Vetnil Enterex, vrečke (10 x 8 g)

Enetrex je izdelek široka spektra primeren za pse, mačke, glodavce, kunce in okrasne ptice. Odlikuje ga edinstvena sestava, ki temelji na mešanici aktivnega oglja, zeolita, pektina in kaolina.
Več...
Pakiranje
54,75€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: vrečke
Oznaka: prebava
Vsebnost: aktivno oglje
Zdravje: psi, mačke

Enetrex je izdelek široka spektra primeren za pse, mačke, glodavce, kunce in okrasne ptice. Odlikuje ga edinstvena sestava, ki temelji na mešanici aktivnega oglja, zeolita, pektina in kaolina. Kombinacija teh snovi deluje adsorbcijsko v prebavilih ali na površini kože. Priporočamo ga za uporabo pri živalih, ki jih pestijo prebavne težave ali pri živali, ki so zaužile strupene snovi. Iz prahu lahko izdelamo tudi pripravek, v katerega namočimo sterilno gazo in jo položimo na kožo, kjer je nastala oteklina zaradi pika žuželke ali ugriza kače ali če je rana prišla stik s strupeno snovjo. 

Aktivno oglje: znano tudi kot »trda goba«, ker ima idealno površino za adsorbcijo mikrobnih in drugih strupenih snovi.

Zeolit: izvira iz kubanskega kamna; mineral zeolit ima adsorpcijsko sposobnost 4-krat višjo kot aktivno oglje.

Pektin: njegov razkroj ustvari v črevesju okolje, neustrezno za neobičajno bakterijsko floro. Pektin ima tudi sposobnost varovati površino črevesne sluznice pred dražečim delovanjem strupov in bakterij. Rastlinsko oglje (slabo fermentivna vlaknina) in pektin (dobro fermentivna vlaknina) predstavljajo v Enterexu 28 % vlaknin, ki uravnavajo motoriko črevesja.

Kaolin: snov s sposobnostmi izsrkavanja in zaščite. Zaradi nekaterih posebnih strupenih substanc, ki jih odstranjuje (na primer parakvat) je pomembnejši od aktivnega oglja.

Priporočamo za: živali, ki so zaužile strupene snovi (zdravila, kemikalije, soli, okuženo hrano, strupene rastline, pesticide) ali prišle v kontakt z njimi, preko kože (v primeru okuženih in bolečih poškodb, oteklinah,  pikov žuželk, kač, izpostavitvi rane strupenim snovem).

Odmerjanje: Enterex je treba uporabljati oralno kot dodatek k prehrani ali razredčenega z vodo. Ob uporabi razredčenega z vodo, moramo vsako vrečko raztopiti v 40 ml vode in dajati vsakih 4, 6, 8 ali 12 ur, s pomočjo brizgalke ali sonde.

V primeru zaužitja strupenih snovi:

Psi in mačke: do 20 kg telesne teže 2 (dve) 8 g vrečki, razredčena z 80 ml filtrirane vode, vsakih 4 do 6 ur, dokler ne pride do izboljšanja.

Kot obkladek:

Psi in mačke: do 20 kg telesne teže 1 (ena) 8 g vrečka, razredčena s 40 ml filtrirane ali prevrete vode, vsakih 12 ur.

Priporočila:
1 - je učinkovitejši, če ga damo takoj (do 30 minut po zaužitju)
2 – počasno dajanje
3 - pri monogastričnih živalih se lahko uporablja za spiranje želodca

V primeru zaužitja strupenih snovi, ugriza strupene kače ali dlje trajajoče driske, svetujemo obisk in posvet veterinarja.

Sestavine: (100 g izdelka vsebuje):

aktivno oglje..................40 g
zeolit............................40 g
kaolin...........................10 g
pektin...........................10 g

  • Predvidena dostava

    Izdelek bo poslan najkasneje v roku treh delovnih dni.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichyjeva sončna linija Ideal Soleil vam je na voljo kar 25% ugodneje + Brezplačna dostava.

Vichyjeva sončna linija Ideal Soleil vam je na voljo kar 25% ugodneje + Brezplačna dostava.

Ideal Soleil je dobro poznana Vichyjeva sončna linija. Ponudi vam varno in učinkovito zaščito pred sončnimi žarki. V času akcije vam je celotna linija Vichy Ideal Soleil na voljo kar 25% ugodneje + Brezplačna poštnina. Akcija traja od 01.07. do 15.7.2020. Vse akcije in popusti, objavljeni na ...