njihovi strupi vežejo v prebavnem traktu na popolnoma fizičen način in se nato po naravni poti izločijo skozi črevesje. Uporaba Sikapur gela za želodec in črevesje ublaži simptome in podpira regeneracijo razdraženega prebavnega trakta.

Sikapur gel za želodec in črevesje je medicinski pripomoček popolnoma naravnega mineralnega izvora, ki ga uporabniki dobro prenašajo in ne vsebuje dodatkov. Primeren je tudi za otroke.

Uporaba:
Za notranjo uporabo pri akutnih prebavnih težavah povezanih z bolečino v trebuhu, slabostjo, bruhanjem, napenjanjem in drisko:
otroci in odrasli naj vzamejo 2 odmerni žlici gela, vsaka po 15 ml, 3-5 krat dnevno, vmešani v vodo ali čaj, med obroki in če je potrebno tik pred spanjem.

Ko se akutni simptomi pomirijo, lahko še nekaj dni nadaljujete z odmerkom 1 žlico (15 ml) 3 x dnevno.

Dolgotrajna uporaba do 6 tednov se priporoča ljudem s kroničnimi prebavnimi težavami kot so slabost, napihnjenost, trebušni krči, driska, bruhanje in zgaga: odrasli naj vzamejo 3 x dnevno po 1 odmerno žlico (15 ml) vmešano v vodo ali čaj na prazen želodec ali med obroki.

Priporočamo trajanje terapije do 6 tednov; po 3 tednih lahko pričakujemo izboljšanje simptomov. Primerno tudi za sindrom razdražljivega črevesja.

Prosimo upoštevajte:
Po navodilu zdravnika jemljite zdravila, ki vam jih je predpisal, vendar je potreben vsaj dve urni razmik pred ali po jemanju sikapur gela za želodec in črevesje, saj lahko ta vpliva na učinkovitost zdravljenja.

V primeru hujših bolečin, povišane telesne temperature ali, če se zdravljenje po treh dneh ne izkaže kot učinkovito, se prosimo posvetujte s svojim zdravnikom.

Shranjujte nedosegljivo otrokom. 

Sestava:
Aktivna sestavina: 100 ml gela vsebuje 100 ml silicijevega gela (gel silicijeve kisline) s 3,5 g silicijevega dioksida.

Posebna opozorila:
Prosimo pozorno preberite priložena navodila za uporabo. Plastenko pred uporabo dobro pretresite. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Shranjevanje:
Shranjujte do 25 °C. Po odprtju izdelek hranite v hladilniku pri temperaturi od 4 do 8 °C in porabite v 4 tednih po odprtju.

Proizvajalec:
ANTON HÜBNER GmbH & Co. KG 79236 Ehrenkirchen, Nemčija.
Distribucija:
HÜBNER Naturarzneimittel GmbH 79236 Ehrenkirchen, Nemčija.
Zastopnik in distributer za Slovenijo:
Carso pharm, d.o.o., Litostrojska cesta 46 A, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-mail:  info@carsopharm.com

Avene vam je na voljo 20% ugodneje.

Avene vam je na voljo 20% ugodneje.

Avene vam je na voljo 20% ugodneje. Akcija traja od 26.2. do 8.3.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.