Accu-Fine G31 8 mm, igle za inzulinske peresnike (100 igel)

Medicinski pripomoček. 100 sterilnih igel za peresnik za enkratno uporabo, namenjenih za uporabo z injekcijskimi peresniki za subkutano injiciranje zdravil. Upoštevajte navodila za uporabo, ki so priložena v škatli.
Več...
Pakiranje 100 igel
16,94€

Medicinski pripomoček. 100 sterilnih igel za peresnik za enkratno uporabo, namenjenih za uporabo z injekcijskimi peresniki za subkutano injiciranje zdravil. Upoštevajte navodila zauporabo, ki so priložena v škatli.

Kako se pripraviti na injiciranje:
Izberite in razkužite mesto injiciranja. Pogosto spremenite mesto injiciranja, da se izognete otrdelosti tkiva. Zdravilo lahko vbrizgate v maščobno tkivo na trebuhu, zadnjici ali zunanji oziroma sprednji strani stegna. Injiciranje v nadlaket ali notranjo stran stegna ni priporočljivo, saj je ob tem veliko tveganje za injiciranje v mišico.

Tehnike injiciranja:
Za nasvet o mestu in tehniki injiciranja prosite zdravstvenega delavca. Priporočilo: Injiciranje s kožno gubo pod kotom 90°. Priporočamo, da injicirate v kožno gubo navpično (pod kotom 90°), da preprečite pregloboko injiciranje oz. injiciranje v mišično tkivo. Da bi med injiciranjem naredili kožno gubo, stisnite kožo s palcem in kazalcem, pri tem pa ne povlecite tudi mišice.

Injiciranje s kožno gubo pod kotom 45°. Ta tehnika injiciranja je priporocljiva le, če imate zelo malo podkožnega mašcobnega tkiva. Kot mora biti vsaj 45°. Če je kot manjši od 45°, zdravilo morda ne bo doseglo podkožnega maščobnega tkiva, kar povzroči nastanek oteklin ali podplutb na mestu injiciranja. Injekcija brez kožne gube pod kotom 90°: Če je vaša plast podkožnega mašcobnega tkiva zelo debela, lahko izvedete injiciranje brez kožne gube. Ce ne uporabljate kožne gube, je priporocljivo, da injicirate pod kotom 90° in izberete kratko ali srednje dolgo iglo (do 6 mm).

Navodilo za uporabo:

  1. Odstranite nalepko z igle za peresnik.
  2. Potisnite iglo naravnost na injekcijski peresnik in jo zavrtite, da se privije (2a). Igle za peresnik ne potiskajte pod kotom. Nato snemite zunanji zaščitni pokrovček in ga dajte na stran (2b). Ne zavrzite ga. Potrebovali ga boste pozneje, ko boste iglo odstranili z injekcijskega peresnika.
  3. Odstranite notranji zaščitni pokrovček tako, da ga povlecete naravnost ven, s cimer preprecite upogibanje in/ali poškodbe konice igle.
  4. Injekcijski peresnik napolnite v skladu z navodili za uporabo, da preprečite nepravilno odmerjanje, ki ga povzroča zrak v kartuši ali zamašena igla. Če po vec poskusih ni videti pretoka zdravila, namestite novo iglo na injekcijski peresnik.
  5. Nastavite odmerek zdravila.
  6. Injiciranje izvedite po navodilih zdravstvenega delavca. Igle ne upogibajte. Injicirajte počasi. Igle ne izvlecite takoj po injiciranju. Ne spreminjajte smeri igle peresnika, medtem ko je v telesu, saj lahko to povzroci upogibanje ali zlom igle.
  7. Znova namestite zunanji zaščitni pokrovček.
  8. Po vsakem injiciranju odstranite in zavrzite iglo injekcijskega peresnika, da preprečite vstop zraka v kartušo in uhajanje zdravila.

Opozorilo:
Pred injiciranjem odstranite zunanji in notranji zaščitni pokrovček. Ce zunanjega in notranjega zaščitnega pokrovčka pred uporabo ne odstranite, zdravila ali odmerka ne smete injicirati, ker lahko pride do resnih poškodb ali smrti.

OPOMBA: Na nalepki odčitajte premer in dolžino igle, da preverite, ali uporabljate pravo iglo za injekcijski peresnik. Če ste slabovidni, prosite za pomoc. Premer in dolžino igle preverite tudi, če ste zdravstveni delavec, skrbnik ali družinski član, ki pomaga bolniku.

Pozor:
Izogibajte se okužbam. Igel za peresnik ne uporabljajte ponovno in jih ne delite z drugimi. Igel za peresnik ne uporabljajte, če je embalaža poškodovana, ce manjka nalepka ali ce je videti, da je igla poškodovana. Za preprečevanje nenamernih vbodov nikdar ne uporabljajte igel za peresnik koga drugega. Igle za peresnik so namenjene enkratni uporabi in jih morate odstraniti varno ter skladno z lokalnimi predpisi. Shranjujte nedosegljivo otrokom, ki niso pod nadzorom odraslih.

Odstranite notranji zaščitni pokrovček tako, da ga povlečete naravnost ven, s čimer preprečite upogibanje in/ali poškodbe konice igle.

O izbiri ustrezne dolžine igle in tehniki injiciranja se posvetujte z zdravnikom. Upoštevajte navodila za uporabo, posebna priporočila za shranjevanje in ravnanje z injekcijskim peresnikom ter navodila za uporabo zdravila. Če imate kakršne koli zdravstvene težave, takoj poišcite zdravniško pomoč. Vsak resen dogodek, ki se zgodi v zvezi s pripomočkom, je treba sporočiti proizvajalcu in pristojnemu lokalnemu organu.

Dobavitelj: Roche farmacevtska družba d.o.o., Ljubljana
Brezplačen telefon: 080 12 32

La Roche-Posay Anthelios vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay Anthelios vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

La Roche-Posay Anthelios vam je na voljo 25% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€. Akcija traja od 7.6. do 21.6.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Brezplačna dostava velja ...