Vivamel Protect PU, obloga - sterilna pena z medicinskim kostanjevim medom - 10 x 10 cm (10 oblog)

Vivamel PROTECT PU peno priporočamo za celjenje ran z zmernim do šibkim izločkom. Namenjena je za rane, v katerih prevladuje proces proliferacije in obramba pred bakterijami. Primerna pa je tudi za čiščenje fibrinskih oblog. Medicinski pripomočki.
Več...
Pakiranje 10 oblog
Poštnina Brezplačna poštnina
91,29€

Vivamel protect PU pena je prepojena z naravnim nerazredčenim medicinskim kostanjevim medom. Gre za primarno oblogo, saj jo namestimo neposredno na rano.

Medicinski kostanjev med zaradi osmotskega delovanja spodbuja debridement in čiščenje rane, omogoča vlažno celjenje, deluje antimikrobno, antioksidativno in protivnetno, zmanjšuje neprijeten vonj, spodbuja nastajanje novega tkiva, pospešuje zapiranje rane, celjenje z manj brazgotinami. 

PU pena ima visoko sposobnost vpijanja, zaradi izjemno mehke strukture rani nudi mehansko in toplotno zaščito. V rani zagotavlja toplo-vlažno okolje, kar bistveno pospeši celjenje in omogoči enostavno in nebolečo menjavo obloge.

Celjenje rane je najhitrejše in najbolj učinkovito, če z uporabo medicinskega kostanjevega medu Vivamel začnemo takoj.

Vivamel protect PU pena je obloga, primerna za celjenje ran z zmernim do šibkim izločkom, predvsem takih, v katerih je prevladujoč proces v rani proliferacija ter obramba pred bakterijami. Klinično preiskušeno pospeši odstranjevanje fibrinski oblog z dna rane.

Prednosti:

  • v rani zavira rast bakterij, deluje protivnetno, odstranjuje fibrinske obloge
  • pospešuje celjenje rane, v rani ustvari vlažno okolje, kjer se rana hitreje celi   
  • s svojo izjemno mehko strukturo rani nudi potrebno zaščito

Lastnosti:
 vpojna primarna obloga za rane, izjemno mehka, v rani ustvari vlažno okolje, zmanjšuje bakterijsko breme in vnetje v rani.

Vivamel je primeren za vse generacije (za starejše, otroke, živali, pa tudi za diabetične bolnike).

Obloga je vložena med dve foliji, kar omogoča enostavno rezanje na manjše dimenzije. Je enostavna za nameščanje in uporabo. Na rano namestite tisto stran PU pene, ki je v celoti prekrita z medom. Pu pena je prepustna. Potrebuje sekundarno oblogo. Navedena je cena ene obloge.
Pred uporabo natančno preberite NAVODILA in se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Opozorila:
Ko pride  med  v stik z rano, lahko sprva občutimo blago zbadanje ali bolečino, ki navadno hitro mine. Do bolečine lahko pride zaradi visoke vsebnosti sladkorja v medu. Ob stiku z rano ta nase veže tekočino iz rane in tako zmanjšuje oteklino ter hkrati pospeši krvni pretok. Ker Vivamel deluje protivnetno, bolečina praviloma iz preveze v prevezo slabi. Če bolečina ne mine, se o uporabi protibolečinske terapije posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Kontraindikacije:
Čeprav alergijska reakcija na med ni pogosta, uporabo izdelkov Vivamel odsvetujemo osebam z alergijo na med.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy dnevi - ob nakupu 2 izdelkov Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.* Popust vam bo obračunan v 3. koraku v košarici. *Akcija ne velja za izdelke Vichy, ki se že prodajajo pod akcijskimi pogoji (Vichy rutine, Vichy Summer Promo, Vichy Try and Buy, Vichy ...