Flebaven 500 mg, filmsko obložene tablete (60 tablet)

Članek: Krčne žile. Flebaven - okrepite svoje vene. Ohranjajte svoje zdravje in skrbite za svoje noge! Poletni nasveti za težave s krčnimi žilami.
Zdravilo Flebaven se uporablja pri odraslih za zdravljenje znakov in simptomov kronične bolezni ven, kot so bolečine v nogah, občutek težkih nog, utrujene noge, nemirne noge, nočni krči, otekline nog in trofične spremembe (spremembe kože zaradi slabše prekrvitve). Lahko preverite še pakiranje s 30, 120, ali 180 tabletami in 1000 mg Flebaven (razdelek "Druge velikosti"):
Več...
Pakiranje
18,48€

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

mikroniziran diosmin

Kaj je zdravilo Flebaven in za kaj ga uporabljamo
Diosmin spada v skupino učinkovin, ki se imenujejo bioflavonoidi, in se uporablja za stabiliziranje kapilar. Zdravilo Flebaven vsebuje učinkovino, ki vpliva na delovanje ven in jih varuje; povečuje tonus ven in odpornost kapilar. Zdravilo Flebaven zmanjšuje nastajanje oteklin in ima protivnetne učinke.

Zdravilo Flebaven se uporablja pri odraslih za zdravljenje znakov in simptomov kronične bolezni ven, kot so bolečine v nogah, občutek težkih nog, utrujene noge, nemirne noge, nočni krči, otekline nog in trofične spremembe (spremembe kože zaradi slabše prekrvitve). Namenjeno je tudi zdravljenju simptomov, povezanih z akutno hemoroidalno boleznijo, kot so bolečine, krvavitve in otekanje v predelu zadnjika.

Če zdravilo Flebaven jemljete za zdravljenje kronične bolezni ven in se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 6 tednih, se posvetujte z zdravnikom. Če zdravilo Flebaven jemljete za zdravljenje simptomov akutne hemoroidalne bolezni in se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Flebaven
Ne jemljite zdravila Flebaven

 • če ste alergični na diosmin ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Flebaven se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kronična bolezen ven

V primeru poslabšanja bolezni med zdravljenjem, ki se lahko kaže kot vnetje kože, vnetje ven, podkožne otrdline, hude bolečine, kožne razjede ali pri pojavu neznačilnih simptomov, kot je na primer nenadno otekanje ene noge ali obeh nog, se morate takoj posvetovati z zdravnikom. 

Zdravljenje z zdravilom Flebaven je najbolj koristno ob sočasnem uravnoteženem načinu življenja:

 • izogibati se je treba izpostavljanju soncu in predolgi stoječi drži,
 • ohranjati je treba ustrezno telesno maso,
 • pri nekaterih bolnikih lahko nošenje posebnih nogavic izboljša krvni obtok

Zdravilo ni učinkovito pri zmanjševanju oteklin v spodnjih okončinah, ki so nastale zaradi bolezni srca, ledvic ali jeter.

Akutna hemoroidalna bolezen
Če imate akutni napad hemoroidov, zdravila Flebaven ne smete jemati dlje kot 15 dni. Če se v tem času simptomi ne izboljšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Če se bolezen med zdravljenjem poslabša, to je če opazite povečano krvavenje iz danke, kri v blatu ali ste v dvomu glede krvavečih hemoroidov, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravljenje z zdravilom Flebaven ne more nadomestiti specifičnega zdravljenja drugih analnih motenj.

Otroci in mladostniki
Uporaba pri otrocih in mladostnikih ni priporočljiva.

Druga zdravila in zdravilo Flebaven
Čeprav do sedaj niso poročali o medsebojnem delovanju diosmina z drugimi zdravili, obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Nosečnost in dojenje
Varnosti uporabe zdravila Flebaven med nosečnostjo in dojenjem niso ugotovili, zato ga v teh obdobjih odsvetujemo. Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Flebaven nima vpliva ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Zdravilo Flebaven vsebuje natrij
To zdravilo vsebuje manj kot 1 mmol (23 mg) natrija na dnevni odmerek, kar v bistvu pomeni "brez natrija".

Kako jemati zdravilo Flebaven
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odmerjanje

 • Kronična bolezen ven Priporočeni dnevni odmerek sta 2 tableti, ki ju lahko vzamete kot enkratni odmerek ali v dveh ločenih odmerkih. Zdravilo morate jemati vsaj 4 do 5 tednov, preden lahko pričakujete izboljšanje. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 6 tednih, se morate posvetovati z zdravnikom. Samozdravljenje brez posveta z zdravnikom lahko traja 3 mesece. Lahko pa zdravilo Flebaven jemljete dlje, če zdravnik ugotovi, da ne potrebujete drugega specifičnega zdravljenja.
 • Akutna hemoroidalna bolezen
  Priporočeni dnevni odmerek prve 4 dni zdravljenja je 6 tablet (3 tablete dvakrat na dan). Naslednje 3 dni je priporočeni dnevni odmerek 4 tablete (2 tableti dvakrat na dan). Potem je priporočeni odmerek za vzdrževalno zdravljenje 2 tableti na dan (1 tableta dvakrat na dan). Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se morate posvetovati z zdravnikom. Samozdravljenje z zdravilom Flebaven lahko traja 15 dni; če simptomi v tem času ne izginejo, se posvetujte z zdravnikom.

Način uporabe
Zdravilo Flebaven vzemite med obrokom. Tableto pogoltnite z nekaj tekočine.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Flebaven, kot bi smeli
Če ste vzeli več tablet, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Do sedaj niso poročali o primerih prevelikega odmerjanja diosmina.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Flebaven
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. 

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Blank slika

Druge velikosti

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna, ki pa ne velja za nakup zdravil.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Avene vikend na Lekarnar.com: Ob nakupu 2 izdelkov Avene prejmete 22% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 33% popust + Brezplačno dostavo.

Avene vikend na Lekarnar.com: Ob nakupu 2 izdelkov Avene prejmete 22% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 33% popust + Brezplačno dostavo.

Avene vikend na Lekarnar.com - Ob nakupu 2 izdelkov Avene prejmete 22% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 33% popust + Brezplačno dostavo. Popust vam bo obračunan v košarici: Akcija ne velja za izdelke Avene Sun, ki so del druge akcije (klik). Akcija prav tako ne velja za izdelke ...