Sinupret tablete za vnetje obnosnih votlin in dihalnih poti (50 tablet)

Trojček ob spomladanskih alergijah.
Sinupret obložene tablete je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za simptomatsko zdravljenje akutnih in kroničnih vnetij obnosnih votlin in dihalnih poti. Vnetje sinusov pogosto povzroči že navaden prehlad. Lahko ga spremlja tudi hud glavobol (vnetje čelnih sinusov).
Več...
Pakiranje 50 tablet
8,84€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tablete
Mesto uporabe: nos, sinusi, sluznica
Oznaka: vnetje, prehlad
Vsebnost: Zdravilo rastlinskega izvora

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

rumeni svišč, jeglič
kislica
črni bezeg
navadni sporiš

Zdravilo Sinupret in za kaj ga uporabljamo

Sinupret obložene tablete je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za simptomatsko zdravljenje akutnih in kroničnih vnetij obnosnih votlin in dihalnih poti.

Akutno oz. kronično vnetje sinusov (sinuzitis – vnetje sluznice v z zrakom napolnjenih prostorih ob obnosnih kosteh) pogosto povzroči že navaden prehlad. Lahko ga spremlja tudi hud glavobol (vnetje čelnih sinusov).

S pomočjo zdravilnih zelišč, vsebovanih v zdravilu Sinupret, se zmanjša oteklina vnete nosne sluznice, razredči sluz, izboljša drenaža sinusov in s tem olajša izločanje oz. izkašljevanje sluzi. Zmanjša se občutek zamašenega nosu in spremljajoči glavobol kmalu preneha. Zdravilo Sinupret pomaga pri regeneraciji sluznice.

Uporabljate ga lahko kot spremljevalno zdravilo pri protivnetnem zdravljenju zgornjih dihalnih poti, tudi ko že jemljete antibiotike.

Sinupret obložene tablete lahko uporabljajo odrasli in otroci, starejši od 6 let. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7-14 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kako jemati Sinupret

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Starost Enkratni odmerek Dnevni odmerek
Odrasli in mladostniki nad 12 let 2 tableti 6 tablet (trikrat po 2 tableti)
Otroci od 6. do 11. leta 1 tableta 3 tablete (trikrat po 1 tableta)

Pogoltnite celo tableto, s primerno količino vode, neodvisno od obroka hrane. Če vam zdravnik ni predpisal drugače, jemljite zdravilo 7-14 dni. Če znaki bolezni trajajo dlje kot 7-14 dni ali se pojavljajo občasno, obvestite zdravnika. Če menite, da je učinek zdravila Sinupret premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Ne uporabljajte zdravila Sinupret
Če ste alergični na zdravilno učinkovino (zdravilne učinkovine) ali katerokoli sestavino zdravila.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Sinupret se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Če se med zdravljenjem znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 7-14 dneh ali se ponovijo, se posvetujte z zdravnikom.

Otroci
Uporaba pri otrocih, mlajših od 6 let, ni priporočljiva zaradi pomanjkanja informacij.

Druga zdravila in zdravilo Sinupret
Medsebojno delovanje z drugimi zdravili do sedaj ni znano, niti niso znane druge oblike interakcij. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo Sinupret skupaj s hrano in pijačo
Ni znano, da bi hrana in pijača vplivali na zdravilo Sinupret. Nosečnost in dojenje Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zaradi pomanjkanja podatkov o varnosti zdravila uporabo med nosečnostjo in dojenjem odsvetujemo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Vpliv zdravila na zmanjšanje sposobnosti upravljanja vozil in strojev ni znan.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Sinupret
Če ste sladkorni bolnik, lahko jemljete zdravilo Sinupret.

Zdravilo vsebuje zelo majhne količine naslednjih sladkorjev:

v eni tableti v enem odmerku (dve tableti)
1,36 mg glukoze 2,7 mg glukoze
61,91 mg saharoze 123,8 mg saharoze
24,25 mg laktoze 48,5 mg laktoze
0,22 mg sorbitola 0,44 mg sorbitola

Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.* Ob nakupu Vichy nad 30 € pa vam podarjamo še brezplačno dostavo. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v košarici: *Akcija ne velja za izdelke Vichy, ki se že prodajajo ...