8. 11. 2022

Akne v odrasli dobi pri moških: Nega kože in brade

Akne v odrasli dobi pri moških: Nega kože in brade

Tudi moški trpijo zaradi aken, poleg tega pa je lahko brada vir za nepravilnosti na koži. Upoštevajte nekaj preprostih korakov za čisto in zdravo kožo:

  • Vsako jutro si umijte obraz, da odstranite odmrle kožne celice
  • Če imate brado, uporabite izdelke za nego aken v odrasli dobi, ki ste jih dobili v lekarni, in jih ne pozabite vtreti v kožo pod brado
  • Če se brijete, se izognite draženju z izbiro kakovostne britvice ter se po britju posprejajte s termalno vodo
  • Nato si nanesite losjon na vodni osnovi za mastno kožo

Ali obstaja način za boj z aknami v odrasli dobi pri moških?

Kaj storiti, ko se pozneje v življenju še vedno pojavljajo mozolji

Veliko moških ima težave z obolenji na koži, kot so cistične akne, nepravilnosti in pordelost v svojih tridesetih in štiridesetih. Če imate v odrasli dobi še vedno težave s kožo, vas to lahko resnično potre! Toda ne obupajte, obstajajo preprosti nasveti in triki, ki so vam lahko v pomoč. V kombinaciji z izbiro pravega izdelka za čiščenje, vlaženje in ciljanega zdravljenja, ki ga predpiše dermatolog, boste na dobri poti k izboljšanju stanja kože. In če ste eden izmed številnih moških, ki te dni posvečajo pozornost bradi, podrsajte navzdol za podrobne nasvete o negi brade, če imate akne.

Izdelki za čiščenje za akne v odrasli dobi pri moških

Umivajte si obraz. Da, res je tako preprosto. Moški z aknami v odrasli dobi ali aknami pod brado si morajo vedno umivati obraz zjutraj in zvečer. Varčevanje s časom v kopalnici ne bo dobra naložba! Zaradi kopičenja odmrlih kožnih celic lahko koža postane brez sijaja in dovzetna za izbruhe. Z jutranjim umivanjem boste odstranili odmrle celice in se tudi zbudili! Z večernim čiščenjem boste odstranili odmrle celice in nečistoče zaradi onesnaženja, ki so se nakopičila tekom dneva.

Kateri so najboljši izdelki za umivanje obraza, če imate akne v odrasli dobi?

La Roche-Posay ponuja vrsto dermatološko testiranih izdelkov za čiščenje za različne tipe kože.

Uporabite penasti gel za čiščenje Effaclar: Penasti gel za čiščenje EFFACLAR je bil razvit posebej za kožo, nagnjeno k aknam. Čistilna sredstva, ki jih vsebuje, so bila izbrana zaradi njihovega zelo učinkovitega delovanja pri odstranjevanju nečistoč in odvečnega sebuma. Ta penasti gel vsebuje pomirjujočo, TERMALNO VODO LA ROCHE-POSAY , ki preprečuje draženje in poskrbi, da ostane koža čista in osvežena

Nasveti za čiščenje

Verjeli ali ne, obstaja pravi način čiščenja! Torej, preden začnete s škropljenjem vode naokrog, si oglejte naš nasvet:

  • Pred čiščenjem si umijte roke in nohte
  • Uporabite mlačno vodo, ki bo pomagala odpreti zamašene pore.
  • V roko nanesite nekaj izdelka za čiščenje in malo vode ter nanesite na obraz
  • Pri čiščenju uporabljajte krožne gibe in nežno masirajte
  • Osredotočite se na T-področje in vrat
  • Sperite s hladno vodo, da pomagate zožiti pore
  • Uporabite čisto brisačo za obraz in z njo tapkajte po obrazu, izogibajte se drgnjenju, da preprečite trenje

Če imate težave z aknami v odrasli dobi ali aknami pod brado, berite dalje!

Najboljši izdelki za moške z aknami v odrasli dobi in pod brado

Če imate težave z aknami v odrasli dobi ali pod brado, je pomembno, da poiščete izdelek, ki kožo hkrati vlaži in odpravlja težave z nepravilnostmi in leskom. Tudi če je vaša koža mastna, je ustrezno vlaženje ključnega pomena za ohranjanje zdrave kože, poleg tega pa dehidrirana koža izloča še več sebuma. Najbolj strokovne dermokozmetične rešitve, kot je EFFACLAR Duo(+) združujejo vrhunske sestavine za kožo z aknam, kot je salicilna kislina z mastni koži prijazno vlažilno teksturo na vodni osnovi. Za matirajočo vlažilno kremo, ki uravnava nastajanje sebuma v koži, poskusite EFFACLAR Mat.

Kako se lahko spopadete z aknami pod brado?

Britvico izberite skrbno, da bi se izognili aknam na bradi

Ne izberite pakiranja z največ britvicami, ampak izberite britvico po meri vaše kože. Pri večini moških, ki britvice uporabljajo vsaj nekajkrat na teden, je pomembno, da izberejo takšno, ki ne bo povzročila vnetja in neprijetnih ureznin.
Upoštevajte občutljivost kože in grobost brade. Če imate vraščene dlake ali koža skeli, poskusite po britju uporabiti pomirjujoče pršilo za blaženje draženja in pordelosti. Že malo TERMALNE VODE LA ROCHE-POSAY bi moralo pomagati ublažiti nelagodje občutljive kože po britju.

Za nego aken na bradi lahko uporabite enake izdelke za nego kože, ki se prodajajo v lekarni, kot bi jih uporabili za katero koli drugo vrsto aken. Brado dobro očistite in nanesite kremo za nego, ki jo vtrete v kožo pod brado. Prepričajte se, da so izdelki primerni za občutljivo kožo, da se izognete draženju in luščenju.

Prispevek je pripravilo podjetje L'oreal Slovenija