24. 3. 2022

Kaj je nupo dieta?

Kaj je nupo dieta? - Slika 1

Najbolje raziskana blagovna znamka za VLCD* na svetu

Nupo je najbolje raziskana blagovna znamka za VLCD, saj so njeni neizpodbitni rezultati potrjeni s 35 ločenimi kliničnimi študijami.

Namen Nupo diete je ustvariti kar najučinkovitejšo dieto, ki ji je lahko slediti – za vse, ki želite hujšati in biti pri tem že hitro uspešni. Z Nupo dieto vam pomagamo shujšati na preprost in učinkovit način. Z njo nadomestite vse svoje običajne dnevne obroke, odlikujejo pa jo nizka vsebnost kalorij in visoka hranilna vrednost. Kot nalašč za vse, ki želite učinkovito in trajno shujšati oziroma ohraniti razgiban življenjski slog. Naj vam Nupo pomaga pri doseganju vaših ciljev!

Nupo Dieta vam zagotavlja:

  • Hitro, varno in učinkovito hujšanje.
  • Dieto, ki ji je lahko slediti in ki omogoča hitro ter zdravo hujšanje.
  • Dieto, pri kateri se vsi vaši dnevni obroki nadomestijo s 6 Nupo dietnimi obroki (shaki, juhami ali ovsenimi kašami).
  • Dieto, ki vam zagotavlja vnos približno 800 kalorij na dan.
  • Dieto, ki vam zagotavlja vsa pomembna hranila, ki jih vaše telo potrebuje.
  • Obroke, ki jih lahko pripravite hitro in enostavno ter vzamete s seboj, kamorkoli greste.
  • Dieto, ki je med Danci najbolj priljubljena že več kot 40 let.

Nupo dieta je zelo nizkokalorična dieta, pri kateri spijete 6 shakov na dan. Dieta vam zagotavlja vsa potrebna hranila, hkrati pa skrbi, da je vaš dnevni vnos kalorij nižji od 800 kcal.

Enostavni in priročni obroki

V Nupo dietnih izdelkih uživajte šestkrat na dan in po želji kombinirajte Nupo dietne shake, juhe ali ovsene kaše. Za začetek potrebujete le svoj najljubši okus Nupo diete, vodo in Nupo shaker – hitro in enostavno nadomestilo vseh obrokov!

Nupo dieta razvita tako, da ji lahko sledite do 8 tednov, po čemer naredite premor in se 1-2 tedna držite energijsko omejene diete. Po premoru lahko zopet nadaljujete z Nupo dieto. Dieta je odvisna od vsakega posameznika in od tega, kakšni so njegovi ali njeni končni cilji. To določa tudi, kolikokrat boste jemali Nupo dietne izdelke.

*VLCD je kratica za zelo nizkoenergijsko dieto

Kako deluje

Če zaužijete manj kalorij, kot jih v določenem obdobju porabi vaše telo, boste začeli izgubljati odvečne kilograme. Z Nupo dieto zaužijete približno 800 kalorij na dan, kar je veliko manj, kot vaše telo porabi tekom dneva. Posledično boste izgubili odvečne kilograme. Ne gre za čarovnijo.

Ogljikovi hidrati so za telo primarni vir energije, vendar z Nupo dietnimi izdelki prejmete približno 50 g ogljikovih hidratov na dan, zato telo prisilite, da poišče alternativni vir energije. Po prvih 1-2 dneh bodo zaloge ogljikovih hidratov v telesu pošle, kar pomeni, da bo telo za pridobivanje energije začelo uporabljati maščobe. Telo bo začelo razgrajevati shranjene maščobe in ustvarjati ketone, ki se nato uporabijo kot vir energije. Ko se to zgodi, je telo v stanju »ketoze«, ki je naravno stanje, za katerega so značilni razmeroma nizka, vendar stabilna raven sladkorja v krvi, visoka vsebnost ketonov v krvi in pospešeno izgorevanje maščob.

Ketoza vpliva na apetit in zmanjšuje občutek lakote, kar je verjetno eden od razlogov, da so mnogi po nekaj dneh Nupo diete kljub manjšemu energijskemu vnosu manj lačni. Ko je vnos ogljikovih hidratov omejen in je vaše telo v stanju ketoze, je, če jeste v skladu z običajno nizkokalorično dieto, morda težko zaužiti priporočeno količino vitaminov in mineralov. Nupo dieta vam zagotavlja vsa pomembna hranila, vitamine in minerale, ki jih vaše telo potrebuje med hujšanjem. Svoje dnevne obroke zamenjajte s 6 Nupo dietnimi izdelki na dan – in hitro boste videli in občutili rezultate!

Tudi med hujšanjem lahko uživate v življenju

Nupo dieta je preprosta rešitev za nadomestitev vseh obrokov za enostaven način hujšanja, ki vam omogoča, da se osredotočite na pomembne stvari v življenju in ne zapravljate časa, energije in sredstev za nakupovanje živil in kuhanje. Poskrbite za uspešen začetek hujšanja z Nupo in postanite lažji in bolj zdravi!

Verjamemo v vas! #shakeittillyoumakeit