21. 3. 2022

7 korakov za popolno nego obraza.

7 korakov za popolno nego obraza. - Slika 1

Kaj je prva stvar, ki jo naredite zjutraj, ko vstanete, in zadnja stvar, ki jo naredite zvečer? Ali imate dnevno rutino za nego obraza? Če želite, da bo vaša koža videti brezhibna, zdrava in mlada, mora biti vsakodnevna nega kože ena od vaših prednostnih nalog.

Nič ni boljšega za vašo kožo od razvajanja, hranila, ki ji jih lahko ponudite, pa so na voljo v različnih kozmetičnih izdelkih. Poleg tega, da jo zaščitite pred nečistočami in ji pomagate do sijočega videza, ji vsak večer dovolite, da se sama obnavlja, tako kot je prav. Zato je čas, da rutinsko nego obraza vključite v svoj vsakdan, zlasti ponoči (kar večina pogosto spregleda).

Dnevna rutinska nega obraza: 7 korakov za preobrazbo kože

Najprej se odločite, kako želite razvajati svoj obraz. Nato morate te postopke za nego obraza vključiti v vsakdanje življenje, da boste lahko začeli opažati rezultate. Na začetku ali na koncu dneva si vzemite nekaj časa samo zase, ko se lahko sprostite.

Najprej odstranite ličila.

Odslej se ne boste nikoli več zbudili z včerajšnjimi ličili, zato bo ta prvi korak le del vaše nočne rutine za nego obraza. Za odstranjevanje ličil uporabite vlažilno micelarno vodo, da se znebite vseh ličil in umazanije, ki so se čez dan nabrali na vaši koži. Ta korak je pomembnejši, kot si mislite; odstranitev večjih delcev poleg ostankov znoja ali onesnaženja preprečuje, da bi se ti kopičili v porah in se spremenili v ogrce.

Ko ste odstranili vsa ličila, je čas za umivanje obraza

Prepričajte se, da ste izbrali milo, ki je primerno za vaš tip kože. Čistila za obraz za suho kožo zagotavljajo več vlage, medtem ko čistila za mastno kožo globinsko očistijo kožo in odstranijo odvečno maščobo. Če imate občutljivo kožo, izberite čistilo za obraz z nežnejšimi sestavinami, ki pomagajo ublažiti simptome draženja. V vsakem primeru je pomembno, da uporabite srednje toplo vodo in s krožnimi gibi krožite po obrazu in vratu, vendar ne smete kože drgniti premočno.

Preverite ponudbo izdelkov za odstranjevanje ličil in čiščenje obraza:

Tretji korak, tonik

Ta korak ni obvezen, vendar je zelo pomemben, zlasti če imate zelo vidne pore, saj jih pomaga zapreti. Naloga tonika je, da služi kot dodaten korak pri rutinskem čiščenju, saj odstranjuje delce umazanije, ki so se prijeli na kožo. Opazili boste lahko, da je vaša koža pomirjena in sveža. Pripravljena na naslednji korak!

Sedaj pa je čas za serum

Brez seruma ni popolne nege obraza. Ti kozmetični izdelki so zelo specifični, zato jih morate izbrati glede na potrebe svoje kože. Želite globinsko čiščenje? Hočete ublažiti prve znake gub ali linij? Bi raje uporabili nežen piling, da odstranite plast odmrlih celic in preprečite nastanek nepravilnosti? Vse naštete lastnosti so odvisne od izbranega seruma. Ko se odločite, nanesite serum na obraz in ga nežno vmasirajte. Krožni gibi po koži bodo pomagali aktivirati krvni obtok, kar poveča količino kisika v koži, zaradi česar je ta videti bolj zdrava.

Preverite ponudbo serumov za nego obraza:

Za zaključek uporabite vlažilno kremo

Vsako rutinsko nego obraza je treba zaključiti z vlažilno kremo. Ta ne glede na to, ali jo uporabljate podnevi ali ponoči, pomaga ohranjati kožo navlaženo, saj služi kot pregrada, ki preprečuje uhajanje vlage, hkrati pa sprošča vlažilne snovi, ki jih vaša koža absorbira v več urah. Kot del vsakodnevne rutine vam priporočamo uporabo kreme za zaščito pred soncem, saj boste z njo preprečili škodo, ki jo vaši koži povzročajo UV-žarki.

Sedaj ste pripravljeni. Prišel je čas, da začnete negovati svojo kožo: ne pozabite, da boste jutri dosegli želene rezultate le, če boste kožo negovali že danes. In nikoli ne pozabite: vaša koža ima spomin!

Klik do ponudbe vlažilnih krem za obraz:

Prispevek je pripravilo podjetje L'oreal Slovenija.