Caffetin, 12 tablet

Caffetin je kombiniran analgetik in antipiretik, ki se uporablja za lajšanje blagih do zmerno hudih bolečin kot so glavobol, zobobol, migrena, bolečina po operaciji in poškodbi, nevralgija (bolečine v posameznih živcih - npr. bolečina vzdolž ishiadičnega živca - išias), mialgija (bolečina v mišicah).
Več...
Pakiranje 12 tablet
4,47€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

paracetamol, propifenazon, kofein, kodein

Zdravilo Caffetin in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Caffetin je kombiniran analgetik (zdravilo proti bolečinam) in antipiretik (zdravilo za zniževanje povišane telesne temperature). To zdravilo vsebuje kodein, paracetamol, propifenazon in kofein. Kodein spada v skupino zdravil, ki se imenujejo opioidni analgetiki, ki lajšajo bolečino.

Lahko se uporablja samostojno ali v kombinaciji z drugimi protibolečinskimi zdravili, kot je npr. paracetamol. Analgetično delujeta tudi paracetamol in propifenazon. Kofein zveča učinek naštetih učinkovin. Zdravilo učinkovito zmanjšuje blago do zmerno hudo bolečino. Paracetamol in propifenazon tudi znižujeta povišano telesno temperaturo. Protibolečinski učinek se pojavi že 15 minut po zaužitju zdravila.

Zdravilo se uporablja za lajšanje blagih do zmerno hudih bolečin (glavobol, zobobol, migrena, bolečina po operaciji in poškodbi, nevralgija (bolečina v posameznih živcih - npr. bolečina vzdolž ishiadičnega živca - išias), mialgija (bolečina v mišicah), dismenoreja (boleča menstruacija)).

Kodein se lahko uporablja pri otrocih, starejših od 12 let, za kratkotrajno blaženje zmerne bolečine, ki je druga protibolečinska zdravila ne olajšajo, kot npr. paracetamol ali ibuprofen (samostojno).

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kako jemati zdravilo Caffetin

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravila se ne sme jemati več kot 3 dni. Če se bolečina ne izboljša po treh dneh, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Način uporabe 
Tableto pogoltnite z nekaj tekočine. Tablete vzemite iz dvojnega traka šele, ko jih boste uporabili

Odrasli
Priporočeni odmerek je 1 do 2 tableti zdravila enkrat do trikrat na dan (največji dnevni odmerek zdravila je 6 tablet).

Uporaba pri otrocih in mladostnikih

Uporaba pri mladostnikih, starih več kot 12 let 
Mladostnikom dajte eno tableto enkrat do trikrat na dan.

Otroci, mlajši od 12 let
Zdravila Caffetin se ne sme dati otrokom, mlajšim od 12 let, zaradi tveganja za hude težave z dihanjem.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Caffetin

Ne jemljite zdravila Caffetin: 

 • če ste alergični na paracetamol, propifenazon, kofein, kodeinijev fosfat seskvihidrat ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če imate hudo ledvično ali jetrno okvaro, akutno intermitentno porfirijo (motnja v presnovi porfirina, ki se kaže s ponavljajočimi se napadi bolečin v trebuhu, gastrointestinalno disfunkcijo in nevrološkimi motnjami) ali akutno hemolitično anemijo (slabokrvnost zaradi skrajšane življenjske dobe eritrocitov) zaradi pomanjkanja encima glukoza-6-fosfat-dehidrogenaze, 
 • če veste, da hitro presnavljate kodein v morfin, 
 • če ste noseči in/ali če dojite (glejte poglavje Nosečnost, dojenje in plodnost), 
 • za lajšanje bolečin pri otrocih in mladostnikih (0 – 18 let) po odstranitvi mandljev ali nosnih polipov zaradi sindroma obstruktivne apneje v spanju,
 • pri otrocih starih manj kot 12 let.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Caffetin se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravilo Caffetin ni primerno za dolgotrajno zdravljenje. Kadar vam ga zdravnik predpiše za daljše zdravljenje, je potrebno spremljati krvno sliko ter jetrno in ledvično delovanje. Posledice dolgotrajne uporabe zdravila so lahko zasvojenost, kronični glavobol, ledvična okvara ali okvara kostnega mozga.
Če se vam med zdravljenjem z zdravilom Caffetin poviša telesna temperatura, pojavi vnetje v grlu ali mrzlica, morate obiskati svojega zdravnika.
Če imate funkcionalno okvaro ledvic, jeter, dihal (npr. bronhialna astma), bolezen ali okvaro kostnega mozga, tremor (hitro, ritmično tresenje mišic, udov in drugih delov telesa), povišan krvni tlak in če vam je slabo ali ste nervozni, nespeči uporabljajte zdravilo Caffetin še posebej previdno.
Zdravila, ki znižujejo povišano telesno temperature lahko prikrijejo znake okužbe.
Če trajata nepojasnjena telesna temperatura ali bolečina več kot 3 dni, se posvetujte z zdravnikom.
Uporabi zdravila se je potrebno izogibati pri bolnikih, ki so nagnjeni k zasvojenosti z drogami, alkoholom ali drugimi zdravili.
 Kodein se z encimom v jetrih presnavlja v morfin. Morfin je spojina, ki lajša bolečino. Nekateri ljudje imajo ta encim spremenjen, kar lahko vpliva na ljudi na različne načine. Pri nekaterih ljudeh morfin ne nastaja ali nastaja v majhnih količinah, kar ne zadošča za lajšanje bolečine. Pri drugih ljudeh pa se lahko pojavijo resni neželeni učinki zaradi velike količine proizvedenega morfina. Če opazite katerega koli od naslednjih neželenih učinkov, morate prenehati jemati to zdravilo in takoj poiskati zdravniško pomoč: počasno ali plitko dihanje, zmedenost, zaspanost, majhne zenice, občutek slabosti, bruhanje, zaprtje, pomanjkanje apetita.

Otroci in mladostniki
Varnosti uporabe zdravila Caffetin pri otrocih niso ugotovili, zato uporaba zdravila pri otrocih mlajših od 12 let ni dovoljena, pri starejših otrocih pa je pri uporabi zdravila potrebna posebna previdnost.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih po operaciji
Kodeina se ne sme uporabljati za lajšanje bolečine pri otrocih in mladostnikih po odstranitvi mandljev ali nosnih polipov zaradi sindroma obstruktivne apneje v spanju.

Uporaba pri otrocih, ki imajo težave z dihanjem
Kodeina se ne priporoča za uporabo pri otrocih, ki imajo težave z dihanjem, ker se lahko simptomi morfinske toksičnosti pri teh otrocih poslabšajo.

Druga zdravila in zdravilo Caffetin
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.
Sočasnega jemanja zdravila Caffetinz uspavali ali pomirjevali se zaradi zaviralnega učinka kodeina na osrednje živčevje ne priporoča.
Tudi sočasne uporabe zdravila Caffetin s spodbujevalci osrednjega živčevja, zaviralci monoaminooksidaze (furasolidin, selegilin), prokarbazinom (zdravilo, ki zavira celično rast in razmnoževanje - citostatik) ter zdravil, ki vsebujejo kofein ali alkohol se ne priporoča. Alkohol, fenobarbital (uspavalo iz skupine barbituratov, ki se uporablja tudi kot antiepileptik), antiepileptika fenitoin in karbamazepin ter izoniazid in rifampicin, ki se uporabljata za zdravljenje tuberkuloze, zvečajo hepatotoksičnost paracetamola.
Med hkratnim zdravljenjem z zdravilom Caffetin in peroralnimi antikoagulanti (zdravila, ki preprečujejo ali zavirajo strjevanje krvi - acenokumarol, varfarin) ali nesteroidnimi protivnetnimi zdravili se lahko pojavijo prebavne neželene interakcije. Sočasna uporaba drugih zdravil, ki vsebujejo paracetamol z zdravilom Caffetin poveča nevarnost za preveliko odmerjanje paracetamola.

Zdravilo Caffetin skupaj s hrano, pijačo in alkoholom
Sočasno jemanje zdravila in uživanje alkohola se odsvetuje. Tudi sočasne uporabe zdravila s pijačami, ki vsebujejo kofein se ne priporoča.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
Nosečnost
Varnosti uporabe zdravila med nosečnostjo niso ugotovili, zato zdravila Caffetin med nosečnostjo ne uporabljajte (glejte poglavje Ne jemljite zdravila Caffetin).
Dojenje
Zdravila Caffetin ne jemljite med dojenjem, ker vsebuje kodein. Kodein in morfin prehajata v materino mleko.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Caffetin v terapevtskih odmerkih ne vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev. Pri upravljanju vozil in strojev pa morate biti zelo previdni, če ste vzeli največji dnevni odmerek (6 tablet), zlasti če ste sočasno zaužili alkohol.

 

Odmerjanje pri ledvičnih in jetrnih bolnikih
Če ste ledvični in/ali jetrni bolnik, morate zdravilo Caffetin uporabljati previdno. Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust  + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v košarici: Akcija bo potekala od 24. 3. do 27. 3. 2023. Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije. Akcija ne velja za izdelke La ...