akcija

Sikapur med, gel za želodec in črevesje - vrečke (30 x 15 ml)

Ob nakup izdelka iz nabora potovalne lekarne prejmete 20% popust (klik do seznama).
Sikapur med gel za želodec in črevesje je medicinski pripomoček naravnega mineralnega izvora. Primeren je tudi za otroke.
Več...
Pakiranje 30 x 15 ml
Redna cena 18,95€
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh* 18,95 €
15,16€

Aktivna sestavina Sikapur med gela za želodec in črevesje 15ml 30x je silicijev gel ( gel silicijeve kisline), spojina minerala silicija s kisikom in vodo. Posebnost silicijevega gela je njegova izredno visoka sposobnost vezave patogenov in njihovih strupov ki povzročajo slabosti, bruhanje, bolečine v želodcu, napenjanje in drisko. To pomeni, da se patogeni in njihovi strupi na popolnoma fizikalen način vežejo na silicijev gel ter se po naravni poti skozi črevesje izločijo iz telesa. Silicijev gel nase veže tudi pline, ter s tem blaži nadležno napenjanje v črevesju. 

Uporaba Sikapur med gela istočasno zaščiti sluznico želodca in črevesja ter tako podpira regeneracijo prebavnega trakta. Je učinkovita pomoč tudi pri pekočem občutku v žlički in za prsnico, ki ga povzroča zgaga. Otroci in odrasli naj pri akutnih težavah vzamejo 2 vrečki gela (v vsakem 15ml gela), 3-5-krat dnevno. Vsebino vrečke lahko vmešate tudi v vodo ali čaj (približno 200ml) med obroki in če je potrebno tik pred spanjem.

Ko so znaki akutnega obolenja blažji, lahko še nekaj dni nadaljujete z odmerkom ene vrečke 3-krat dnevno (3 krat 15ml).

Če imate hude bolečine, visoko vročino ali če ne pride do izboljšanja znakov po treh dneh uporabe Sikapur med gela za želodec in črevesje, se posvetujte z zdravnikom.

Pri kroničnih težavah naj odrasli vzamejo 3-krat dnevno po eno vrečko gela vmešano v vodo ali čaj med obroki. Pri kroničnih težavah priporočamo trajanj terapije do 6 tednov. Po treh tednih lahko pričakujete izboljšanje simptomov."   

Kdaj naj uporabim sikapur med gel za želodec in črevesje DIRECT?
sikapur med gel za želodec in črevesje DIRECT za notranje zdravljenje akutnih prebavnih težav kot so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, napenjanje in driska. Pri kroničnih težavah želodca in črevesja kot so slabost, napenjanje, trebušni krči, driska, bruhanje ali zgaga priporočamo daljšo terapijo, ki naj traja do 6 tednov. Primerno tudi za sindrom razdražljivega črevesja.

Kako dolgo in kako pogosto naj uporabljam sikapur med gel za želodec in črevesje DIRECT?
Otroci in odrasli naj vzamejo po 2 vrečki, vsaka po 15 ml, 3-5 x dnevno, vmešano v vodo ali čaj med obroki in če je potrebno tik pred spanjem. Ko se akutni simptomi pomirijo, lahko še nekaj dni nadaljujete z 1 vrečko (15 ml) 3 x dnevno. Pri kroničnih težavah naj odrasli vzamejo 1 vrečko (15 ml) 3 x dnevno z vodo ali s čajem na tešče ali med obroki. Priporočamo trajanje terapije do 6 tednov; po 3 tednih lahko pričakujemo izboljšanje simptomov.

Prosim upoštevajte:
V primeru hudih bolečin, povišane telesne temperature ali, če zdravljenje ni bilo uspešno po treh dneh, se prosimo posvetujte z zdravnikom. Ni znanih neželenih učinkov pri dolgotrajni uporabi medicinskega pripomočka. V primeru nosečnosti ali dojenja kljub temu priporočamo posvet z zdravnikom. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Nasvet:
Vsebino vrečke pred uporabo dobro pregnetite. Pri obolenju z drisko je pomembno, da nastalo izgubo tekočine nadomestite s pitjem zadostne količine tekočin. Takojšnja nadomestitev izgubljene tekočine je posebej pomembna pri otrocih. Pri daljšem obdobju terapije poskrbite za zdravo in uravnoteženo prehrano.

Neželeni učinki:
Neželeni učinki niso poznani.

Medsebojno delovanje (interakcije)
Na kaj moramo biti pozorni, če jemljemo tudi druga zdravila, kadar jemljemo sikapur med gel za želodec in črevesje DIRECT?
Po navodilu zdravnika jemljite zdravila, ki vam jih je predpisal, vendar je potreben vsaj dve urni razmik pred ali po jemanju sikapur med gela za želodec in črevesje DIRECT, saj lahko ta vpliva na učinkovitost terapije/zdravil.

Kdaj ne smemo uporabljati sikapur med gela za želodec in črevesje DIRECT?
Kontraindikacije niso poznane.

Navodila za shranjevanje tega medicinskega pripomočka
Sikapur  med gel za želodec in črevesje DIRECT lahko uporabljate le do konca roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini. Shranjujte do 25°C.

Pomembnost zdravega prebavnega trakta za vaše dobro počutje 

Sestava:
Aktivna sestavina: 100 ml gela vsebuje 100 ml silicijevega gela (gel silicijeve kisline) s 3,5 g silicijevega dioksida.

Pomembnost zdravega prebavnega trakta za vaše dobro počutje 
Želodec in črevesje sodita med najbolj pomembne organe našega telesa in sta osnova raznolikega prebavnega sistema. Če delujeta v medsebojnem ravnovesju, vplivata na naše dobro počutje. Kadar je to ravnovesje porušeno, naš prebavni sistem ne more več pravilno opravljati svoje funkcije. To se lahko kaže kot bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje in driska.

Vzroki:
Pogost vzrok za želodčno – črevesna obolenja so okužbe prebavnega trakta s patogeni in njihovimi strupi (toksini). To lahko povzroči npr. zaužitje pokvarjene hrane ali pijače.

Posledice:
Množični vdor patogenov in njihovih strupov v prebavni trakt lahko povzroči simptome, kot so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, napenjanje in driska.

Zdravljenje:
Aktivna sestavina Sikapur med gela za želodec in črevesje DIRECT je silicijev gel (gel silicijeve kisline), spojina minerala silicija (Si) s kisikom in vodo. Posebnost silicijevega gela je njegova izredna sposobnost vezave ne samo patogenov in njihovih strupov, ampak tudi plinov. Zato lahko tudi zmanjša nadležno napenjanje. To pomeni, da se plini, patogeni in njihovi strupi vežejo v prebavnem traktu na popolnoma fizičen način in se nato po naravni poti izločijo skozi črevesje. Uporaba sikapur med gela za želodec in črevesje DIRECT ublaži simptome in podpira regeneracijo razdraženega prebavnega trakta. sikapur med gel za želodec in črevesje DIRECT je medicinski pripomoček popolnoma naravnega mineralnega izvora, ki ga uporabniki dobro prenašajo in ne vsebuje dodatkov. Primeren je tudi za otroke.

Sikapur med gel za želodec in črevesje direct in sindrom razdražljivega črevesja
Izvedene so bile številne randomizirane, dvojno slepe kontrolirane študije proizvodov s silicijem, ki delujejo na osnovi adsorpcije. Študije so pokazale statistično značilno izboljšanje simptomov infekcijskih gastrointestinalnih bolezni in njihovega trajanja. Trenutna raziskava nakazuje, da silicij statistično značilno in pozitivno vpliva na pomembno povišanje vrednosti, do katerih pride v primeru sindroma razdražljivega črevesja. Dokazali so opazno znižanje provnetne beljakovine zonulin, ki je odgovorna za okvarjeno funkcijo prebavne stene pri sindromu razdražljivega črevesja. Na podlagi teh rezultatov sikapur med gel za želodec in črevesje DIRECT predstavlja uporabno terapevtsko sredstvo za zmanjšanje simptomov sindroma razdražljivega črevesja. Izdelek se uporablja pri akutnih težavah, kot so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, napenjanje in driska, ter pri kroničnih težavah, kot so zgaga, napenjanje, napihnjenost in trebušni krči. Na podlagi novih dognanj se je področje uporabe izdelka razširilo, tako da vključuje tudi bolnike s sindromom razdražljivega črevesja.

Proizvajalec: ANTON HÜBNER GmbH & Co. KG 79236 Ehrenkirchen, Nemčija
Zastopnik in distributer za Slovenijo: Carso pharm, d.o.o., Litostrojska cesta 46 A, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-mail:  info@carsopharm.com.

Izdelki La Roche-Posay za zaščito kože telesa so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

Izdelki La Roche-Posay za zaščito kože telesa so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

Izdelki La Roche-Posay Anthelios za zaščito kože telesa so vam na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€. Brezplačna dostava vam bo obračunana v 3. koraku v košarici. Akcija traja pd 8. 6. do 22. 6. 2023. Brezplačna dostava velja le na področju Slovenije. Akcija ne velja ...