Sinupret, sirup (100 ml)

Sinupret sirup je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za simptomatsko zdravljenje akutnih in kroničnih vnetij obnosnih votlin in dihalnih poti.
Več...
Pakiranje 100 ml
8,57€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj je zdravilo Sinupret sirup in za kaj ga uporabljamo
Sinupret sirup je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za simptomatsko zdravljenje akutnih in kroničnih vnetij obnosnih votlin in dihalnih poti. Akutno oz. kronično vnetje sinusov (sinuzitis – vnetje sluznice v z zrakom napolnjenih prostorih ob obnosnih kosteh) pogosto povzroči že navaden prehlad. Lahko ga spremlja tudi hud glavobol (vnetje čelnih sinusov). S pomočjo ekstrakta zdravilnih zelišč, vsebovanih v zdravilu Sinupret sirup, se zmanjša oteklina vnete nosne sluznice, razredči sluz, izboljša drenaža sinusov in s tem olajša izločanje oz. izkašljevanje sluzi. Zmanjša se občutek zamašenega nosu in spremljajoči glavobol kmalu preneha. Zdravilo Sinupret sirup pomaga pri regeneraciji sluznice. Uporabljate ga lahko kot spremljevalno zdravilo pri protivnetnem zdravljenju zgornjih dihalnih poti, tudi ko že jemljete antibiotike.

Zdravila ne smejo uporabljati otroci, mlajši od 2 let. V primeru, da se ne počutite boljše ali v primeru poslabšanja po 7 do 14 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Sinupret sirup
Ne uporabljajte zdravila Sinupret sirup
Če ste alergični na učinkovino (učinkovine) ali katerokoli sestavino zdravila (navedeno v poglavju 6). Prav tako ne smete uporabljati tega zdravila, če imate ulkusno bolezen.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Sinupret se posvetujte z zdravnikom. Če simptomi trajajo dlje od 7-14 dni ali se pojavljajo občasno in/ali imate krvavitve iz nosu, povišano telesno temperaturo, močne ali nepojasnjene bolečine, težko dihanje ali gnojni izpljunek, se posvetujte z zdravnikom.

Pri bolnikih z občutljivim želodcem ali znanimi želodčnimi težavami je potrebna previdnost pri jemanju tega zdravila. Priporočljivo je, da vzamete zdravilo po obroku in s kozarcem vode.

Otroci
Ni zadostnih podatkov o uporabi zdravila Sinupret sirup pri otrocih, mlajših od 2 let, zato ga otroci, mlajši od 2 let ne smejo jemati.

Druga zdravila in zdravilo Sinupret
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Ni znanih interakcij z drugimi zdravili.

Zdravilo Sinupret skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Sinupret lahko vzamete skupaj s hrano, pijačo ali med obroki (glejte poglavje 3).

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zaradi pomanjkanja podatkov o varnosti zdravila uporabo med nosečnostjo odsvetujemo. Ni znano, ali se učinkovine/metaboliti zdravila Sinupret sirup izločajo v materino mleko. Tveganja za dojenčka ne moremo izključiti, zato se zdravilo ne sme uporabljati v obdobju dojenja.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Sinupret sirup nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev. Če se držite predpisanega odmerjanja, vpliv zdravila na zmanjšanje sposobnosti upravljanja vozil in strojev ni znan, niti pričakovan.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Sinupret sirup
Zdravilo Sinupret vsebuje 8 vol. % oz. 0,44 g etanola (alkohola). To ustreza 11 ml piva oziroma 4 ml vina, 0,13 g alkohola v enkratnem odmerku (2,1 ml) za otroke od 2. do 5. let a starosti in 0,22 g alkohola v enkratnem odmerku (3,5 ml) za otroke od 6. do 11. leta starosti. Škodljivo je za tiste, ki trpijo za alkoholizmom. Na vsebnost etanola morajo biti pozorne nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo.

Zdravilo Sinupret sirup vsebuje maltitol
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom.
7,0 ml zdravila vsebuje 5,5 g tekočega maltitola, kar ustreza približno 0,35 krušnim enotam (BU). To morajo upoštevati bolniki z diabetesom mellitusom. Kalorična vrednost maltitola je 2,3 kcal/g (9,6 kJ/g). Maltitol ima lahko blag odvajalni učinek.

Kako jemati zdravilo Sinupret sirup
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Starost Enkratni odmerek Dnevni odmerek
Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let 7 ml oziroma 8,4 g
(oznaka 7 na odmerni skodelici)
21,0 ml oziroma 25,2 g (3-krat 7,0 ml)

Uporaba pri otrocih

Starost Enkratni odmerek Dnevni odmerek
Otroci od 2. do 5. leta 2,1 ml oziroma 2,5 g (oznaka 2 na odmerni skodelici) 6,3 ml oziroma 7,5 g (3-krat 2,1 ml)
Otroci od 6. do 11. leta 3,5 ml oziroma 4,2 g (oznaka 3 na odmerni skodelici) 10,5 ml oziroma 12,6 g (3-krat 3,5 ml)

Ni zadostnih podatkov o uporabi zdravila Sinupret sirup pri otrocih, mlajših od 2 let, zato zdravilo ni namenjeno za uporabo pri otrocih, mlajših od 2 let.

Zdravilo vzemite z uporabo priložene odmerne skodelice z ustrezno odmerno lestvico (glejte tabelo zgoraj) 3-krat dnevno (zjutraj, opoldan in zvečer), nerazredčeno razredčeno (s kozarcem vode ali drugo brezalkoholno pijačo).

Pred uporabo vsebnik zdravila pretresite.
Zdravilo lahko vzamete neodvisno od obroka hrane ali pijače. Če imate občutljiv želodec, zdravilo vzemite po obroku hrane.

Če vam zdravnik ni predpisal drugače, jemljite zdravilo 7-14 dni. Če znaki bolezni trajajo dlje kot 7-14 dni ali se ponavljajo občasno, obiščite zdravnika.

Če menite, da je učinek zdravila Sinupret sirup premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Sinupret sirup, kot bi smeli
V primeru prevelikega odmerjanja se neželeni učinki lahko pojavijo v bolj izraziti obliki. V tem primeru se posvetujte z zdravnikom, ki bo odločil o morebitnih ukrepih.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Sinupret sirup
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Zdravilo vzemite takoj, ko bo možno. Če je že skoraj čas za naslednji odmerek, pozabljeni odmerek izpustite in nadaljujte zdravljenje po predpisani shemi.

Če ste prenehali jemati zdravilo Sinupret sirup
Prenehanje jemanja zdravila običajno ne povzroča težav.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Izdelki La Roche-Posay Lipikar so vam na voljo do 30% ugodneje.

Izdelki La Roche-Posay Lipikar so vam na voljo do 30% ugodneje.

Ob nakupu 1 izdelka La Roche-Posay Lipikar prejmete 20% popust, ob nakupu 2 ali več izdelkov Lipikar pa kar 30% popust + Brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30 €. Popust vam bo obračunan v košarici: Akcija traja od 23. 9. 2021 do 30. 9. 2021.  Vse akcije in popusti, objavljeni na ...