Tonimer, fiziološka raztopina v ampulah - 30 x 5 ml

Tonimer fiziološka raztopina v ampulah je sterilna fiziološka raztopina morske vode z nizko vsebnostjo natrija in rahlo alkalnim pH.
Več...
Pakiranje 30 x 5 ml
5,74€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tekočina
Mesto uporabe: nos, oči, sluznica
Oznaka: alergija, prehlad, nahod
Zdravje: čiščenje, otroci, dojenčki

Medicinski pripomoček

Tonimer fiziološka raztopina v ampulah je sterilna fiziološka raztopina morske vode z nizko vsebnostjo natrija in rahlo alkalnim pH.

Posebno primerna za redčenje in odstranjevanje izcedka iz nosnic novorojenckov, dojenckov in otrok z nahodom ali zasušenim nosnim izcedkom, brez spreminjanja otrokovega fiziološkega pH nosne sluznice.

Uporablja se lahko tudi za odstranjevanje ocesnega izlocka ali izpiranja pordelih in razdraženih oči zaradi zunanjih dejavnikov (sonce, veter, prah, pelodi, dim, suh zrak …).

Raztopina je idealna za pripravo inhalacij.

Uporaba:

 1. Z vrtenjem odlomimo zgornji del plastenke.
 2. Otroka položimo na bok in vstavimo vrh plastenke v zgornjo nosnico in jo stisnemo. Otroka obrnemo še na drugi bok in postopek ponovimo.
 3. Otroci, ki že lahko sami uporabljajo izdelek, naj se nagnejo nad umivalnik in nagnejo glavo na eno stran. Vrh plastenke naj vstavijo v zgornjo nosnico in jo stisnejo. Nato naj nagnejo glavo na drugo stran in postopek ponovijo še z drugo nosnico.
 4. Za izpiranje ocesne sluznice kapnemo eno ali vec kapljic v veznično vrečko (spodnji del ocesa). Za odstranjevanje očesnega izločka uporabimo z raztopino namočeno sterilno gazo.

Odmerjanje:
Odvisno od otrokove potrebe ali zdravnikovega navodila. Lahko se uporablja veckrat dnevno.

Sestavine:
100% morska voda.

Opozorila:
Ni za injiciranje. Po uporabi raztopine naj se otrok 10 minut ne usekuje. Pri izpiranju očesa ampula ne sme priti v stik z očesom ali vekami. Ni za večkratno uporabo. Izdelek shranjujte na otrokom nedosegljivem mestu. Izdelek zavarujte pred soncem in ga ne izpostavljajte temperaturam, višjim od 40°C. Rok uporabe je naveden na embalaži.

Blank slika

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Daylong zaščita pred soncem vam je na voljo 30% ugodneje.

Daylong zaščita pred soncem vam je na voljo 30% ugodneje.

Za vaše zdravje je odlično, da ste na soncu, počutite se dobro, srečni ste in sproščeni. Na soncu boste zasijali, sonce bo koži pomagalo pri proizvodnji za telo zelo pomembnega vitamina D. Toda uživanje na soncu prinaša tudi nekatera tveganja; sonce vas lahko opeče, poškoduje kožo in dolgoročno ...