Sinupret BNO, obložene tablete (20 obloženih tablet)

Trojček ob spomladanskih alergijah.
Sinupret BNO obložene tablete je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za simptomatsko zdravljenje akutnih in kroničnih vnetij obnosnih votlin in dihalnih poti. S pomočjo zdravilnih zelišč, vsebovanih v zdravilu Sinupret BNO, se zmanjša oteklina vnete nosne sluznice, razredči sluz, izboljša drenaža sinusov in s tem olajša izločanje oz. izkašljevanje sluzi.
Več...
Pakiranje 20 tablet
8,26€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

rumeni svišč
cvet jegliča s čašico
zel kislice, cvet črnega bezga
zel navadnega sporiša

Kaj je zdravilo Sinupret BNO in za kaj ga uporabljamo

Sinupret BNO obložene tablete je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za simptomatsko zdravljenje akutnih in kroničnih vnetij obnosnih votlin in dihalnih poti. Akutno oz. kronično vnetje sinusov (sinuzitis – vnetje sluznice v z zrakom napolnjenih prostorih ob obnosnih kosteh) pogosto povzroči že navaden prehlad. Lahko ga spremlja tudi hud glavobol (vnetje čelnih sinusov). S pomočjo zdravilnih zelišč, vsebovanih v zdravilu Sinupret BNO, se zmanjša oteklina vnete nosne sluznice, razredči sluz, izboljša drenaža sinusov in s tem olajša izločanje oz. izkašljevanje sluzi. Zmanjša se občutek zamašenega nosu in spremljajoči glavobol kmalu preneha. Zdravilo Sinupret BNO pomaga pri regeneraciji sluznice. Uporabljate ga lahko kot spremljevalno zdravilo pri protivnetnem zdravljenju zgornjih dihalnih poti, tudi ko že jemljete antibiotike.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Sinupret BNO

Ne uporabljajte zdravila Sinupret BNO
Če ste alergični na učinkovino (učinkovine) ali katero koli sestavino zdravila, navedeno v poglavju 6.
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pri vnetju sinusov s povišano telesno temperaturo je potreben posvet z zdravnikom. Glede vsebnosti nekaterih sladkorjev preberite poglavje Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Sinupret BNO.

Otroci
Uporabe pri otrocih, mlajših od 12 let, ne priporočamo.

Druga zdravila in zdravilo Sinupret BNO
Medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni znano, niti niso znane druge oblike interakcij. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo Sinupret BNO skupaj s hrano in pijačo
Ni znano, da bi hrana in pijača vplivali na zdravilo Sinupret BNO.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zaradi pomanjkanja podatkov o varnosti zdravila uporabo med nosečnostjo in dojenjem odsvetujemo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Vpliv zdravila na zmanjšanje sposobnosti upravljanja vozil in strojev ni znan.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Sinupret BNO
Če ste sladkorni bolnik, lahko jemljete zdravilo Sinupret BNO. Ena tableta zdravila Sinupret BNO vsebuje naslednje količine sladkorjev: 2,71 mg glukoze, 122,76 mg saharoze, 48,49 mg laktoze in 0,44 mg sorbitola. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom.

Kako jemati zdravilo Sinupret BNO

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta.

Starost Enkratni odmerek Dnevni odmerek
Odrasli in mladostniki nad 12 let 1 tableta 3 tablete

Uporaba pri otrocih
Uporabe pri otrocih, mlajših od 12 let, ne priporočamo.

Pogoltnite celo tableto, s primerno količino vode, neodvisno od obroka hrane. Če vam zdravnik ni predpisal drugače, jemljite zdravilo 7–14 dni. Če znaki bolezni trajajo dlje kot 7-14 dni ali se pojavljajo občasno, obvestite zdravnika. Če menite, da je učinek zdravila Sinupret BNO premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Prehranski dopolnili Elebaby in Elemama sta vam na voljo 10% ugodneje.

Prehranski dopolnili Elebaby in Elemama sta vam na voljo 10% ugodneje.

Prehranski dopolnili Elebaby in Elemama sta vam na voljo 10% ugodneje. EleBaby kapsule - EleBaby kapsule so prehransko dopolnilo sestavljeno posebej skrbno za nosečnice v drugem in tretjem tromesečju. Gre za celovito prehransko dopolnilo z omega-3 maščobnimi kislinami ter vitamini in minerali, ...