Tonimer, fiziološka raztopina v ampulah - 30 x 5 ml

Tonimer fiziološka raztopina v ampulah je sterilna fiziološka raztopina morske vode z nizko vsebnostjo natrija in rahlo alkalnim pH.
Več...
Pakiranje 30 x 5 ml
5,74€

Tonimer fiziološka raztopina v ampulah je sterilna fiziološka raztopina morske vode z nizko vsebnostjo natrija in rahlo alkalnim pH.

Posebno primerna za redčenje in odstranjevanje izcedka iz nosnic novorojenckov, dojenckov in otrok z nahodom ali zasušenim nosnim izcedkom, brez spreminjanja otrokovega fiziološkega pH nosne sluznice.

Uporablja se lahko tudi za odstranjevanje ocesnega izlocka ali izpiranja pordelih in razdraženih oči zaradi zunanjih dejavnikov (sonce, veter, prah, pelodi, dim, suh zrak …).

Raztopina je idealna za pripravo inhalacij.

Uporaba:

 1. Z vrtenjem odlomimo zgornji del plastenke.
 2. Otroka položimo na bok in vstavimo vrh plastenke v zgornjo nosnico in jo stisnemo. Otroka obrnemo še na drugi bok in postopek ponovimo.
 3. Otroci, ki že lahko sami uporabljajo izdelek, naj se nagnejo nad umivalnik in nagnejo glavo na eno stran. Vrh plastenke naj vstavijo v zgornjo nosnico in jo stisnejo. Nato naj nagnejo glavo na drugo stran in postopek ponovijo še z drugo nosnico.
 4. Za izpiranje ocesne sluznice kapnemo eno ali vec kapljic v veznično vrečko (spodnji del ocesa). Za odstranjevanje očesnega izločka uporabimo z raztopino namočeno sterilno gazo.

Odmerjanje:
Odvisno od otrokove potrebe ali zdravnikovega navodila. Lahko se uporablja veckrat dnevno.

Sestavine:
100% morska voda.

Opozorila:
Ni za injiciranje. Po uporabi raztopine naj se otrok 10 minut ne usekuje. Pri izpiranju očesa ampula ne sme priti v stik z očesom ali vekami. Ni za večkratno uporabo. Izdelek shranjujte na otrokom nedosegljivem mestu. Izdelek zavarujte pred soncem in ga ne izpostavljajte temperaturam, višjim od 40°C. Rok uporabe je naveden na embalaži.

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vsi izdelki Eucerin SUN so vam na voljo 30% ugodneje*.

Vsi izdelki Eucerin SUN so vam na voljo 30% ugodneje*.

Izdelki Eucerin SUN za zaščito pred soncem so vam v na voljo 30% ugodneje*.  Akcija traja od 5.3. do 11.3.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Akcija ne velja za sete izdelkov Eucerin Sun.