Aqua Maris Talasoterapija, morska sol z eteričnimi olji - 30 vrečk

Aqua Maris Talasoterapija naravna morska sol iz Jadranskega morja je z več kot 80 minerali obogatenimi z eteričnimi olji mirte in smilja namenjena za uporabo z Aqua Maris Talasoterapija sistemom za izpiranje nosa in sinusov.
Več...
Pakiranje 30 vrečk po 2,95 g
10,36€

Aqua Maris Talasoterapija naravna morska sol iz Jadranskega morja je z več kot 80 minerali obogatenimi z eteričnimi olji mirte in smilja namenjena za uporabo z Aqua Maris Talasoterapija sistemom za izpiranje nosa in sinusov. Z izpiranjem se čisti nos in odstranjuje odvečna sluz. Postopek je prijeten in enostaven.

Pripravljena raztopina morske soli v vodi zaradi bogate vsebnosti mineralov in dodatkov eteričnih olj mirte in smilja blagodejno deluje na nosno sluznico.

Aqua Maris Talasoterapija sistem za izpiranje nosa in sinusov je namenjen:

 • osebam z akutnim in kroničnim rinitisom ali sinuzitisom ter alergijami,
 • po operativnem posegu v nosu (po posvetu z zdravnikom)
 • za vzdrževanje nosne higiene, še posebno aktivnim in rekreativnim športnikom
 • pri oteženem dihanju, ki je posledica zadrževanja v ogrevanih in klimatiziranih prostorih. 

Osebe s težavami s sinusi in alergijami lahko postopek ponovijo nekajkrat tedensko. Aktivnim in rekreativnim športnikom priporočamo izpiranje nosu pred fizično aktivnostjo, pri oteženem dihanju pa po potrebi.

Uporaba:
Morsko sol iz vrečke vsujte v posodo za izpiranje katero napolnite z mlačno (okoli 37 °C) vodo do črte, premešajte in nad umivalnikom izperite nos in sinuse na naslednji način: 

 1. Nagnite glavo naprej in vstran; brado pritisnite na prsi.
 2. Vrh posode prislonite na nosnico in namestite kakor da bi želeli zamašiti nosnico. Dihajte skozi usta.
 3. Pričnite z izpiranjem. Raztopina bo iztekala skozi drugo nosnico. Voda prehaja nosno votlino ter poleg tega, da temeljito čisti nosne kanale, nežno masira številne živčne končiče v sinusih.
 4. Izpihajte nos v treh položajih:
 • Nagnite glavo naprej v viseči položaj, obrnite jo na eno stran, spodnjo nosnico zaprite in počasi pihnite skozi zgornjo nosnico. 
 • Nagnite glavo naprej v viseči položaj in pihnite skozi isto nosnico.
 • Poravnajte se in izpihnite nosnico v pokončnem položaju.  Ponovite postopek z nasprotno nosnico. Po izpiranju se boste počutili napolnjeni z energijo in sveži.

Po uporabi je posodo za pripravo raztopine potrebno izprati z mlačno vodo in dobro posušiti. Posoda je namenjena večkratni uporabi in se je ne sme prati v pomivalnem stroju.

Nepravilen položaj telesa, glave ali posode za izpiranje lahko onemogočajo pravilno iztekanje iz nosne votline ter lahko povzročijo iztekanje v usta in grlo. V takih primerih popravite položaj skladno z navodili za uporabo ter nadaljujte z izpiranjem.

Sestavine:
Morska sol, eterično olje mirte, eterično olje smilja. Brez konzervansov.

Ena vrečka vsebuje 2,97 g naravne morske soli iz Jadranskega morja ter eterična olja mirte in smilja. Vsebina ene vrečke raztopljene v vodi primerne temperature v Aqua Maris posodi za izpiranje nosa in sinusov (320 ml oz. do oznake na posodi) odgovarja izotonični raztopini. Volumen posode zadošča izpiranju obeh nosnic.

Izdelek ne vsebuje posode, ki je priložena izdelku Aqua Maris Talasoterapija, sistem za izpiranje nosu.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje. Akcija velja tudi na akcijska pakiranja izdelkov Eucerin. Akcija bo poteka od 13. 5. do 20. 5. 2024