16. 5. 2023

Ohranjajte svoje zdravje in skrbite za svoje noge!

Ohranjajte svoje zdravje in skrbite za svoje noge!

Ali tudi vam kdaj otečejo noge, občutite krče in bolečino v nogah ali imate težke noge? Kronična venska bolezen ali krčne žile, kot jim pogovorno rečemo, so pogosta bolezen, ki prizadene vsakega drugega odraslega prebivalca Slovenije. 

Krčne žile so bolezen, ki ne ogroža življenja, vendar močno vpliva na njegovo kakovost. Bolezen sčasoma napreduje, zato je pravočasno ukrepanje ključnega pomena. Ker se stanje slabša počasi in ker ljudje simptome običajno dobro prenašajo, pa jih veliko pomoč žal poišče prepozno. Na pojavnost krčnih žil ima velik vpliv dednost. Če ima kdo v vaši družini težave s krčnimi žilami, bodite na simptome in znake, kot so otekle in težke noge, krči in bolečina v nogah, še posebno pozorni. 

Zakaj se krčne žile sploh pojavijo

Krčne žile nastanejo zaradi oslabljene venske stene in zvišanega tlaka v venah nog ter posledičnega vnetja, zato je za zdravljenje pomembno izbrati zdravilo s protivnetnim delovanjem. Ključna pri krčnih žilah sta zgodnje odkrivanje in pravočasno ukrepanje, saj tako lahko upočasnimo napredovanje bolezni. 

Za zdravje svojih ven poskrbite z brezplačno mobilno aplikacijo Flebi 

Mobilno aplikacijo Flebi je razvila skupina strokovnjakov, poleg njihovega znanja pa delovanje aplikacije omogoča umetna inteligenca. Ko uporabljate aplikacijo, Flebi skrbno beleži vaše odgovore o simptomih, nato pa pripravi oceno tveganja za krčne žile, da jo lahko delite s svojim zdravnikom. Tako vam pomaga preveriti zdravje ven na nogah in tveganje za nastanek krčnih žil. Flebi ponuja tudi številne prilagojene nasvete in članke o tem, kaj lahko sami storite za zdravje svojih ven. Obenem vas z vajami za lepe in zdrave noge spodbuja, da se pravočasno in učinkovito spopadete s težavami. 

Okrepite vene s Flebavenom 

Flebaven je namenjen zdravljenju simptomov krčnih žil in lajšanju težav s hemoroidi. Njegova učinkovitost in varnost sta bili dokazani v klinični raziskavi. Pri zdravljenju je pomembno vztrajati, saj se po treh mesecih bolečina v nogah, otekanje nog in občutek težkih nog zmanjšajo veliko bolj kot po enem mesecu. Višje kot so zunanje temperature, hujši so simptomi, zato je priporočljivo, da začnete krčne žile zdraviti že zdaj. Rezultati bodo boljši, če bo zdravljenje dolgotrajnejše. Flebaven iz Krke je plod domačega znanja in izkušenj. V lekarnah je na voljo v eno- in trimesečnem pakiranju v obliki tablet po 500 mg in 1000 mg. Omogoča cenovno dostopnejše zdravljenje, zato svojega zdravnika ali farmacevta za Flebaven vprašajte že danes in okrepite svoje vene. 

Več o Flebavenu in aplikaciji Flebi si lahko preberete na spletni strani www.flebaven.si. 

Besedilo obravnava zdravilo brez recepta. Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.